Pokud vytáhnete máslo z ledničky a ještě tvrdé ho potřebujete namazat, použijte škrabku na brambory na nakrájení tenkých plátků, které půjdou namazat bez problémů.
Jako první si připravíme ztracená vejce (musí být opravdu Ztracená vejce si ohřejeme v teplé vodě.
vodu k varu, přidáme ocet a do hrnku rozklepneme vejce minuty a poté vyjmeme, stejně opakujeme se zbylými vejci
Přidáme ocet a vyklepneme vejce. A podáváme s vejci posypané pažitkou.
Přilijeme rozšlehaná, osolená a opepřená vejce. Mícháme, dokud vejce nebudou mít požadovanou konzistenci
ponoříme do něj naběračku, do které si rozklepneme vejce
Jedno vejce si rozklepnu do hrnku. Stejně postupuju i se zbylými vejci.
Pak do ní rozklepněte vejce (viz obr. 3) a pomalu Hotové vejce poznáte tak že ho nadzvednete z vody
Jakmile je bílek pevný, což trvá 2-3 minuty, vejce Vejce vyjmeme děrovanou naběračkou, necháme okapat
Vejce pošírujte asi 2 - 3 minuty. že na opečený muffin dáte plátek šunky, pošírované vejce