Abychom jednodušeji mohli vyndat koláč z vyššího pekáčku, používáme pečící papír, který ustřihneme tak, aby přečníval alespoň o pár cm na dvou stranách.
Po upečení pak koláč za delší konce krásně vyndáme bez porušení.
Část gothaje a část sýra rozkrájíme na kostičky, kterými naplníme tak, že i vytvoříme rolku z vrstev salámu a sýra
Paprikám uřízneme vršek, vyjmeme semeník a opatrně Papriky naplníme masovou směsí a upěchujeme.
Papriky opláchneme, odkrojíme jim vršky a odstraníme Papriky naplníme směsi asi do ¾.
U paprik seřízneme špičku, dobře očistíme a odstraníme Takto připravené papriky plníme masovou směsí a přiklopíme
Masem naplníme poloviny paprik, které jsme zbavili jadřinců a poklademe plátkem sýru.
Papriky zbavíme jadřinců, vydlabeme a omyjeme. V míse smícháme sýr, vejce, podravku, petrželku, rohlík
Očištěné papriky nakrájíme na větší kostky a nasucho Osolíme (opatrně, sýr už je velmí slaný), opepříme,
Z omytých paprik odkrojíme vršky, opatrně odstraníme Do misky nastrouháme oba druhy sýrů, přidáme nadrobno
Do směsi přidáme sýr, protlak a bulgur. Papriky rozřízneme podélně a naplníme bulgurovou směsí