Domácí zavináče z kapra - dělal manžel
Suroviny
Porce: asi 20 kusů
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 8. 2018 18:20
Zavináče dělám podle tvého receptu již dlouho a až teď jsem si všimla, že jsem zapomněla ohodnotit. Posílám pochvalu a přidávám bodík. Všichni, kteří ochutnali říkali, že jsou lepší než kupované. Koření svařím v nálevu, přecedím a nechám vychladit. Studeným nálevem zaleju rybu. Z takto připravených zavináčů dělám i rybí salát.
19. 8. 2014 19:45
Není to moc rozblentany z toho kapra přece jen je to mastný o proti bilim rybám.....
30. 1. 2013 23:09
naprosto úžasný recept!Každému doporučuji.První várku jsem dělala ze 6ti kaprů,jen se po nich zaprášilo.Zrovna jsem zadělala druhou a bude jen na chut-ze dvou a půl kapra. Moc děkuji autorovi!
31. 10. 2011 18:37
Helena, to nevim jestli se dá dat hlávkové děláme to jen ze sáčku
31. 10. 2011 18:30
Právě se na ten Váš recept chystám, nasolila jsem naporcocvaného kapra. Jsem sama zvědavá a už se těším. Chtěla jsem se prosím zeptat, dalo by se tam dát hlávkové zelí? Děkuji za odpověd a dám vědět, zda jsem to zvládla. P a Přeji hezký večer, všem a díky. Helena
2. 1. 2011 11:57
30. 7. 2010 21:24
Jana Remková,
29. 7. 2010 18:34
Śmankote, jak jsem to mohla přehlídnout?
4. 5. 2010 09:25
keler je na zavináče nejlepší
26. 2. 2010 18:16
jiří díky za bodík
26. 2. 2010 17:29
Zde si všichni tykají . Tykání je zde normální .
Postup popsala Zdenka +++ , děláme to stejně , jen z bílé ryby .
Chytání plevených rybek je manželčina oblíbená zábava , tak těch máme nejvíce .O teplotě nálevu se již tady psalo .
A hodně nasolit , jak píše Zdenka+++ , není třeba se bát .
Solím opravdu pořádně .Ryba si vezme soli kolik potřebuje , nepřesolí se .Navíc sůl rybu očistí a vytáhne tekutinu , čímž se rybí maso stane pevnější.Octový nálev tenké kostičky rozpustí , velké kosti změknou a uvolní se ve svalovině . Dají se pak pěkně vytáhnout .Ostatní je v receptu Zdenky+++.
Ještě jednou Zdenko+++ . Bodík jsem již dal .
Postup popsala Zdenka +++ , děláme to stejně , jen z bílé ryby .
Chytání plevených rybek je manželčina oblíbená zábava , tak těch máme nejvíce .O teplotě nálevu se již tady psalo .
A hodně nasolit , jak píše Zdenka+++ , není třeba se bát .
Solím opravdu pořádně .Ryba si vezme soli kolik potřebuje , nepřesolí se .Navíc sůl rybu očistí a vytáhne tekutinu , čímž se rybí maso stane pevnější.Octový nálev tenké kostičky rozpustí , velké kosti změknou a uvolní se ve svalovině . Dají se pak pěkně vytáhnout .Ostatní je v receptu Zdenky+++.
Ještě jednou Zdenko+++ . Bodík jsem již dal .
26. 2. 2010 17:01
Jirko-jak řekneš tak udělám.Věřím rybářoviJiří-můžu tykat?
26. 2. 2010 16:59
Nálev máme obvykle připravený předem a uložený ve spíži a tam je chladno , tak jsem napsal chladný .Rozhodně by se ryby na zavináče neměly zalévat horkým nálevem .Zde se jistě shodneme .
26. 2. 2010 16:15
manžel dává vlažný lák
26. 2. 2010 15:16
Alespoň se člověk něco přiučí, já jsem vždy myslela, že na rybu se leje vlažný.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 8 minutami
Křupavé brambory
Přidáno před 3 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 3 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 11 hodinami
Jablkovo-banánové nanuky bez cukru
Přidáno před 19 hodinami
Pistáciový cheesecake s mandlovým korpusem
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Boloňské špagety
Jiří Krejča uvařil před 2 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Ellen1 uvařila před 19 minutami
Buchta ze zakysané smetany
Sabora1 uvařila před 24 minutami
Vláčná maková bábovka
maculkanikolas uvařila před 1 hodinou
Falešný španělský ptáček
Ivet_Ka uvařila před 2 hodinami
Fazolová polévka mojí babičky
hadraba uvařila před 3 hodinami
Bezpracný perník
paja58 uvařil před 3 hodinami
Pudingovo-tvarohové polštářky
Elivet uvařila před 12 hodinami
Můj segedín s domácím knedlíkem
spagin uvařila před 14 hodinami
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
Adinka2020 uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Povidlové šátečky bez kynutí: Křehoučké a na jazyku se rozplývající pečivo je rychlé, snadné a božsky chutná
Bramborový chleba, který zvládne i amatér: Stačí pár levných ingrediencí a za chvilku máte skvělé domácí pečivo na stole
Buchty po ránu: Josef Maršálek uvařil luxusní bramborové knedlíky s blumami a dvěma chutnými překvapeními
Další recepty
Tématické fráze: zavináč výroba zavináčů zavináče zavináče recept matesy z kapra nálev na zavináče nakladany kapr výroba domácích zavináčů zavinace z bile ryby recept na zavináče matjesy z kapra zavinače z cejnů jak udělat zavináč recept zavináče zavinac recept rybí zavináče kapr v nálevu jak vyrobit zavináče recepty zavináče jak udělat zavináče
Suroviny: kapr, sůl, ocet, cibule, zelí kysané, zelenina kořenová, bobkový list, koření nové koření, pepř celý
Domácí zavináče z kapra - dělal manžel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RlOK
22 názorů