Krém na dorty - nesráží se
Základem skvělého dortu či jiného dezertu, které si žádají náplň, je kvalitní krém. Jestliže neznáte žádný ověřený recept, jenž by skvěle doplnil váš moučník, pak se nechte inspirovat našim pudinkovým. Je nadýchaný, lahodný, voní po rumu a můžete ho bez obav použít i pod marcipán.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 12 242 kJ / 2 926 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,49 g |
Tuky | 219,17 g |
Vláknina | 2,46 g |
Cholesterol | 1,06 g |
Sodík | 35 mg |
Sůl | 0,07 g |
Sacharidy | 161,41 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Krém se hodí i pod marcipán. Další dorty s tímto krémem jsou na nase.dobrotynakazdyden.eu.
V tomto krému nepoužívám cukr, ale je možné přidat 50-150 g moučkového cukru, nebo jak jste zvyklí. Možná tento krém pomůže jak začínajícím, tak i ostříleným kuchařkám.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 10. 2010 18:03
Suzana - mezi tím jsi odpověděla. V tom případě to máš málo vyšlehané. 3leháš v robotu nebo ručně?
Já to vrazím do robota a šlehám tak 15 min.
Já to vrazím do robota a šlehám tak 15 min.
8. 10. 2010 18:01
Dnes jsem dělala tento krém již poněkolikáté a vše bezproblémů, jen přidávám cukr a vynechávám syrové žloutky.
Myslím stejně jako Eva H., že jsi špatně rozmíchala mouku a puding s vodou. Nebo jsi to dokonce dala do horkého? To se mi totiž jednou taky povedlo.
Myslím stejně jako Eva H., že jsi špatně rozmíchala mouku a puding s vodou. Nebo jsi to dokonce dala do horkého? To se mi totiž jednou taky povedlo.
8. 10. 2010 18:01
Evi, nene, měla jsem to rozmíchané uplně do hladka, žádné moučné žmolky tam nebyly, ani po uvaření. Byla to v podstatě kompaktní hodně tuhá gumová hmota. Až po tom zašlehání do másla zůstala v kouscích, místo aby se rozmíchaa do hladka. Nevím, co dělám špatně
8. 10. 2010 17:36
suzan,pravděpodobně jsi tu mouku dobře nerozšlehala s vodou do hladka než jsi začala vařit...já bych to zkusila propasírovat přes cedník a ještě vyšlehat znovu...dala bych kousek másla,rozšlehala a postupně zašlehávala tu propasírovanou směs...
8. 10. 2010 17:25
Tak jsem právě vyrobila tenhle krém a je úplně sraženej ta uvařená hmota, která se zašlehávala do máslové pěny, se vůbec nerozmíchala a jsou z ní takové žmolky. Už když jsem ji vařila, tak mi přišla divná, připomínala mi spíš odpalované těsto než puding, ale řikala jsem si, že to tak asi má být. No...evidentně nemá Chtěla jsem tento krém použít na dort pro mamku na zítřejší oslavu narozenin a teď nevím, co s tím Poradíte mi někdo, jestli se to dá ještě nějak zachránit, nebo to mám rovnou vyhodit?
20. 9. 2010 09:51
marundo, používám práškové potravinářské barvy. Do pár kapek vody rozpustím barvu (dělám na pohled ve vodě barvu sytou - ono to je potom v krému méně výrazné) tu vmíchám do krému. Tyto barvy používám i na marcipán.
20. 9. 2010 09:33
díky Jani a ty jsi ten krém u té chaloupky barvila pot. barvama? Díky za odpověď
17. 9. 2010 09:35
Marundo určitě můžeš, drží dobře a taky vydrží pokud se dort hned nesní. Podívej se na můj dort chaloupka je zdobený a plněný tímto krémem http://www.toprecepty.cz/recept/10678-piskotovy-do...
17. 9. 2010 09:14
chci se zeptat, můžu tento krém použít i na zdobení dortů? Myslím cukrářskou špičkou - asi jo, když vidím z fotky, jak drží. Ale raději se zeptám.Díky a ukládám
30. 8. 2010 18:50
marcíku a Simono myslím že se vám taky nezdrcne mě nezklamal, ale než mi dala babička tento tak to bylo zdrcanců a kolikrát jsem měla chuť je vyhodit i s mísou ale teď mám klid
30. 8. 2010 14:24
krémy, které se nezdrcnou se mi líbíjsem mistr na zdrckrémy. už je tam
30. 8. 2010 08:24
tak krém ukládám a jistě vyzkouším,ten se bude hoditi+1
30. 8. 2010 06:31
Jani R, dortík je krásný, jedna radost. Taky někdy dávám trochu cukru, ale mám doma recept na ořechový korpus a ten je dost sladký a tak tam cukr nedávám. Ale cukr jsem nezavrhla, ani moji mlsouni nepohrdnou sladkou dobrůtkou.
29. 8. 2010 22:53
mneneznas dělala jsem ho nadvakrát a podruhé už jsem ho taky malinko "flákala", ale on se nedal!! Mám ho vytisknutý, uložený a už si na něj vzala recept i kámoška, co má stejný problém s krémem, jako já. Já si přidala cukr, dětem by to bez cukru nechutnalo Jo a přidala jsem ho tady na tenhle dortík
http://www.toprecepty.cz/recept/11373-cokoladovy-d...
http://www.toprecepty.cz/recept/11373-cokoladovy-d...
29. 8. 2010 20:08
Jani, díky za fotky a tu chválu, to mě strašně potěšilo, že krém chutná. Opravdu ho kolikrát " flákám" a nikdy se mi nesrazil.
Děkuji moc
Děkuji moc
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez.
Přidáno před 4 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Právě bylo uvařeno:
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 26 minutami
Nadýchaná banánová buchta
Ivcatkoo uvařila před 48 minutami
Krkovička po farářsku
Paja72 uvařila před 1 hodinou
Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce
Anetka.a uvařil před 1 hodinou
Jednoduchý mascarpone krém
eliskac uvařila před 2 hodinami
Krevety s brokolicí a špagetami
mibrix uvařil před 2 hodinami
Jarní palačinka z červené čočky s uzeným lososem a medvědím česnekem
kraloja uvařila před 4 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem
Lvicus uvařil před 14 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony a porkem
Elivet uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
7 nejlepších krémů na dorty, rolády, řezy, cukroví a jiné zákusky: Který z nich si vyberete? Poradíme s přípravou
Red Velvet Cake: Jak vznikl ikonický americký dort a odkud má svou červenou barvu?
Stékaná poleva na dortu: Máme pro vás jednoduchý návod, podle kterého bude váš dort vypadat jako z cukrárny
Další recepty
Tématické fráze: krém na dort krém do dortů krémy do dortů kremy na dorty recept maslovy krem do dortu krémy na dorty recepty máslový krém na dort krémy na dorty krém na zdobení dortů krém na dorty kremy na dort dobrý krém do dortů recepty na krémy do dortů nejlepší krémy do dortů krém do dortu recepty nejlepsi krem do dortu krém na dort bez másla maslovy krem na dorty recept pudinkový krém do dortu krém do dortu bez masla
Suroviny: voda, mouka hladká, pudink vanilkový, žloutek, máslo, rum, kakao, cukr moučkový
Krém na dorty - nesráží se
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yw2z
107 názorů