Kornoutky
Toužíte letos vyzkoušet plněné kornoutky s karamelovým krémem, ale máte obavy, jestli to zvládnete? S tímhle skvělým receptem se vám to jistě povede a budete odměněni tichým pomlaskáváním.
Suroviny pro 200 kusů
200 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 7 359 kJ / 1 759 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,83 g |
Tuky | 15,05 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 321 mg |
Sodík | 44 mg |
Sůl | 0,09 g |
Sacharidy | 366,28 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 12. 2013 21:46
taky dobra vychytavka
5. 12. 2013 00:23
...a ještě jedna vychytávka jak na tvarování kornoutů je tady pod receptem v poznámce
http://www.labuznik.cz/recept/vaflove-kornouty-se-...
http://www.labuznik.cz/recept/vaflove-kornouty-se-...
4. 12. 2013 23:24
jo a ještě jedna rada zasadne všechno cukrovy i buchty které mají tuhší těsto vyvaluju v pevnem igelitu da se koupit v papirnictvi jako pytel z teho si kus asi 50krat50cm jednu stranu prostřihnu a vkládam těsto mezi a valim,kdkyž je vyvalené posypu trochu moukou zavřu,otočim aby byla mouka vespod a při vykrajovani,tvary držej ve formičce de to krasně přenašet na plech.JE TO PARADA.Dřiv mne to nebavylo ale tet se na pečeni těším.Při váleni těsta,igelit přichytnu tělem aby neklouzal proto musi byt delši.
4. 12. 2013 22:38
taky je dělam, a podělim se z moji skušenosti třeba vam to pomuže.Nechala sem si vysousružit z dřeva kornout i z držákem,a dalši zlepšovak uřizla sem z plastovej láhve od Primusu to je pivo 2 litrove tu vrchni čast hrdla asi 10cm mám jich asi 6 kousku a když dělam kornoutky tak je stočim a horké je vsunu do hrdla které mám připravene,takže tam hesky vystydnou a nemusim je držet.da se použit i štamrle ale to ma širši hrdlo a kornout je dole hodně otevřeny nevypada to dobře takže zvitezilo hrdlo od piva.VYSKOUŠEJTE
15. 4. 2013 19:28
Zkoušela jsem kornoutky podle tří receptů´,ale pokaždé se mi při stáčení lámaly, i když byly ještě horké.Poradí mi někdo jak to mám dělat aby byly krásné jako na obrázku? Děkuji za odpověď.
18. 12. 2011 13:07
Musím připsat své zkušenosti s pečením, protože si myslím, že pro nás ne tak dobré kuchařky, jsem vychytala několik vylepšení, o které bych se s Vámi chtěla podělit. Tak jednak, těsto se mi udělalo výborné, nechala jsem ho odležet do druhého dne. Začala jsem vyvalovat těsto nejdříve v mikro sáčky a po začátečním vyválení, jsem těsto přendala na vál, hodně podsypala cukrem a doválela. Udělala jsem si nejdříve několik koleček, abych je mohla péci, zatímco budu stáčet kornoutky. Nejlépe je stáčet přes kuželky, které se dostanou koupit. Měla jsem 3 a také jsem kornoutky pekla po 3 ks. Nechala jsem je na kuželkách, pokud jsem nevytahla další plech. No, tak to je tak asi všechno, díky za pozornostchoseaktivistka@email.cz
12. 12. 2011 14:32
skousela jsem delat malicke kornoutky a tvarovat je na konec zdobicky na krem!jenze jem to musela dlouho drzet a nez jsem stihla udelat jeden tak zbyle dva mi stvrdly!a vymyslela jsem zlepsovak!udelala jsem si z tvrdeho papiru kornoutky a kolecka vkladala do nich!krasne mi to tam drzelo a mohla sem to v nich nechat nez uplne vychladly!bylo to mnohel jednodussi a rychlejsi!kdyztak skuste
30. 11. 2011 21:13
takže děvčata, konec dobrý, všechno dobré, vypadají nádherně, chutnají ještě lépe, ale to před tím.. tak nejdřív těsto, jsem amatér a zdálo se mi divný že tam není žádný tuk, těsto bylo pořád jako žmolenka, neváhala jsem a přidala jsem trochu máslo, pak lepší. No a pak to pečení a tvoření kornoutků, jestli to někdo zvládá po třech tak já po jednom, takže co plech to jedno kolečko, dělala jsem to asi 6 hodin.. ale jak říkám, konec dobrý, všechno dobré, příští rok znovu
5. 9. 2011 12:56
Jenny:včera jsem pekla, dala jsem 150g medu, 2 žloutky a mléka jen jednu lžíci,jinak stejné dávky, po zpracování jsem dala na 2 hodiny do lednice a vyndávala jen po částech těsta, které jsem zrovna chtěla vyválet(přišlo mi, že se tak nelepí), ale i tak hodně podsypávat,no a vydařily se mi, přítel pomáhal a tak jsem mohla péct po 5 kusech (zkoušeli jsme víc kusů, ale jak jsme spěchali, tak výsledek nebyl ideální - rozmotávaly se a praskaly), těsto jsem měla slabounké jako list a měli jsme jich asi 170 kusů, průměr kolečka 5cm, v týdnu je naplním krémem
5. 5. 2011 16:50
aháááá...no já mám v průměru až 9 cm,no ale stejně jsi je musela udělat aspoň ze dvou dávek,ne,na fotce to hezky klame...
1. 5. 2011 11:34
Jenny- záleží jak velké děláš.Já je mám max. 3,5 cm dlouhý.Takový mini.
30. 4. 2011 15:50
lejdy,kornoutky jsou moc dobrý,jen mě zaráží,že píšeš,že z takový dávky se jich dá udělat 200,není tam malá chybička,já jich měla jen 31 a to byly natenko vyválené,štramberské uši když dělám z 1 kg mouky a 6 vajec,tak jich mám 120 ks,jinak nedávala jsem krém ze salka,(nebo mi nezbyl)ale dala jsem si 4 bílka a na každé bílko 6 dkg cukru krystalu a dala nad paru,pak jsem do toho postupně zašlehala 2 PL pikantní marmelády...až je budu zase dělat,tak přidám foto...
21. 4. 2011 16:24
taky je chci dělat,jsou přímo výstavní...
17. 11. 2010 09:06
Recept perfektní, ale protože u nás frčí mini verze, tak je dělám podle špiček na krém.Jsou to pak jednohubky. Ale jinak
24. 2. 2010 14:40
já je dělala a co jsem nestihla stočit a stvrdlo tak jsem z nich dělala mini medovníčky :D kolečko jsem přežízla v půl a zas v půl tak vznikli 4 čtvrtky. Ty jsem namazala krémem ze salca a másla a posypala drobením z rozdrcených kousků upečeného a ztvrdlého těsta a byl hned další druh cukroví hotovej :D
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 9 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 9 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 21 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 1 hodinou
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 1 hodinou
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 1 hodinou
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 2 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Okina uvařila před 2 hodinami
Nadýchané věnečky (50 ks)
Alhana uvařila před 3 hodinami
Cikánský řízek
eliskac uvařila před 4 hodinami
Hrníčková tvarohová bábovka
Sima1996 uvařila před 5 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Jana2017 uvařila před 5 hodinami
Vepřová pečeně na sušených houbách s hrnkovým knedlíkem
bonaher uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit sirup z bezových květů zastudena: Kromě bezu stačí jen citron, cukr a správný postup
Rebarbora dá jedinečkou chuť koláčům i džemům. Nejezte ji syrovou a sklízejte pouze do letního slunovratu
Jak používat celé koření k dochucování jídel? Máme několik jednoduchých možností
Další recepty
Tématické fráze: kornoutky kornoutky plněné krémem jak udělat kužel z papíru kornoutky recept recept na kornoutky kužel na kornoutky cukroví kornoutky kornoutky s krémem jak udělat kornout z papíru kužel z papíru karamelové kornoutky kornoutky s karamelovým krémem krém do kornoutků plnene kornoutky medove kornoutky jak udělat z papíru kužel jak udělat kužel kornoutek z papíru kornoutky cukrovi vánoční cukroví kornoutky
Suroviny: mouka hladká, cukr, med, žloutek, mléko, čokoláda, máslo, mléko kondenzované slazené
Kornoutky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p8EQ
26 názorů