Řezy s vaječným likérem
Sváteční řezy s vaječným likérem jsou moc pěkné na pohled a skvěle chutnají. Kombinace krému z likéru a pařížské šlehačky je možná trochu překvapivá, ale lahodná. Řezy s vaječným likérem se stanou součástí vašich rodinných oslav.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
plech 30x40 cm
Nutriční hodnoty
Energie | 21 210 kJ / 5 069 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,83 g |
Tuky | 304,16 g |
Vláknina | 24,85 g |
Cholesterol | 2,09 g |
Sodík | 979 mg |
Sůl | 2,28 g |
Sacharidy | 414,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: Knihovnička receptů
Dobré rady ohledně šlehačky viz komentík:
Sodovka - 11.1.2011 13:19
Zuzka-Cobra - 10.3.2011 10:34
Výhoda 40% šlehačky nebo rostlinné Cremefine je v tom, že šleháme vše dohromady a máme hned pařížskou šlehačku. Pokud ji neseženeme, tak uvedeme večer do varu obyčejnou šlehačku s cukrem a kakaem, a dáme ji vychladnout přes noc, nejlépe do ledničky. Druhý den vyšleháme.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 2. 2013 13:12
Camilla: Pudink je právě dobrý, když je hustý, protože jinak při zašlehávání s máslem ten řídký může způsobit, že krém nakonec pořádně neztuhne a bude řídký a také se špatně našlehává..
Vůbec se toho neboj, tuhé máslo trošku rozšlehej s moučk.cukrem a potom po částech! budeš zašlehávat zcela vychládlý pudink.
Tím, že po částech, tak nemohou být hrudky a budeš vidět, jak se pěkně mění v pěnu a bělá...
Špatně je, pokud máš sice máslo pokojové teploty, ale moc změklé a zašleháváš tuhý studený pudink. Z másla bude brzy "břečka" a z krém nebude jak pěna.....
Tím chci říct, že máslo musí být tvrdší, protože se bude déle šlehat a šleháním se zahřívá...
Vůbec se toho neboj, tuhé máslo trošku rozšlehej s moučk.cukrem a potom po částech! budeš zašlehávat zcela vychládlý pudink.
Tím, že po částech, tak nemohou být hrudky a budeš vidět, jak se pěkně mění v pěnu a bělá...
Špatně je, pokud máš sice máslo pokojové teploty, ale moc změklé a zašleháváš tuhý studený pudink. Z másla bude brzy "břečka" a z krém nebude jak pěna.....
Tím chci říct, že máslo musí být tvrdší, protože se bude déle šlehat a šleháním se zahřívá...
21. 2. 2013 13:08
Camilla: měla jsem stejnou obavu, jako ty, pudink opravdu dost hustý, ale tím jak se do horkého uvařeného vmíchá ten vaječňák, tak trochu zřídne a pak se šlehá s máslem dobře.
21. 2. 2013 12:48
mám strach z toho míchání pudinku a pak do toho máslo..minule jsem dělala něco podobného a zůstaly tam hrudky, při dělání pudingu děs,hustý jak blázen, skoro jsem si na tom utrhla ruku..nevím, co dělám blbě..
14. 2. 2013 09:18
opět jsem pekla tyto úžasné řezy a opět zmizely rychlostí blesku
13. 2. 2013 13:06
Tak se take pridavam k teto dlouuuuuhe rade kladnych hodnoceni. Vyzkousela jsem a urcite ne naposledy. Pridavam bodik123 a taky jednu fotku
5. 2. 2013 23:33
Děkuji za vynikající řezy,o víkendu jsem je udělala dceři místo dortu a sklidila uspěch,jen tu fotku jsem sem nestačila dát sama jsem ráda že jsem alespon mohla jeden kousek ochutnat.
3. 2. 2013 19:23
lemarti: Díky moc .
Tak hlavně, že vše dobře dopadlo a jak vidno z krásné fotky, se i moc povedlo
Tak hlavně, že vše dobře dopadlo a jak vidno z krásné fotky, se i moc povedlo
3. 2. 2013 17:58
Jahůdko dnes po dlouhém váhání upečeno a už skoro není přikládám i mojí foto a děkuji za rcp.
27. 1. 2013 17:58
Vypadají užasně,o víkendu je zkusím,zase něco nového
21. 1. 2013 10:18
Takže už poněkolikáté jsem dělala tyto úžasné řezy. Jeden pro nás domů a druhý netradiční jako dort, když jsme jeli na návštěvu. Tyhle řezy prostě každému moc chutnají. Přidávám další fotky.
20. 1. 2013 19:47
monikaK: Díky Moni, nic neudělá větší radost, než vědomí, že recept zde není zbytečně
Jo a manželovi posílám velký boďan za to, že je tak šikovný
Díky
Jo a manželovi posílám velký boďan za to, že je tak šikovný
Díky
20. 1. 2013 19:28
Je možní tyto řezy ještě více vynachválit?Budu se opakovat,jsou prostě božské A drahé polovičce chutnají o to víc,je dělal pudink
19. 1. 2013 17:49
wendulla1, hosta - moc děkuji.
Obě máte luxusní fota
Obě máte luxusní fota
19. 1. 2013 17:23
opravdu luxusní, všem moc chutná - dovoluji si přidat také foto
12. 1. 2013 22:45
Naprosto luxusní moučník Dělala jsem na oslavu manželových narozenin a povedl se báječně a skvěle chutnal. Dávám bodík a přidávám foto
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 6 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 10 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 13 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Právě bylo uvařeno:
Marlenka jednoduchá, výborná
611Elenka uvařila před 48 minutami
Krkovička s kuřetem a žampiony v lorně
Lisa444 uvařila před 2 hodinami
Salát s kuřecím masem
Jitka J. uvařila před 2 hodinami
Bezová limonáda
MagdalenaMarie uvařil před 3 hodinami
Pečené vepřové koleno
Hadryk uvařil před 5 hodinami
Balkánská pomazánka s pórkem
jjirka uvařil před 6 hodinami
Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou
adamos uvařila před 6 hodinami
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
denitek uvařila před 7 hodinami
Kuře à la husa
Gregusa uvařila před 9 hodinami
Poctivá květáková polévka
TondaJ uvařila před 9 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: skvělé řezy na oslavu řezy s vaječným konakem krém s vaječným likérem vaječné řezy co s vaječnými bílky řezy s vaječným likérem a pařížskou šlehačkou buchta s vaječným likérem řezy z vaječného koňaku recepty s vaječným likérem super recepty na rezy zákusek s vaječným likérem řez s vaječným likérem řezy z vaječného koňaku a šlehačky máslový krém s vaječným likérem pařížská šlehačka recept krem z vaječného likéru moučník s vaječným likérem řezy s vaječným řezy s vaječným koňakem a pařížskou šlehačkou s vaječným likérem
Suroviny: vejce, cukr moučkový, olej, voda, mouka polohrubá, kakao, prášek do pečiva, marmeláda, mléko, pudink vanilkový, koňak vaječný, máslo, cukr moučkový, šlehačka, cukr, kakao
Řezy s vaječným likérem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gpBD
217 názorů