Celozrnná vegetariánská pizza - bez kynutí
Suroviny
Porce: 1-? (po ochutnání už na ostatní většinou nezbyde)
Nutriční hodnoty
Energie | 1 182 kJ / 282 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 31,35 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,07 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Musím vždy péct aspoň 2, můj muž - ač zeleninový nepřítel- zbaští celý plech na posezení:-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 8. 2016 14:01
Dělám vždy tak minimálně čtyřnásobnou dávku a těsto je super.. mouky míchám, většinou špaldovou celozrnou se špaldovou hladkou a ještě trochu kukuřičné a pšeničné hladké obyč. Je to výborné Navrch používám sugo nebo pesto různého druhu (obyč bazalkové nebo rovněž rajčatové) a nebo i křen se smetanou či česnek, pak už se fantazii meze nekladou a základ uvedený zde je velmi dobrý Vody je třeba dát dle použití mouky, některá mouka tolik vody na vypracování hladkého nelepivého těsta nesnese. Kdo si stěžuje, je špatný kuchař Kuchařskému umění zdar a díky za recept!
2. 12. 2015 14:10
Hnus.. těsto bez chuti a nevhutnalo mi to..škoda surovin
8. 10. 2015 10:22
Dělala jsem včera z žitné mouky, musela jsem udělat dvojitou dávku, aby mi to vystačilo na klasický čtvercový plech a stejně to nevyzbylo do krajů :( Nicméně těsto super, teda mega tenké, ale křupavé a to mi chutná. Jen to asi bude lepší s droždím, aby trošku naběhlo, takhle moc nezasytí ;), ale na dietku dobrý nápad!
13. 8. 2014 16:05
Vynikající, jinou už nedělám S těstem se suprově pracuje
25. 7. 2014 13:49
Nepecte to, je to somarina, hodinu sa natrapite a nic z toho cesto sa lepi, neda sa vobec spracovat a nakoniec som to vyhodila, cize NEPIECT TO!!!!
25. 7. 2013 18:03
vynikající...já tuhle variantu dělám z hladké žitné mouky (pšenici nesmím) a super...sice se lepí, ale zvykla sem si :) vynikající, křupkavé... navrch uvařím "omáčku" - loupaná rajčata, nakrájená rajčata, popř. trocha protlaku, koření na italské placky, čerstvý česnek...povařit, pak hodit na placku, na to olivy, bazalka a do trouby :) vynikající. ty eidamovo-vysočinové verze nemusíme..
25. 9. 2012 13:04
perfektná pizza tip na cesto - vodu prilievať postupne, aby bolo cesto vláčne a ak sa pri roztláčaní na plech troška lepí, ponoriť prsty do múky a je to ok
veľmi chutné a zdravé pre deti (s dcérkou sme sa nazdobili, potom aj viac papá) aj "veľké deti"
ďakujem
veľmi chutné a zdravé pre deti (s dcérkou sme sa nazdobili, potom aj viac papá) aj "veľké deti"
ďakujem
12. 2. 2012 19:04
Lenicko(omlouvam se za to tykani) hrozne moc dekuju za tenhle recept, doslova si mi zachranila veceri!! zrovna odzkouseno...nemela sem doma vpodstate nic a pritel mel hlad :/....improvizovala sem...dala sem normalni mouku pul hladke a pul polohrube, olej slunecnicovy, ani ten kmin sem nenasla....mrskla sem to na pecici papir :D..navrch sem dala kecup smichany s cesnekem, zbytky platkovych syru, olivy, rajcata a kousek sunky co zbyla.....a musim rict, ze to nebylo vubec spatny! testo krupavoucky, to my mame radi :) Priste zkusim origos s tou celozrnou moukou:))) jeste jednou dekuju za inspiraci
30. 11. 2011 19:53
Eliza: ďakujem ti za odpoveď, chcela som túto pizzu vyskúšať už dávno, ale odrádzalo ma to vysvetlenie, čisto celozrnná múka, bez bielej, je na takéto veci problematická. Ale ak píšeš, že viac robiť nebudeš, tak asi nebolo príliš dobré.
30. 11. 2011 15:15
Terezko, také jsem přisypávala mouku (hladkou bílou), ale dělala jsem těsto v pekárně, takže jsem se s ním nijak nemordovala. Autorka píše, že se nemá válet, ale rozmačkat na plech, tak možná i má být řidší. Ale už ho dělat nebudu.
29. 11. 2011 17:38
Eliza:Eli, aké bolo to cesto ? ? Myslím konzistenciu, keď IlonaN píše, že robila podľa návodu a cesto bolo lepivé ?
26. 11. 2011 12:19
Těsto je po upečení trochu tužší...není vysloveně špatné, ale mám recept na lepší, i když ne celozrnné.
14. 9. 2010 17:56
Dnes jsem dělala tuto pizzu, přesně podle receptu, ale vůbec se mi nepovedla! Těsto bylo pořád lepivé a musela jsem přisypávat hodně mouky. Po upečení byla jak podrážka, vůbec se to nedalo jíst. Asi jsem udělala něco špatně, ale nevím co.
19. 5. 2010 18:06
19. 5. 2010 16:58
my taky posilame bodik...pizzy se muj syn muze uzrat...tohle je aspon trochu zdravejsi varianta a myslim,ze navrch si muze kazdy nalozit to,co najde v lednici... Lucasinko,my taky mame brzy letet do CR,ale mam dost obavy aby ta nase nezbeda zase neprekazila nase plany my ji porad domlouvame,ale to vis...priroda si poroucet neda...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 3 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 13 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 16 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 19 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 25 minutami
Brokolice zapečená s oříšky a směsí sýrů
martinslovak uvařila před 26 minutami
Domácí noky s kuřecím masem a špenátem na smetaně
Panova uvařila před 26 minutami
Špenátové palačinky
Macek13 uvařila před 30 minutami
Velikonoční beránek
Axaaxa2005 uvařila před 36 minutami
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Zeleninová polévka s cizrnou
Mafia uvařila před 1 hodinou
Krtkův dort na plechu
ibidasova@centrum.cz uvařila před 2 hodinami
Medové máslo
marekbertha uvařil před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Velký rozinkový manuál: Cukrář Josef Maršálek radí, kolik jich přidat do mazance a kdy přesně vmíchat rozinky do těsta
Cibule v naší kuchyni - snadno dostupná léčivá síla z přírody. V těchto receptech nesmí chybět!
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: pizza z celozrnné mouky celozrnné těsto na pizzu těsto na pizzu z celozrnné mouky pizza ze spaldove mouky špaldová pizza pizza těsto z celozrnné mouky pizza z zitne mouky pizza bez kynutí pizza z celozrne mouky pizza z celozrnné mouky recept domácí pizza bez kynutí recept pizza z celozrnné mouky zdravá pizza recept na celozrnou pizzu recept na celozrnnou pizzu domácí celozrnná pizza těsto na pizzu ze spaldove mouky pizza s celozrnné mouky recept na pizzu z celozrnné mouky celozrne testo na pizzu
Suroviny: mouka celozrnná, olej olivový, sůl, kmín mletý, voda, olej, sýr mozzarella, parmazán, pórek, rajče, koření pizza, kečup sladký, olivy, česnek
Celozrnná vegetariánská pizza - bez kynutí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7p8B
16 názorů