Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Srnčí hřbet na zelenině a červeném víně

Srnčí maso je velice jemné, s nízkým obsahem tuku. Srna je jedno z nejmenších druhů zvěřiny s průměrnou váhou 12-15kg. Dopřejte masu na červeném víně čas, který potřebuje. Odměnou vám bude nevšední gurmánský zážitek.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava)

25. 7. 2010 14:23

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Jako příloha může být cokoliv, od knedlíků houskových, bramborových, noky, já jsem nakonec zvolila karlovarský knedlík velikosti malého míčku. Strávníci se shodli, že se tento pokrm vyrovná svíčkové, budete-li to chtít porovnat, musíte vyzkoušet. Myslím si, že by to šlo uvařit i ze zadního hovězího.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Fuxinnka Fuxinnka

19. 9. 2021 13:01

Recept supr, vynechala jsem slaninku (zapoměla jsem koupit :D) a nevadilo. Jediné co my chýbalo bol cca čas jak dlouho se má delat srnčí, musela jsem si dohledat jinde (dělala jsem prvně)

strejda

19. 3. 2017 00:01

Letos jsem dělal už 2x srnčí maso a 2x si na tom smlsli naši psi.Tento recept jsem dodrže skoro na ,,chlup"přesnem.Víno jsem po konzultaci s profesionálním someliérem použil Frankovku suchou-4dcl,cukru jsem zkaramelizoval 3 polévkové lžíce a marmeláda byla domácí z našeho černého rybízu a padly toho taky 3 polévkové lžíce.Výsledek mi nikdo neuvěří,kdo to nezkusí.Na amatéra s praxí lepší jak od profíka.Děkuji :-K

Petr

10. 11. 2011 10:41

opravdu špígl nígl jen misto rybízové zavařeniny jsem dal šípkovou,opravdu žranice

Ivana Ch

10. 9. 2011 13:08

Dneka jsem udělala skoro to samé na zítřejší oběd, mám ráda když se trošku rozleží, ale až oba mužský zmizí tak ho schovám,na zítřek by nezbylo. Jim je to srdečně jedno, no a co, tak uděláš něco jiného. Holomci jedni.

Jenda1 Jenda1

26. 7. 2010 22:24

Jani, srnčí můžu v jakékoliv úpravě a červené k němu patří:-p:-p.
:-!:-)):yes::yes::yes: +9

Simona Skolakova Simona Skolakova

25. 7. 2010 17:08

Srnčí je dobrota a jak koukám hned bych si dala také.Zvěřinu mám ráda,ale bohužel je málokdy k mání.:yes:+1;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

25. 7. 2010 15:49

No, nekdo "už ani neví", jak srnčí chutná a já ho neměla nikdy:-(, ale určitě si ho někdy uvařím, pokud ho seženu;-):yes:

maris maris

25. 7. 2010 15:39

Dělám úplně stejné, jen nepoužívám sádlo, je to lahůdka, jen už jsme hodně dlouho srnčí neměli. Posílám bodík:yes::-)+

aranosi

25. 7. 2010 15:10

To musí být mooooc dobré:yes:

Bibinka Bibinka

25. 7. 2010 14:57

Yanull, už ani nevím, jak srnčí chutná, tak dávno jsem ho totiž neměla, ale vím, že bych tam pro jemnost cmrndla trochu smetany jak se znám;-)Ale recept bezvadnej a máš jasnýho 2.boda:yes:

savlinka savlinka

25. 7. 2010 14:27

no úžasnéééééééééé mňam:yes::yes::yes::yes:hned bych si to dala:-))

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: srnčí na víně srnci na zelenine srnčí hřbet srnčí hřbet na smetaně dančí hřbet kančí hřbet na zelenině srnčí hřbet recept srnčí na červeném víně recept na srnčí hřbet dančí hřbet recepty srnčí maso na víně dančí hřbet recept kančí hřbet na víně divočina na zelenině zvěřina na červeném víně srnci hrbet recepty srnec na víně srnčí maso na zelenině divocina na vine karlovarský knedlík recept

Suroviny: hřbet srnčí, slanina uzená, máslo, koření divočina, zelenina kořenová, cibule, víno červené, cukr krupice, mouka, džem rybízová

TopRecepty.cz

Srnčí hřbet na zelenině a červeném víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v8Mn