Snadné zavařování
Suroviny
Porce: libovolné
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zní to neuvěřitelně, ale opravdu to funguje! Ovoce i zelenina si uchová úžasnou barvu, je to rychlé, bez měření teploty vody atd. a vloni, kdy jsem takto zavařovala poprvé (okurky, meruňky, houby..) se mi ani jedna sklenice dobrůtek nezačala kazit.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 8. 2017 09:07
5. 5. 2016 16:57
11. 1. 2016 10:49
8. 1. 2016 14:40
Postup:(podle ing. Jaroslava Balaštíka)
Naplněné sklenice, uzavřeme nejlépe šroubovacími víčky a dáme do mikrovlné trouby. Je dobré na talíř mikrovlnky položit plastovou misku pod květináče odpovídající velikosti, pro případ přetečení obsahu.
Doba sterilování jedné sklenice: obsah 0,7 l je 5 - 6 minut x počet sklenic (5 sklenic sterilujeme 30 minut). Obsah 0, 3 l sterilujeme 3 minuty. Zase násobíme počet sklenic počtem minut. Troubu nastavíme na 700 W !!!
- Ořechová jádra zavařujeme 1 skl. 0,7 l, pouze 2 minuty. Nikdy nezavařujeme jen jednu sklenici - obsah by se převařil !!!
- Některé tvrdší ovoce nebo zeleninu můžeme zavařořovat i déle. V tom případě vaříme méně sklenic, tak , abychom se vešli do časového nastavení trouby.
- Okurky naskládat do 3/4l sklenic, nalít nálev 1/2cm pod okraj. Zašroubovat. Na otočný talíř naskládat 5 sklenic dokola, ne na střed. pokud máte jen jednu, dejte jí doprostřed. Nastavte na maximální výkon a sterilujte:
Výkon a čas pro sklenice o objemu 720 ml:
Výkon 700 W = 6 min/1 ks
Výkon 750 W = 5 1/2 min/1 ks
Výkon 800 W = 5 1/4 min/1 ks
Výkon 850 W = 5 min/1 ks
Výkon 900 W = 4 1/2 min/1 ks
Tyto časy platí pro sterilizaci 1 sklenice. Pokud jich zavařujete víc, čas musíte vynásobit počtem kusů. Např: při výkonu mikrovlnky 700 W budete 2 sklenice vlnit 12 minut (2x 6), 3 sklenice 18 min a 4 sklenice 24 min. Víc sklenic se do mikrovlnky nevejde.
Pro sklenice 370 ml sterilizujte poloviční dobu!
Po skončení sterilizace sklenice z trouby vyndejte, znovu utáhněte víčko, obraťte a na 5 minut nechte stát dnem vzhůru, aby se uvnitř vyrovnala teplota. Popište si na štítek dobu, čas a datum sterilizace.
Výhodou tohoto zavařování je jeho rychlost, na 10 sklenic spotřebujete jen 1 KWh, můžete společně zavařovat okurky i ovoce a výhodně zavaříte i malé množství .
Nebojte se, nic nejiskří!!!
------------------------------------------------------------------
Je možné sterilovat maso, polévky aj. polotovary. Zde je nutné nechat prostor mezi obsahem a víčkem alespoň 2,5 cm. Dobu sterilování na jednu sklenici zvýšíme u sklenic 0,7 l na 8 -10 minut, u menších sklenic na 5 - 6 minut. Používáme vždy sklenice se šroubovacím uzávěrem! Polotovary však nikdy nezahušťujeme moukou, to dokončíme až před použitím.
----------------------------------------------------------------
25. 2. 2014 15:34
Díky za odpověď.http://www.toprecepty.cz/recept/13609-snadne-zavar...
31. 7. 2010 21:38
31. 7. 2010 21:34
31. 7. 2010 20:17
31. 7. 2010 17:56
31. 7. 2010 14:00
31. 7. 2010 13:29
31. 7. 2010 10:47
31. 7. 2010 10:44
30. 7. 2010 22:11
29. 7. 2010 18:22
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 10 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 14 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno 28. 4. 2024 08:42
Banana split
Přidáno 28. 4. 2024 08:42
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Právě bylo uvařeno:
Rebarborový koláč
Radunka14 uvařila před 2 minutami
Krkovice v domácím leču s bramboráčky
www.anka@ uvařila před 1 hodinou
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Moanka uvařila před 3 hodinami
Polévka krémová z květákových listů
Edibara uvařila před 8 hodinami
Krémová žampionová polévka
Edibara uvařil před 8 hodinami
Kuře na rýži
uhor13 uvařila před 9 hodinami
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Tonja uvařila před 11 hodinami
Ořechový moučník
Lenca44 uvařila před 11 hodinami
Výborné kynuté těsto
KarelDvorsky uvařila před 14 hodinami
Babiččiny lívance
Listicka129 uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Věděli jste, že každá sněhová vločka je orgininál? Jedinečnou sněhovou vločku můžete nabídnout i svým blízkým
Pesto z libečku: Aromatické koření do polévek, těstovin i omáček jen z pár ingrediecí je snadné a hotové za chvíli
Josef Maršálek upekl německý jablečný koláč Apfelkuchen: Vláčnost vykouzlíte přidáním zakysané smetany, radí cukrář
Další recepty
Tématické fráze: zavařování zavařování masa do sklenic zavařování masa do sklenic recept zavařování recepty zavařování masa zavařování hub recepty na zavařování zavařování kuřecího masa recepty zavařování zavařování postup zavarovani zeleniny recepty na zavařování zeleniny zavařování kuřecího masa do sklenic zavařování se šroubovacími víčky recepty na zavařovani masa zavařování masa recepty postup při zavařování postup zavařování recept na zavařování masa postup na zavařování masa
Suroviny: ovoce, houby, zelenina, marmeláda
Snadné zavařování
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6BqO
20 názorů