Šlupky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 6 490 kJ / 1 551 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,75 g |
Tuky | 56,15 g |
Vláknina | 10,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 219,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Cukr pečením částečně zkaramelizuje a sušenky jsou křupavé, sladké a voňavé karamelem.
Jsou návykové, manžela jsem musela zarazit, aby mi na ně nechodil a nesnědl je během jednoho dne.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 5. 2019 16:38
cathleen: Ono sa to ľahko pripaľuje, len som sa otočila, že umyjem nejaký riad...a už to bolo. Síce neboli zhorené, ale na hrane, tak tie najtmavšie som rýchle skonzumovala. Ďalšie plechy som už striehla.
13. 5. 2019 16:29
magdalenka: ty jsi rychlík! Ale máš je parádní - občas dělávám jen 80 kousků a silné jsou asi jako ty tvoje. Teď jsme je dělaly se snachou a ta vyválela opravdu jen tenké šlupičky těsta. Upekly se pěkně do křupava a nespálily, přestože byly teninké.
Moc mě těší, že chutnají i u vás
Moc mě těší, že chutnají i u vás
13. 5. 2019 16:22
Sú skvelé, prudko jedlé, naozaj neodolateľné...
Nebolo mi jasné, na akú hrúbku vyvaľkať. Asi ich mám hrubšie ako ty a mám ich aj väčšie, celkovo cca 60 ks. Určite som nepiekla dnes naposledy! Pridávam foto.
Nebolo mi jasné, na akú hrúbku vyvaľkať. Asi ich mám hrubšie ako ty a mám ich aj väčšie, celkovo cca 60 ks. Určite som nepiekla dnes naposledy! Pridávam foto.
12. 5. 2019 18:54
magdalenka: nene, olej, taky dopíšu. Zkoušela jsem sádlo, ale těsto bylo velice tuhé.
12. 5. 2019 18:48
cathleen: ďakujem ti dobrá víla, otázka bola kvôli jednému potomkovi, nemôže mlieko...tuk si dala aký? Margarín?
12. 5. 2019 18:32
magdalenka: dnes jsem dala vodu a přepíšu to i tady v receptu Chuťový rozdíl vidět není, hlavní chuť u těchto sladkých keksíků je sladký karamel.
12. 5. 2019 18:29
Prosím, dávaš vodu do cesta, alebo mlieko? Na pekárnománii máš vodu. Alebo, ak robíš tak aj tak, je poznať chuťový rozdiel? Vďaka.
9. 2. 2011 13:16
Určitě dobrotaUrčitě vyzkouším
9. 8. 2010 10:45
Rajka - děkuju za vyzkoušeníPíšeš, že pečeš dozlatova, my máme raději takhle tmavší...to už je na každém, ať si vyzkouší, jak moc upečené mu to bude chutnat. Fotečka by nebyla?
Magdalenko, je to trvanlivé, jako suchary. Myslím, že když šlupky uzavřeš v krabičce, vydrží klidně i týden (nemám ale vyzkoušeno, u nás nevydrží ) Pokud je chceš na sobotu, upeč je třeba den, dva předem a zavři.
Yanull, taky jsem přemýšlela, jak šlupky udělat trochu jiné - napadla mě i skořice nebo vanilka....určitě to půjde, jen bych to "voňavé" dala do těsta, ne do cukru, aby se při pečení nespálilo.
Michsamant, těsto samo o sobě nemá nějakou chuť. Soli je tam opravdu špetka, cukr jen v kvásku. Celou výslednou sladkou chuť dělá cukr, ve kterém je těsto vyváleno a pak karamel, který se z něj na okrajích udělá.
Magdalenko, je to trvanlivé, jako suchary. Myslím, že když šlupky uzavřeš v krabičce, vydrží klidně i týden (nemám ale vyzkoušeno, u nás nevydrží ) Pokud je chceš na sobotu, upeč je třeba den, dva předem a zavři.
Yanull, taky jsem přemýšlela, jak šlupky udělat trochu jiné - napadla mě i skořice nebo vanilka....určitě to půjde, jen bych to "voňavé" dala do těsta, ne do cukru, aby se při pečení nespálilo.
Michsamant, těsto samo o sobě nemá nějakou chuť. Soli je tam opravdu špetka, cukr jen v kvásku. Celou výslednou sladkou chuť dělá cukr, ve kterém je těsto vyváleno a pak karamel, který se z něj na okrajích udělá.
8. 8. 2010 13:08
Zkusila jsem je a chce to trochu méně péci, než je na obrázku, prostě jen do zlatova. Krásně křupou, tak si myslím, že když se uloží v suchu, vydrží dost dlouho. Jsou dobré. Dala jsem vždycky kopeček cukru, na to těsto a vyválela. Jsou pak sladké akorát. Díky za recept.
7. 8. 2010 21:47
Moc hezké, vyzkouším.
7. 8. 2010 21:04
Cat, prosím, je to niečo ako trvanlivé pečivo? Teda,ak to chcem napr. na sobotu, kedy je optimálna doba na upečenie? Ak si odmyslíme nočné nájazdy kobyliek...
Vyzerá to veľmi pekne a zaujímavo.
+
Vyzerá to veľmi pekne a zaujímavo.
+
7. 8. 2010 20:18
Kamera, nekamera - šlupky vypadají skvěle +
7. 8. 2010 13:32
Cathleen, výborný receptík, určitě ho vyzkouším. Myslíš, že bych do cukru mohla přidat trochu mleté skořice? Já jsem na ni zatížená, ale abych tím něco nepokazila, např. ten karamel. Cukr mám jen krupici, ale to by snad nevadilo. Posílám další bodík. +6
7. 8. 2010 13:09
A to cesto ma byt skor slane, ci sladke? Ten nazov sa mi paci
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Pečené ziti
Přidáno před 4 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 6 hodinami
Mňamka
Přidáno před 6 hodinami
Ptačí mléko se špetkou skořice
Přidáno před 7 hodinami
Králík s bůčkem v multifunkčním hrnci
Přidáno před 13 hodinami
Bramborovo-květákové krokety s holandskou omáčkou a zeleninovým salátem
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
American pancakes
mibrix uvařila před 14 minutami
Jablečná ovesná kaše
evoule uvařila před 28 minutami
Jarní cupcaky
S.pavla uvařil před 37 minutami
Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem
S.pavla uvařila před 38 minutami
Kuřecí (skoro) perkelt s noky
MajaFero uvařila před 43 minutami
Máslový kuřecí plátek se zeleným chřestem a parmezánem
Verusla uvařila před 44 minutami
Milionová polévka našich babiček
MajaFero uvařila před 45 minutami
Koprová omáčka
ZdeLena uvařila před 1 hodinou
Vepřové nudličky na hořčici
Jan Nemec uvařila před 1 hodinou
Sýrové bulky
Slozilova uvařil před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Tereza z Peče celá země nabídla recept na koňakové špičky do skleničky: Vejde se do nich víc likéru, říká s úsměvem
Kynuté Maruščiny koláčky: Nadýchané a vláčné pečivo neodolatelně voní máslem. Důležité je správně pracovat s droždím
Jak na dokonalý rebarborový koláč jako od babičky: Verze s pudinkem a drobenkou chutná naprosto úžasně
Další recepty
Tématické fráze: šlupky jak probudit kvásek trvanlivé slané suchary recepty sladké šlupky recept kynuté šlupky, recept trvanlive suchary recepty odměřené díly těsta zakusek z kynuteho testa suchary cathleen recepty kynuté těsto vyválet v cukru šlupky probudit kvasek trvanlivé sušenky slané recept slupky v cukru moučník "šlupky" recept na trvanlivé suchary recept na trvanlivé domácí suchary krabička na slupky sušené jablečné šlupky jablečné šlupky recept_na_trvanlivé_slané_sušenky
Suroviny: voda, kvásek, droždí čerstvé, mouka hladká, olej, sůl, cukr krystal
Šlupky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WQDQ
22 názorů