Paprikový krém - ajvar - mé sestry
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 6 903 kJ / 1 650 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,58 g |
Tuky | 153,37 g |
Vláknina | 14,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 37 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 51,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
S Ajvarom, paprikovou pastou - krémom sa stretávame na Balkáne skoro všade. Obyčajne aj s baklažánom, lilkem.
Tento recept mám od sestry, ktorá nám ajvar ponúkla ku grilovanému mäsu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 8. 2012 16:23
30. 8. 2012 14:39
22. 11. 2011 10:50
22. 11. 2011 10:35
30. 6. 2010 13:10
Tento recept, ako píšem hore - určite si čítal - mám od sestry, nie je z Balkánu, ale zo Slovenska a vyrába pre svoju rodinu svoj "ajvar". Chuťovo pripomína ajvar, ktorý si nosím z dovolenky. V podstate samá paprika...Dolu v komentároch píšem aj o druhom "ajvare", ktorý sa robí s pridaním pečeného lilku.
Je celkom možné, že by ti ani nechutil, napriek tomu ďakujem za komentár, do nadpisu dám malú zmenu.
30. 6. 2010 11:03
de.wikipedia.org/wiki/Datei:Aubergine.jpg
Ajvar je totiz pasta z papriky a lilku.Ten zbytek prisad je v poradku.
29. 6. 2010 20:16
29. 6. 2010 15:16
29. 6. 2010 12:58
Ak ma pamäť neklame, sestra to robí inak - aj baklažán upečie, ošúpe, poseká a potom všetko dokopy...
Ale je mi jasné, že Balkán je široký pojem...
29. 6. 2010 12:50
29. 6. 2010 12:12
29. 6. 2010 12:09
29. 6. 2010 11:46
Žížalka, sestra robila ajvar aj s pridaním pečeného baklažánu, recept od Airan je také niečo?
29. 6. 2010 11:39
29. 6. 2010 11:33
Asi hloupá otázka, ale dá se použít jak nastudeno, tak i jako přídavek při pečení masa? Řekla bych, že snad ano.
Díky
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kefírová rychlovka
Přidáno před 3 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 5 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 8 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 8 hodinami
Melounový salát s olivami a rukolou
Přidáno před 9 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dršťková polévka z hlívy
Valis uvařil před 15 minutami
Kefírová bábovka
1anoli1 uvařila před 1 hodinou
Vepřový guláš
zutro uvařila před 1 hodinou
Pšenično-žitné dalamánky s prefermentem
Tonja uvařila před 1 hodinou
Francouzské brambory zapečené se sýrem Brie
Elivet uvařila před 1 hodinou
Kebab pro vegetariány
TondaJ uvařila před 2 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
MarcelaPa uvařil před 2 hodinami
Slaninová kolínka snadno a rychle
Valis uvařila před 2 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Řezník Martin radí, jak v obchodě poznat dobrý špekáček: Kvalitu prozradí nenápadné drobné detaily i barva uzeniny
Papriky s hlávkovým zelím naložené ve sladkokyselém nálevu: Připravte sklenice plné skvělé chuti
Tajemství dokonalého ajvaru: Na přípravu stačí jen 4 suroviny, ale jedna je zásadní
Další recepty
Tématické fráze: ajvar použití ajvarová omáčka ajvarova pomazanka na co použít ajvar ajvar z cukety ajvarová omáčka recept ayvar omáčka ajvar cuketový ajvar domácí ajvar použití ajvaru domácí ajvar recept papriková pasta paprikový aivar pečený ajvar aivarová omáčka papriková pasta ajvar papriková pasta recept ajvar tety milice ajvar omáčka
Suroviny: paprika čerstvá červená, cibule, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, olej, sůl, pepř černý, ocet
Paprikový krém - ajvar - mé sestry
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/00M7
18 názorů