Pečené maso
Pečené maso je velmi vděčné jídlo, které se připraví takřka samo. Vybrat můžete plecko, krkovici, ale podobně lze připravit třeba i libovější bůček. Ať už s knedlíkem, bramborovou kaší nebo třeba jen tak s chlebem, vždy získáte chutnou pečeni.
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 6 469 kJ / 1 546 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 243,63 g |
Tuky | 50,88 g |
Vláknina | 14,14 g |
Cholesterol | 780 mg |
Sodík | 620 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 26,25 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Určitě nemusím připomínat, že maso lze použít i jako "knedlo, vepřo, zelo", výborné je také s houskovým knedlíkem, protože šťáva, která se při pečení vytvoří, je výborná. Také lze použít i jako studené s chlebem, nebo ztuhlou šťávu namazat na chleba jen tak. K tomu okurku, je dobrá večeře.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 3. 2024 10:04
Vyskúšané, výborné! Piekol som v remoske, mäso je šťavnaté a len sa rozplýva na jazyku, vďaka za recept! Pridávam foto, určite vyskúšajte!
19. 2. 2024 21:25
Překvapilo mě jak je maso pečené podle tohoto receptu křehké a jak se rozplývá na jazyku. Od té doby co jsme poprvé maso vyzkoušely takto, tak už jinak doma neděláme. Recept mám už i zapsaný v receptáři.
29. 1. 2024 14:49
Výborný oběd . Maso si přidala i Ella, která jinak o maso nestojí
7. 6. 2020 08:44
Mafia: pokud mohu poradit, tak bych doporučila trochu nižší teplotu, tak 180 st. - hlavně pokud nemáš zkušenosti....
7. 6. 2020 08:09
Dneska vyzkouším, v pečení masa jsem začátečník, tak jsem zvědavá jak to dopadne.
12. 3. 2017 18:57
Prosim Vas / jak delate knedlik jak moje maminka delala- knedlo zelo a veprovy bucek....Dekuji - Sylvie Cambridge uk
16. 2. 2017 16:32
Dělala jsem dnes s bramborovými knedlíky a zelím,maso vonělo po celém domě.Bylo moc dobré a výpek fantastik Nic jsem neměnila,jen česneku víc
9. 2. 2017 10:25
výborny oběd všichni nadšenídekuji
11. 6. 2016 09:10
Dnes se chystám upéct tento recept pro svoji rodinu k obědu.Nejsem moc zkušený kuchař,vařil jsem jen párkrát,tak doufám že se to povede a bude všem chutnat.Jen jsem to nějak nepochopil s tim pečícím papírem,tak to raději udělám bez něj.
1. 11. 2015 13:10
super,je to dobra mnamka
8. 10. 2014 13:14
Ahoj Zdendo,
kmínem posypeme dle chuti, kdo nemá rád kousky v jídle, může použít třeba mletý. Tvoje heslo - čím více, tím lépe - v tomto případě není na místě.
Prostě trochu - na ovonění, 1 - 2 kávové lžičky kmínu. Posypeme všechny kousky masa na horní straně. Přeji hodně zdaru a dobrého jídla.
kmínem posypeme dle chuti, kdo nemá rád kousky v jídle, může použít třeba mletý. Tvoje heslo - čím více, tím lépe - v tomto případě není na místě.
Prostě trochu - na ovonění, 1 - 2 kávové lžičky kmínu. Posypeme všechny kousky masa na horní straně. Přeji hodně zdaru a dobrého jídla.
7. 10. 2014 22:19
Ahoj,
jako výborný, ale jak znám rodinné recepty a začínám vařit, je mi 23 a všechny recepty hledám na netu, tak jsem si všim že čím více kmínu tím více játrovka, jak vůní tak chutí, takže jsem usoudil že pro polena jako jsem já by chtělo uvést údaj kolik kmínu, jelikož se řídím heslem čím více tím lépe a až doposud jsem neměl ponětí co trocha kmínu v akci vykoná. Děkujííí
jako výborný, ale jak znám rodinné recepty a začínám vařit, je mi 23 a všechny recepty hledám na netu, tak jsem si všim že čím více kmínu tím více játrovka, jak vůní tak chutí, takže jsem usoudil že pro polena jako jsem já by chtělo uvést údaj kolik kmínu, jelikož se řídím heslem čím více tím lépe a až doposud jsem neměl ponětí co trocha kmínu v akci vykoná. Děkujííí
28. 6. 2014 14:58
Přišli řemeslníci a zkusila jsem tento recept. Použila jsem kotletu, krkovičku a kuře. A byla veliká chvála. Slíbila jsem, že to Suvičce vyřídím, což tímto činím. Moc děkuji a přeji vše dobré.
23. 2. 2014 07:24
dobry den,moc dekuji za vas recept,vyzkousela jsem,pridala jsem pod maso jeste zeleninu a moc dobre i deti to spapali
25. 1. 2014 14:29
Právě jsme to dojedli k obídku a musím vysmeknout poklonu. Výborné a jednoduché. Mňamka, pošmákli jsme si
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Omeleta se sýrem
Přidáno před 2 hodinami
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 14 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 21 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 23 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno 19. 4. 2024 08:50
Právě bylo uvařeno:
Tuňákovo-vajíčková pomazánka
Gabriela01 uvařila před 4 minutami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Rebave uvařila před 9 minutami
Klasické palačinky
linha_v uvařil před 9 minutami
Hrníčkové těsto na palačinky pro mlsné lidi
lun89 uvařil před 14 minutami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Alena Cernik uvařila před 18 minutami
Povidlové šátečky bez kynutí
Obelix uvařila před 32 minutami
Margot řezy (hrnečkové)
nochy uvařil před 33 minutami
Makové řezy s podivným názvem Čuč na drát
Franibald uvařila před 46 minutami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Peggy72 uvařil před 1 hodinou
Jablková bábovka - výborná a jednoduchá
Dominika.jecmikova uvařila před 2 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: pečené maso pečené vepřové maso v troube pečené maso v troubě pečené vepřové maso pečené vepřové maso recepty peceni masa pečené maso recept vepřové maso pečené pečené plecko v celku pečené maso recepty pečené maso v celku recept na pečené maso jak dobře upéct vepřové maso maso na pečení pečená masa recepty pečené vepřové maso pečený maso pečene pečení masa v troubě vepřové pečené maso
Suroviny: plecko, sádlo, cibule, česnek, sůl, kmín celý, koření grilovací, mouka hladká
Pečené maso
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B6Qk
55 názorů