Maki sushi
Sushi je tradičním japonským pokrmem, který už si ale našel místo v srdcích Čechů. Výroba domácího sushi je navíc poměrně snadná a může to být i zábava. Stačí správně uvařit a dochutit rýži a dál je už pouze na vás, čím sushi naplníte. Může to být losos nebo tuňák, ale také avokádo či okurka.
Suroviny pro 16 kusů
16 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 2 580 kJ / 617 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,03 g |
Tuky | 13,00 g |
Vláknina | 5,00 g |
Cholesterol | 200 mg |
Sodík | 6,00 g |
Sůl | 14,00 g |
Sacharidy | 82,40 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 10. 2012 10:02
moje domácí sushi teda vypadá lépe :D
Když to jinak nejde, tak si objednávám sushi z http://www.sushitime.cz/. Suroviny pravidelně nakupuju na http://chefparade-warehouse.cz/kategorie/asie-a-su...
Když to jinak nejde, tak si objednávám sushi z http://www.sushitime.cz/. Suroviny pravidelně nakupuju na http://chefparade-warehouse.cz/kategorie/asie-a-su...
1. 2. 2012 16:31
Scholasticus: risa sa nebude trhať, ak sa upraví pred používaním : z oboch strán sa na suchej horúcej panvici "opečie", trvá to niekoľko sekúnd, kým nezmení farbu.
1. 2. 2012 15:17
Pár věcí bych tomuto receptu vytkla. Je sice fajn obsáhlý popis jak zhotovit rýži, na stranu druhou, tím to končí a umělče, porad si sám. Měly by tu být i nějaké fotografie kolik rýže se do toho dává a kombinace plnění, protože třeba losos s okurkou jsem nikde neviděla, ale s krabem ano.
Rýži jsem dělala přesně podle návodu, bylo to zdlouhavé a zdá se mi rozvařená, ale drží. Při balení jsem musela trochu přisolit, protože to nebylo ono.
Pro ty, co nemají zavinovací rohož, stačí obyčejné prkénko, případně čistá utěrka, obojí ale musí být suché, aby se řasa netrhala. Nůž na krájení na jednotlivé kousky musí být hodně ostrý. Wasabi jen trochu, jinak vám upadne pusa (ale někdo to rád, tak proč ne
Jinak OK, ale na tu rýži příště zvolím jiný recept.
Rýži jsem dělala přesně podle návodu, bylo to zdlouhavé a zdá se mi rozvařená, ale drží. Při balení jsem musela trochu přisolit, protože to nebylo ono.
Pro ty, co nemají zavinovací rohož, stačí obyčejné prkénko, případně čistá utěrka, obojí ale musí být suché, aby se řasa netrhala. Nůž na krájení na jednotlivé kousky musí být hodně ostrý. Wasabi jen trochu, jinak vám upadne pusa (ale někdo to rád, tak proč ne
Jinak OK, ale na tu rýži příště zvolím jiný recept.
13. 8. 2011 13:21
bziiiza:S krabí tyčinkou jsme sushi měli i v restauraci a v kombinaci s okurkou a avokádem je to výborné, takže na tom nevidím nic špatného. Ale samozřejmě... každý dle svého gusta.
6. 8. 2011 15:57
Jenny:Ahoj Jenny,
dělám sushi na objednávky.
Více info na www.profisushi.cz.
S přáním pěkného dne
Marek J.
dělám sushi na objednávky.
Více info na www.profisushi.cz.
S přáním pěkného dne
Marek J.
31. 7. 2011 18:31
Kde Jse kupují ty mořské řasy?
7. 2. 2011 23:06
Vypadá to moc hezky,téměř jako v restauraci.Akorát pochybuji,že by v restauraci dali do shusi krabí tyčinku..To si radši za sushi připlatím a udělám si krásný večer 2x do roka(to se snad dá přežít)a dám si ho v sushi baru,než si narvat krabí tyčinky do pusy.Krabí tyčinka nemá s krabem nic společnýho,jsou to odřezky a zbytky z ryb semletých dohromady a navíc to neni ani dobrý.
13. 1. 2011 16:14
Sushi je opravdu vynikajíci přidala jsem pár foteček
25. 10. 2010 14:01
no,tak to jsou nádherné fotečky,nechcete mi to někdo udělat...na objednávku... nikdy jsem to nedělala...nemám na to,nevím,jak by to dopadlo...ale asi ne moc valně,jsem spíš přes pečení...
11. 8. 2010 19:27
+1 výborně napsaný recept a sushi mám strašně moc ráda
7. 4. 2010 19:20
My doma děláme sushi už delší dobu a moc chutná. Losos,tunák,okurka, prostě co je doma!
12. 2. 2010 16:05
tedka jsem dokoncila sve prvni sushi a je to vytecne....hlavne je celkem zabavne to pripravovat a chutna...jak si kdo udeladekuji moc za recept
13. 12. 2009 19:42
zrovna jsem udělala poprvé ve svém životě sushi a musim řict že luxus, vřele doporučuju udělat si ho doma, cenově výjde stokrát líp jak v restauraci a člověk si do něj dá co chce. preferuju lososa. myslim že pokud je člověk alespoň trochu zručný jde to jako po másle, a chtěla bych poděkovat za vložený článek výše, dělala jsem to podle návodu a popdařilo se, díky moc:))
3. 1. 2009 11:32
O tom sushi jsem už tolik slyšela, ale ještě jsem neměla odvahu ho udělat.Fotky jsou hodně inspirativní
3. 1. 2009 09:50
Teraz som si uvedomila, že som tu recept na sushi vkladala http://www.toprecepty.cz/recept/2556-sushi---maki/
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 10 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 13 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 15 hodinami
Květákové kari s malými, drobnými fazolemi v tomatě
Přidáno před 23 hodinami
Sladký kuskus s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno 18. 3. 2024 07:29
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Přidáno 17. 3. 2024 17:09
Právě bylo uvařeno:
Zapékané těstoviny
Kamil@ uvařila před 7 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Kamil@ uvařila před 7 hodinami
Vepřové plátky pečené s marinádou
MaminkaVladuska uvařila před 8 hodinami
Kuřecí maso ve sladké chilli omáčce
HolyBee uvařila před 10 hodinami
Šťouchané brambory
Alenka87 uvařila před 11 hodinami
Hradecká pomazánka
Saratice uvařila před 11 hodinami
Bramboračka
Kacasek25 uvařila před 11 hodinami
Cuketový krém s mrkví
annaval uvařila před 11 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
olivka uvařila před 12 hodinami
Rychlé ořechové řezy - hrnkové
Rosvi uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Sushi krok za krokem s Lukášem Neckářem: Jak správně uvařit a ochutit rýži?
Sushi krok za krokem s Lukášem Neckářem: Jak udělat tu nejlepší zálivku na sushi rýži
Sushi balls: Rýžové kuličky plněné lososem a okurkou chutnají jako klasické sushi, přitom jsou mnohem jednodušší na přípravu
Další recepty
Tématické fráze: recepty vyroba suschi jak se dela sushi sushi domácí výroba maki sushi ryze recept rýže na sushi recept jak uvařit rýži na sushi recept na japonské sushi shusi shusi recept příprava sushi rýže příprava ryze na sushi výroba shusi sushi ryze maki recept domaci vyroba sushi recept sushi rýže recept na shusi jak vařit rýži jak se vari ryze na sushi
Suroviny: krabí tyčinky, avokádo, zázvor nakládaný, okurka čerstvá, řasa nori, ocet rýžový, voda, cukr krupice, rýže kome, křen wasabi, omáčka sojová, sůl
Maki sushi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q4r
18 názorů