Závin z řeckého phillo (filo) těsta
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 16 722 kJ / 3 997 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,00 g |
Tuky | 61,80 g |
Vláknina | 30,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,21 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 730,09 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Phillo (filo) těsto - je původem z Řecka, kam ho ale přivezli Turci. Řekové ho dnes používají téměř na všechno. Díky jeho neutrální chuti můžete plnit čímkoli.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 1. 2011 19:04
17. 10. 2010 10:53
17. 10. 2010 10:25
17. 10. 2010 10:16
17. 10. 2010 10:10
- nechala jsem jen jednu vrstvu, přeci jen se mi nepovedlo udělat tak tenoučké jako kupovaný originál, takže to bylo spíš tako tenké tažené těsto...
- potřela jsem jen vršek vajíčkem s mlékem...
- těsto jsem měla v míse a přikryté folií, vždy jsem si jen kusek odtrhla a zpracovala, zbytek byl stále přikrytý
17. 10. 2010 10:02
17. 10. 2010 04:04
17. 10. 2010 01:03
16. 10. 2010 22:59
16. 10. 2010 22:51
16. 10. 2010 22:44
16. 10. 2010 22:31
16. 10. 2010 22:14
16. 10. 2010 19:24
16. 10. 2010 19:08
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 6 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 19 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Právě bylo uvařeno:
Sušenky z ovesných vloček
Kometa10 uvařila před 20 minutami
Hovězí roštěná
PavelM uvařila před 23 minutami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
katkalepkova24 uvařila před 2 hodinami
Tvarohová bábovka
Petra2021 uvařila před 3 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
8181bartova uvařila před 3 hodinami
Pikantni houbový guláš
imzlin@seznam.cz uvařila před 3 hodinami
Tvarohový koláč s jablky a skořicovou vůní
laubice uvařila před 4 hodinami
Dršťková polévka
pazderka83 uvařil před 6 hodinami
Pappardelle s krůtím masem a zeleninou
Ter88ka uvařila před 7 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
Sarinaa uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Řecký koláč portokalopita podle Josefa Maršálka: Snadný moučník voní mandlemi a je vláčný díky pomerančovému sirupu
Vánoce v Řecku voní vánočním chlebem se skořicí a pomerančem, na štědrovečerním stole je krůta s touto masovou nádivkou
Trochu jiný „smažák“: Smažený sýr feta ve speciálním těstíčku podle receptu řecké šéfkuchařky Marianthi božsky chutná
Další recepty
Tématické fráze: filo těsto těsto filo filo testo recept filo těsto recepty recept na filo těsto co je filo těsto filo těsto kde koupit těsto filo koupit recepty z filo těsta kde koupit filo testo řecké těsto filo těsto - recepty řecké listové těsto listové těsto filo těsto filo recept co je filo těsto kde koupit řecké moučníky filo recepty na těsto filo řecký moučník
Suroviny: mouka hladká, sůl, voda, olej olivový, solamyl, jablko, cukr skořice, šunka, sýr, bazalka čerstvá
Závin z řeckého phillo (filo) těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9gE4
24 názorů