Babiččina třená bábovka
Jak vybrat perfektní český moučník na neděli? Rozhodně bábovku. Ideálně třenou, se spoustou másla a posypanou cukrem, přesně jako od babičky. Je s ní sice více práce, ale výsledek vždy stojí za to. Zkuste to také a uvidíte, že tuto třenou bábovku nic nepřekoná.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 12 652 kJ / 3 024 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,98 g |
Tuky | 131,90 g |
Vláknina | 13,14 g |
Cholesterol | 1,11 g |
Sodík | 454 mg |
Sůl | 1,31 g |
Sacharidy | 387,68 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept mám už asi 15 let napsaný ve svém sešitě s recepty. Odkud pochází, již nevím, ale musím říct, že tato bábovka je u nás snad nejoblíbenější, nádherně citronově voní a chutná. Já do ní nedávám kakao, i když v původním receptu je.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 2. 2012 11:32
Tak bábovka je v troubě a vypadá úžasně Určtiě bude i tak chutnat a já si recept řadím do svých oblíbených a budu péct
11. 2. 2012 14:57
Vynikajícídávám bodík manžel si jí velmi oblíbil
5. 2. 2012 20:09
nejlepší bábovka jakou jsem kdy jedla!
28. 1. 2012 14:31
Už druhým rokem studuju obor cukrář a najednou nám paní učitelka dala domácí úkol, upečte třenou bábovku. Hledala jsem nějaký recept a narazila na tento. Přidala jsem jen ještě oříšky a kousky čokolády a bábovka byla hned pryč. I paní učitelce chutnala
Děkuji za recept
Děkuji za recept
11. 1. 2012 11:00
tak dneska jí budu dělat vypadá to lááákavě na kolik jí ale péct v horkovzdušné troubě? Normální hrnkovou peču na 160 , no uvidíme.....
10. 12. 2011 17:03
Katarinnka:To mohlo být dobré, s tou čokoládou
10. 12. 2011 17:03
Mnamka,díky moc!!!!
27. 11. 2011 15:57
výborná!! hned byla pryč. jen jsem do ní přidala na kousky hořkou čokoládu
24. 9. 2011 11:42
bberi:děkuji
24. 9. 2011 10:49
Moc dobrá jednoduchá bábovka. Kakao jsem nepřidávala,myslím,že by pokazilo celkově vyváženou chuť. Přidala jsem hrozinky...
Doporučuji a budu péct určitě ptavidelně.
Doporučuji a budu péct určitě ptavidelně.
15. 9. 2011 14:43
Verča: případně, pokud se ti hned nevyklopí, i když přes ní dáš mokrou utěrku, zkus opatrně tenkým úzkým nožem jakoby odříznout od stěny, opatrně. Většinou jde pak hned - vlastní zkušenoist. A neboj, vychytáš to
15. 9. 2011 14:25
jahoda: děkuji za tip, zkusím .
15. 9. 2011 14:22
marcelka395: Zkouším a nelepí se. Já sem nikdy neměla s tímhle problém, ani s vyklápěním, jde skvěle. Peču i jiné recepty i na bábovky a bez problémů. Tohle je právě první zádrhel, tak jsem napsala. Myslím, že to "zdrcnutí" je v důsledku toho klesnutí. Jinak už si to neumím vysvětlit. Ale děkuji za rady
15. 9. 2011 14:19
Teď jsem si ještě pročetla komentáře od lidiček co ji už pekli anikdo si na sražení nestěžoval.
Jahůdko děkuji i za tvůj komentář
Jahůdko děkuji i za tvůj komentář
15. 9. 2011 14:14
Verča: také si myslím, že ač se zdá, tak dopečená není. Pokud je bábovka celá propečená, nemůže se srazit.
Peču bábovku nejdříve tak na 150-160st., asi 15min., až vidím, že se pěkně pozvolna rovnoměrně zvedla,tak zvýším teplotu 180-190st. a dopeču asi 45min. A vždy raději špejlí párkrát píchnu až dolů tam, kde je nejvíce těsta a špejle musí být suchá.
Omlouvám se, že to píši tak podrobně, ale někdy se udělá chyba, že to člověk ani netuší
Pokud se peče hned zostra, nevyskočí, ale naopak napovrchu rychleji ztmavne a může to působit, že je upečená..
Peču bábovku nejdříve tak na 150-160st., asi 15min., až vidím, že se pěkně pozvolna rovnoměrně zvedla,tak zvýším teplotu 180-190st. a dopeču asi 45min. A vždy raději špejlí párkrát píchnu až dolů tam, kde je nejvíce těsta a špejle musí být suchá.
Omlouvám se, že to píši tak podrobně, ale někdy se udělá chyba, že to člověk ani netuší
Pokud se peče hned zostra, nevyskočí, ale naopak napovrchu rychleji ztmavne a může to působit, že je upečená..
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 8 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 10 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 13 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Právě bylo uvařeno:
Vepřové na česneku
Pavel Jobanek uvařila před 2 hodinami
Knedlíky houskové hrnečkové, vařené v mikrovlnce
Hello Doly uvařila před 2 hodinami
Hlíva pečená s bramborami na smetaně
KatkaCechova uvařila před 4 hodinami
Vepřová bratislavská plec
esindler@seznam.cz uvařila před 7 hodinami
Italská čočková polévka
TondaJ uvařila před 7 hodinami
Vepřová játra - luxusní
Haniina uvařil před 7 hodinami
Kuřecí prsa v zeleninové krémové omáčce
esindler@seznam.cz uvařil před 8 hodinami
Cibulový quiche
Veronika.cho uvařila před 8 hodinami
Vajíčková pomazánka ze tří ingrediencí
Marketa Volfova uvařila před 8 hodinami
Vepřové na paprice se zakysanou smetanou
esindler@seznam.cz uvařila před 8 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: třená bábovka třená bábovka nejlepší recept třená bábovka recept bábovka třená bábovka od babičky třená bábovka z hery babiččina babovka bábovka recept bábovka z héry třená bábovka výborná vláčná bábovka babovka třená třená bábovka jednoduchý recept recept na třenou bábovku nejlepší bábovka z hery třená bábovka s tvarohem výborná bábovka z hery recept bábovka s hery babičina babovka babiččina bábovka recept recept na bábovku
Suroviny: vejce, mléko, máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, mouka polohrubá, prášek do pečiva, citron, kakao, tuk, mouka hrubá
Babiččina třená bábovka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Er5
255 názorů