Pravý pařížský dort s krájecí polevou
Pařížský dort je ozdobou cukráren už mnoho desetiletí a kdo ho nikdy neochutnal, neví, co je pařížský krém s nadýchaným korpusem a jemnou polevou za úžasné spojení. Vyzkoušejte jej doma a překvapte tak rodinu i blízké.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 14 880 kJ / 3 557 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,06 g |
Tuky | 181,44 g |
Vláknina | 34,29 g |
Cholesterol | 848 mg |
Sodík | 405 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 410,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Krém je vyšlehaný, když drží hezky tvar, bude to opravdu hutný krém. Korpus pečeme den předem.
Dort jsem pekla pro přítele kamarádky a ta chtěla tvar srdíčko, proto přikládám fotky dortu ve tvaru srdce (musela jsem si upravit množství ingrediencí o 1/3 nahoru). Tady jsem ale uvedla množství surovin dle původního receptu, t.j. do kulaté formy o průměru 22 cm.
Pozor, korpus je velmi křehký a nadýchaný.
Tento recept mi poslala kamarádka. Ta se inspirovala na:
www.urybicky.cz/2010/05/pravy-parizsky-dort-podle-zdenky-s-krajeci-polevou/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 3. 2024 19:07
Výborné, měl doma velký úspěch 👍
18. 2. 2017 00:41
Dnes jsem dělala pařížský podle tohoto receptu již po několikáté manželi k narozeninám. Je to jeho nejoblíbenější a pokaždé se zatím povedl. Díky
28. 8. 2014 16:02
Právě dodělávám dort kubánský - vnoučkovi k narozeninám.
8. 3. 2014 21:36
slehacka se da sehnat v jakemkoli supermarketu...recept na 1s hvezdickou,povedl se je to BOMBA ,doporucuji vsem
11. 5. 2013 13:53
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli do té šlehačky dáváte někdo stužovač nebo něco? :))
7. 3. 2013 07:03
No i já se přidávám dneska a jdu na dort. Moc se těšíme a doufám , že se povede i nám doma.
1. 12. 2012 16:21
bronka: Já bych to pekla na 175 st.
1. 12. 2012 16:14
Neví někdo, na kolik to mám péct v obyčejné el.troubě? děkuji
25. 10. 2012 15:15
Pařížák miluju a nejen já ale i dětičky. Určitě receptík vyzkouším...
23. 9. 2012 13:07
Je sice docela nákladný, ale vynikající... znám ten původní ze stránky www.toprecepty.cz/recept/15468-pravy-parizsky-dort-s-krajeci-polevou/ a skutečně je maximální...
26. 2. 2012 08:09
V poznámce, mám uvedeno, že jsem si množství upravila o 1/3 nahoru )
26. 2. 2012 08:03
Tak jsem právě dort dodělala a je opravdu výborný, těsto jsem ale musela péct dvakrát protože bylo hodně nízké i když jsem ho šlehala dost dlouho, mělo max. 3 cm. Takže doporučují ho dělat z dvojité dávky. Jinak moc dobrý
3. 2. 2012 11:53
ahoj, jsme v půlce výroby. Dcera má dnes 6 let, takže za pár hodin vám dáme vědět jak to dopadlo, ale už ted se těm ostatním sbíhají sliny
17. 11. 2011 19:39
mňamka!!!
23. 6. 2011 09:49
Perfektní, jako z cukrárny...jíme ho s přítelem k snídani, po obědě, pořád... :o)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablkové buchtičky
Přidáno před 5 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 5 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 8 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 9 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 10 hodinami
Smetanová mňamka
Přidáno před 10 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Výborné lasagne
misak2 uvařila před 11 minutami
Chléb babičky Elišky
magdalenka uvařila před 1 hodinou
Avokádo brownie
Hejhulka007 uvařila před 2 hodinami
Domácí chléb ze žitné a hladké pšeničné mouky
PetraSt uvařila před 2 hodinami
Rychlé bramborové knedlíky
mibrix uvařila před 3 hodinami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
trybypet uvařila před 4 hodinami
Meruňkový koláč výborný
wakrim uvařila před 4 hodinami
American pancakes
mibrix uvařila před 4 hodinami
Jablečná ovesná kaše
evoule uvařila před 4 hodinami
Jarní cupcaky
S.pavla uvařil před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pařížskou šlehačku a pařížský krém zvládnete s našimi radami snadno. Víte, jak je od sebe rozpoznat?
Jak na krásně lesklou, chutnou a hladkou polevu? Stačí málo a může být jako od profesionálního cukráře
Brněnský točený dort jako z cukrárny. Podle receptu z 50. let od kuchařky Jozy Břízové se vám určitě povede
Další recepty
Tématické fráze: pařížský dort pařížský dort recept pařížský dort jednoduchý recept pařížský krém do dortu recept pařížský dort recept na pařížský dort pařižský krém na dort korpus na pařížský dort paříšský dort dort pařížský recept na pařížský dort video pařížský dort video poleva na pařížský dort krájecí čokoládová poleva paříský dort pravy parížsky krém poleva z čokolády krájecí krájecí čokoláda poleva na dort recepty pařížský dort
Suroviny: vejce, cukr moučkový, olej slunečnicový, sůl, kakao holandské, mouka polohrubá, prášek do pečiva, máslo, mouka hrubá, smetana 40%, šlehačka, čokoláda na vaření, čokoláda na vaření, voda, máslo, šlehačka
Pravý pařížský dort s krájecí polevou
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nOAY
41 názorů