Pravý pařížský dort s krájecí polevou
Pařížský dort je ozdobou cukráren už mnoho desetiletí a kdo ho nikdy neochutnal, neví, co je pařížský krém s nadýchaným korpusem a jemnou polevou za úžasné spojení. Vyzkoušejte jej doma a překvapte tak rodinu i blízké.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 14 880 kJ / 3 557 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,06 g |
Tuky | 181,44 g |
Vláknina | 34,29 g |
Cholesterol | 848 mg |
Sodík | 405 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 410,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Krém je vyšlehaný, když drží hezky tvar, bude to opravdu hutný krém. Korpus pečeme den předem.
Dort jsem pekla pro přítele kamarádky a ta chtěla tvar srdíčko, proto přikládám fotky dortu ve tvaru srdce (musela jsem si upravit množství ingrediencí o 1/3 nahoru). Tady jsem ale uvedla množství surovin dle původního receptu, t.j. do kulaté formy o průměru 22 cm.
Pozor, korpus je velmi křehký a nadýchaný.
Tento recept mi poslala kamarádka. Ta se inspirovala na:
www.urybicky.cz/2010/05/pravy-parizsky-dort-podle-zdenky-s-krajeci-polevou/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 10. 2010 13:50
Dík za tú krájaciu polevumusím vyskúšať,skoro vždy sa mi poleva láme
19. 10. 2010 13:44
Ahoj všem, na tento krém běžně používám šlehačku 30% a bez jakýchkoli problémů se vyšlehá a je tuhý.
19. 10. 2010 12:47
Pařížák,nedostižný dortík.
19. 10. 2010 12:29
hm, hodně mě zaujala ta krájecí poleva. Na dortě je krásně lesklá a žádný stopy po rozetření. Supr. Určitě zkusím na nějaký dort. Moc díky a dávám boda
19. 10. 2010 09:44
Jj, v Albertu tu šlehačku mají, ale u nás ji objednávají jen to nejmenší možné množství, takže je ještě týž den pryč.
Pařížáky miluju odmala, ale myslím, že bycjh taky použila s nižším %tuku a máslo. Ty moc tučné mi připadají až moc hutné a když jsem jedla od cukrářky, která to měla nadýchané, tak mi potvrdila, že je lepší s nižším obsahem, ale méně vydrží, tak si vyberte
Pařížáky miluju odmala, ale myslím, že bycjh taky použila s nižším %tuku a máslo. Ty moc tučné mi připadají až moc hutné a když jsem jedla od cukrářky, která to měla nadýchané, tak mi potvrdila, že je lepší s nižším obsahem, ale méně vydrží, tak si vyberte
19. 10. 2010 09:37
AniCiz, já myslela, že jen u nás nic není, ale tahle šlehačka je v Albertu. Je to někdy fakt k vytočení, co? Myslím, že by nevadila ani méně procentní..
19. 10. 2010 09:37
VŠEM MOC DĚKUJI A DO FOTEK JSEM PŘADALA ŠLEHAČKU 40%, KTEROU JSEM POUŽILA. JE BĚŽNĚ K DOSTÁNÍ V SUPERMARKETECH A SEŽENETE I V MENŠÍCH OBCHODECH (HRUŠKA, KORUNA....)
19. 10. 2010 09:35
Martino, máš to moc hezky popsané, to se mi moc líbí. Já dělám tu čokoládu hodně podobně, jen do ní nepřidávám vodu, ale na jednu čokoládu asi 3 lžíce mléka a nakonec dám malý kousek 100% tuku. Taky se to dobře krájí. Je to vlastně čokoláda, kterou mne naučila Jana (pipre) a dělám ji dodnes. Tobě za krásně rozepsaný recept právem patří plus.
19. 10. 2010 09:27
v nemecku dokonca nedostanem ani 33 percentu.
btw..pokial viem, tak parizsky krem sa vyslahava s maslom.
http://www.toprecepty.cz/recept/9247-parizsky-krem...
btw..pokial viem, tak parizsky krem sa vyslahava s maslom.
http://www.toprecepty.cz/recept/9247-parizsky-krem...
19. 10. 2010 09:22
Krásný, ale takovou šlehačku u nás také neseženu
19. 10. 2010 09:12
krásný,ale tu 40% šlehačku jsem neviděla v obchodech
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez.
Přidáno před 3 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 22 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce
Anetka.a uvařil před 11 minutami
Jednoduchý mascarpone krém
eliskac uvařila před 28 minutami
Krevety s brokolicí a špagetami
mibrix uvařil před 32 minutami
Jarní palačinka z červené čočky s uzeným lososem a medvědím česnekem
kraloja uvařila před 3 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem
Lvicus uvařil před 12 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony a porkem
Elivet uvařila před 12 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Mamhladik uvařila před 13 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
Mamhladik uvařila před 13 hodinami
Cheesecake - jednoduchý, pravý
Mamhladik uvařil před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pařížskou šlehačku a pařížský krém zvládnete s našimi radami snadno. Víte, jak je od sebe rozpoznat?
Brněnský točený dort jako z cukrárny. Podle receptu z 50. let od kuchařky Jozy Břízové se vám určitě povede
Hezky ozdobit dort mohou i začátečníci. Podle našich praktických tipů a triků to zvládne každý
Další recepty
Tématické fráze: pařížský dort pařížský dort recept pařížský dort jednoduchý recept pařížský krém do dortu recept pařížský dort recept na pařížský dort pařižský krém na dort korpus na pařížský dort paříšský dort dort pařížský recept na pařížský dort video pařížský dort video poleva na pařížský dort krájecí čokoládová poleva paříský dort pravy parížsky krém poleva z čokolády krájecí krájecí čokoláda poleva na dort recepty pařížský dort
Suroviny: vejce, cukr moučkový, olej slunečnicový, sůl, kakao holandské, mouka polohrubá, prášek do pečiva, máslo, mouka hrubá, smetana 40%, šlehačka, čokoláda na vaření, čokoláda na vaření, voda, máslo, šlehačka
Pravý pařížský dort s krájecí polevou
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nOAY
41 názorů