Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jasmínová rýže s pohankou

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

26. 10. 2010 00:28

Suroviny

Porce: 4-5

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 110 kJ / 982 kcal
Bílkoviny31,25 g
Tuky5,25 g
Vláknina30,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 18 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy187,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Rýži už dlouhá léta vařím jako těstoviny - dát do horké vody....jednoduše uhlídám prostým ochutnáním, kdy je hotová, nehrozí rozvaření ani nedovaření.

Vím, že se nejedná o kdoví jaký recept, ale je to jeden z mála způsobů, jak dostanu do své rodiny pohanku, v této úpravě mi to prochází bez připomínek :)

Místo pohanky dávám někdy v poslední fázi mražený hrášek či kukuřici, teplem jen povolí a zachovají si sladkost a křehkost.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Eva

4. 6. 2013 11:17

Zkuste rýži jinak.
Do kastrolu trochu tuku, propláchutou rýži orestovat, až začně jakoby vrzat, osolit, zalít vřící vodou o obsahu 1,5 množství rýže, do středu kastrolu dát cibuli, do které zapícháte několik hřebíčků. přihodit cca 3 nová koření. Jak vše začne vřít, přiklopit pokličkou a na maličkém plamínku dusit 20 minut.

isindy isindy

26. 10. 2010 12:56

Klarisko, to máš sice pravdu :-), ale raději si dám chutnou rýži s méně výživnými hodnotami než výživný blemc ;-):-D a mně se bohužel blemc dělal vždy, nikdy jsem dobu vaření ani dušení nebo pečení v troubě neodhadla, buď byla rýže syrová nebo na kaši :-D

Klariska Klariska

26. 10. 2010 11:12

Slévání rýže nemám ráda, je to sice praktické, ale rýže tak o hodně přichází, protože co pustí do vody, vylejete. Za nápad s pohankou ale bod :yes::-K.

rebeka rebeka

26. 10. 2010 10:56

Jani R.,musíš jí přijít na chuť..časem:-D;-)mě taky kdysi nechutnaly olivy:-((teď je můžu na kila:-D:-D:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

26. 10. 2010 10:47

Já jsem jednou koupila ze zvědavosti jasmínovou rýži a bohužel nám vůbec nechutnala.:-(

rebeka rebeka

26. 10. 2010 10:44

to bude zdravé;-):yes:a zkusím to udělat v rýžovači Tupperware:yes:

Simona Skolakova Simona Skolakova

26. 10. 2010 07:29

to není špatný nápad;-),já dělám rýži dušenou v troubě,někdy sáčkovanou,ale takto už jsem slyšela,že dělá hodně lidí rýži.
No a s pohankou super.;-):yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: tupperware rýžovač rýžovač rýžovač tupperware recepty rýžovač tupperware tupperware rýžovač recepty tuperware rýžovač vaření jasmínové rýže vaření rýže v tupperware tuperware ryzovac tuperware jasmínová rýže vaření recepty rýžovač tupperware tuperware recepty rýžovač od tupperware recepty rýžovač recepty tupperware ryzovac recept tupperware hrnec na rýži tupperware rýžovač návod tupperware rýže úprava rýže

Suroviny: rýže jasmínová, voda, sůl, pohanka

TopRecepty.cz

Jasmínová rýže s pohankou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O8BQ