Sváteční židovské pečené hovězí
Suroviny
Porce: pre viac osôb
Nutriční hodnoty
Energie | 7 086 kJ / 1 694 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 245,56 g |
Tuky | 14,68 g |
Vláknina | 44,80 g |
Cholesterol | 470 mg |
Sodík | 543 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 66,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: recept patrí pani Ester Fuszeresi, ktorá jedlo podávala na židovský Nový rok -Ros Hosana.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 10. 2010 11:17
Pipre-Janka,dakujen.Len kľudne skús a nebudeš ľutovať
9. 10. 2010 10:53
Tak v receptu není nic, co by mi vadilo, naopak. Také mne zaujala doba marinování. To maso musí být za tu dobu prostoupeno vynikající vůní a upečené musí být delikatesa. Také maso před marinováním nesolím. To opravdu stojí za vyzkoušení.+8
6. 10. 2010 19:34
ďakujem veľmi pekne
6. 10. 2010 19:05
rebeka, naozaj sa mäso marinuje celý týždeň. Táto marináda sa tiež označuje ako "suchá marináda". Mäso je obalené olejom, korením a nie je solené. V marináde sa pravdaže pravidelne otáča, olej a horčica ho chránia pred prístupom vzduchu a tým aj pred kazením. Okrem toho je uložené v chlade, čo tiež bráni procesom rozkladu a kazenia. Len smelo skús, nebudeš ľutovať a túto neskutočnú mňamku si iste zamiluješ
6. 10. 2010 18:53
Dievčence a chlapci, v rubrike články vyšiel skvelý nový článok "O židovskej kuchyni" od pána Mosheho - 1. časť, odporúčam si ho prečítať. Mňa veľmi obohatil. Je zrozumiteľný a zaujímavý. Už teraz sa teším na pokračovanie.skrátka je super, som zvedavá aj na Váš názor
6. 10. 2010 18:51
tolik chvályjá do toho snad půjdujen dotaz:vážně se maso marinuje celý týdennezkazí seděkuji za odpo
6. 10. 2010 18:48
Simonka, recept je nielen veľmi zaujímavý, ale je to fantastická delikatesadakujem
6. 10. 2010 18:46
finneta, vľavo od paradajok je príloha yorkshirský puding /zvlášť recept nájdeš tu pod týmto názvom tu/ a vpravo je ako obloha hríbovo-hrášková zmes. Dakujem za bodík
6. 10. 2010 18:42
zdena 3, dakujem
6. 10. 2010 18:41
Janka R, dakujem. Je to skutočne
6. 10. 2010 18:40
Bagina,veľmi pekne dakujem
6. 10. 2010 18:38
Moshe, srdečne dakujem. Máš pravdu, je to neskutočná mňamkaod Teba ma to zvlášť teší
6. 10. 2010 17:08
Sviatočná klasika, milujem tento recept, som rad že si ho vyhrabala a urobila, je to neskutočna mňamka, maš u mna
6. 10. 2010 17:03
velmi zajímavý receptík+1
6. 10. 2010 16:32
Andulka, je to síce židovský recept a vynikajúci, ale naozaj nie je "kosher". Kosher sa označuje vtedy, ak je to zviera zabité podľa kosher pravidiel šochetom - mäsiarom špecialistom, na to určeným. Ja som mala roštenec z nášho mäsiarstva, v ktorom nie sú zvieratá kosher zabité. Inak Ti dakujem za bodík
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 10 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 11 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 12 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 19 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tofu se smetanou
Stepazdepa uvařil před 6 hodinami
Bábovka z podmáslí
daninako uvařila před 7 hodinami
Rychlý koláč z kyselého mléka.
Adlla uvařila před 7 hodinami
Čočka nakyselo s vejcem
Kattyy uvařila před 7 hodinami
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 8 hodinami
Chléb z ovesných vloček
Monysek.w uvařila před 8 hodinami
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 9 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 10 hodinami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: pecene hovezi židovské recepty hovězí pečeně zidovske maso hovězí pečeně recept pečené hovězí recept pečené hovezí maso recepty pecene hovadzie maso židovské řízky zidovske chvaly maso sváteční recept pečené hovězí recepty sváteční menu z hovězího masa zidovske hodiny svatecnipeceni hovězí židovský řízek recept na židovské maso židovské hovězí maso hodiny židovské recept pečené hovězí
Suroviny: maso hovězí, hořčice dijonská, bobkový list, jalovec, česnek, sůl, pepř celý, olej olivový, cibule, víno bílé suché, houby, hrášek, koňak, tymián, voda
Sváteční židovské pečené hovězí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N0j6
20 názorů