Grilovaná žebra
Šťavnatá vepřová žebírka v kořeněné marinádě si můžete připravit u grilu za horkých letních večerů, nebo i za nepříznivého počasí doma v troubě. Pokud jako přílohu použijete čerstvé bagetky, či kváskový chléb, neuděláte chybu.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 11 734 kJ / 2 804 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,97 g |
Tuky | 200,55 g |
Vláknina | 4,76 g |
Cholesterol | 300 mg |
Sodík | 4,24 g |
Sůl | 10,50 g |
Sacharidy | 141,29 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
recept je z rakouského časopisu
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 5. 2020 11:04
Perfektní marinada. Nechala jsem přes noc uležet a zebra byla na grilu vynikající. Jen díky medu se trošku rychleji pripaluje, ale chuť skvělá. Doporučuji ještě zebra zvlášť posolit , v marinade sůl není.
11. 10. 2010 18:23
Mám ráda recepty, kde se maso marinuje. Tato marináda s pomerančovou šťávou je zajímavá. Ukládám a tobě Xanny, posílám + 8.
9. 10. 2010 00:08
+7
9. 10. 2010 00:03
Dobře mi tak,že tak pozdě lezu na papušJe to mňamka za +6 bodík
8. 10. 2010 20:04
8. 10. 2010 19:35
Děkuji, není jednoduché sem něco přidat, jste šikulky, zdá se mi, že je tady všechno, inspirace na Topreceptech je obrovská
8. 10. 2010 19:23
xanny, uvedla ses moc pěkným prvním receptem
8. 10. 2010 19:22
óóó jééé...už podle marinády vidím,že to musí byt báječné,kdyby bylo více bodů,dala bych je...mňam...
8. 10. 2010 18:38
Ano, vlastní, manžel právě dorazil poslední kůstku a radí příště trošku posolit (v receptu žádná sůl není a držela jsem se ho )
8. 10. 2010 18:38
Jééééé dostala jsem slinu
8. 10. 2010 18:34
Recept vypadá velmi dobře, fotky jsouu vlastní?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 2 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 3 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 1 minutou
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 44 minutami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 2 hodinami
Uzené maso jako lahůdka
Jan Nemec uvařila před 2 hodinami
Špagety s kuřecím masem
Martin87 uvařila před 2 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AnetaZema uvařil před 2 hodinami
Chilli con carne
jankohrasko uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vyzkoušejte triky na snadné loupání česneku. Pomůže mikrovlnná trouba, horká voda nebo šroubovací sklenice
Desatero nejčastějších otázek a odpovědí na téma grilování. Jak a na čem grilovat, různé způsoby grilování
Správné marinování pomůže grilovanému masu ke křehkosti a lepší chuti. Poradíme, jak a čím lze marinovat
Další recepty
Tématické fráze: grilovaná žebra na medu grilovaná vepřová žebra grilovani zeber marinada na žebra vepřová žebra grilovana hovězí žebra žebra žebra recept marináda na grilovaná žebra grilované žebra na medu recept zebra kančí žebra grilovaná žebra v troubě žebra v troubě grylovana zebra vepřová žebra grilovaná veprove zebra grilovaná vepřová žebra na medu kančí žebra recept recept na žebra
Suroviny: žebra vepřová, česnek, šťáva pomerančová, ocet jablečný, protlak rajčatový, zázvor, med, omáčka worcesterová, omáčka sojová
Grilovaná žebra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x1Nr
11 názorů