Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové placičky - rosti

Tyto placičky budou naprostou lahůdkou pro milovníky bramborových specialit. Na váš talíř přináší autentickou bramborovou chuť a zážitek plný křehkosti. Rösti, které zaručeně okouzlí každého gurmána.

Hodnocení receptu je 4,9 (27×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

19. 4. 2008 15:57

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Jsou to placičky shodné s těmi, které dává McDonalďs k snídaňovým menu, nebo se prodávají mražené obvykle pod názvem Rösti. Neobsahují vejce ani mouku. Předpečené placky můžeme zamrazit do zásoby. Na co všechno je použijete, nechám na Vás. I samotné jsou skvělé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Tonja

6. 11. 2021 13:26

Rösti jsou původem ze Švýcarska a jižního Německa. Zásadní je neždímat z brambor vodu a zahustit brambory škrobem, žádná mouka. Brambory se ale nestrouhají na hrubém, ale naopak na jemném struhadle. To jen tak k původu tohoto jídla.

magdalenka magdalenka

5. 1. 2010 23:40

My si ich na tanieri polievame kyslou smotanou, do ktorej pretlačím cesnak a je to báječné...+

larry

29. 11. 2009 22:14

skvělé a nejlepší jsou z friťáku, do směsi přidávám lehce osmaženou cibulku, nebo použiju česnekovou sůl:-))

Merylas Merylas (moderátorka)

22. 10. 2009 07:30

Papriko, já se z tebe picnu:-D:-D:-D Přidala jsem foto brambor, nastrouhaných na tomto struhadle. Na starší fotce jsou nastrouhané na hrubém slzičkovém struhadle. Hello, tobě díky za tip na další využití, cibuli jsem nezkoušela. Já na tom nejvíce strouhám mrkev do zeleninových salátů a na ozdobu. Taky se dá ředkev, červená řepa, okurky, vypadá to hezky.

Hella Hella (moderátorka)

22. 10. 2009 00:30

Mám velmi podobné struhadlo a používám ho, když chci nakrájet na velmi jemno cibuli. Oloupanou cibuli držíte za "kořínky" a od místa, kde byla nať strouháte a padají pidikostičky. Jinak Jani, až si budeš kupovat ten lívanečník, dej pozor, aby měl vysoký okraj (dá se sehnat i výška 2 cm), z obyč lívanečníku při pečení vytéká a prská olej.

Paprika Paprika

21. 10. 2009 18:43

Tak tohle struhadlo od Merylas mám doma už déle jak 15 let a taky jsem ho ještě nepoužila :-8:-8. Bylo v balíčku s originál V-krouhačem od Börnera - ten používám často:yes:. Alespoň teď vím, na co to je :-D:-D;-)

Gabina

21. 10. 2009 14:29

Merylas Merylas (moderátorka)

21. 10. 2009 13:36

Jani Tomková, já nic takového neznám, jak jsem se začetla, tak jsem v první chvíli myslela, že sháníš nějaký hudební nástroj:-O:-D Já mám jen takové struhadlo, koupila jsem ho před rokem na Gastro festivalu v Ostravě a od té doby jsem ho nikde neviděla. Foto přidám k receptu;-) Většinou ale brambory strouhám na hrubém slzičkovém struhadle.

Jana Tomková

21. 10. 2009 12:56

Chtěla bych Vás tady poprosit, kdyby jste věděly o nástroji, kterému se říká mandolína, o nějaké informace. je to strojek, který pro přípravu röstů a dělá z brambor takové dlouhé tenké hranolky. něšjak se k němu nemůžu dopídit :-( Prosím o info na mail.: janca.tomca@seznam.cz
Moc moc děkuji. J. Tomková

pipre pipre

27. 5. 2009 13:49

Merylas, tyhle placičky dělám už léta občas také a také v lívanečníku. Mám je moc ráda, protože mají tu pravou bramborovou chuť jako hranolky :-) Máme je rádi i ke špenátu, stejně jako klasické bramboráky. Jani, i na normální pánvi se dají smažit, jen se musí tvarovat okraje, ať nejsou moc roztřepené. Zkoušela jsem je i bez škrobové moučky a těsto drželo pohromadě i tak, jen ho nesmí být příliš slabá vrstva.Bodík :yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

27. 5. 2009 12:33

Tak to jsem taky objevila teprve dnes. Vypadá to super, horší je, že nemám ten lívanečník. No, chtěla bych všechno a místa je málo, ale už bych lívanečník určitě využila víckrát, kdybych ho měla. Dobrý nápad;-) +

Merylas Merylas (moderátorka)

4. 1. 2009 16:44

Jiřinko, já jsem je dělala na lívanečníku a měla jsem v něm trochu víc oleje. Smažila jsem pozvolna z obou stran do zlatavé barvy a :yes: Do té fritézy by se to dávalo, když by si někdo připravil jen ten polotovar, jak je psáno v receptu a zmrazil je ;-)

Jikotka Jikotka

4. 1. 2009 16:22

To se musí ještě dávat do friťáku nebo stačí smažit:-?.;-)

maruska.humlova maruska.humlova

30. 12. 2008 20:34

Tak to se mi moc líbí.Určitě by se hodily i jako příloha ke směsi.Už jsem je chutnala a byly výborný.Dávám za 1.:yes::-))

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rosti bramborové resty jak připravit bramborové resty bramborové placičky bramborove rasty recept bramborove resty rosti recept recept na bramboráky rösti hash brown recept bramborové resti bramborové rasti recept rosti rösti ze syrových brambor bramborové resty recept recept na rösti resti hash brown recept na švýcarské rosti resty recept bramborové roesti

Suroviny: brambory, sůl, pepř mletý, škrob

TopRecepty.cz

Bramborové placičky - rosti

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/06G