Habešan
Habešan je opravdová lahůdka. Voňavé perníkové těsto, které potřeme povidly se skořicí. Posypeme opečenými lískovými ořechy, které pečením získají větší aroma. Podle tohoto receptu jej snadno zvládnete.
Suroviny pro 2 kusy
2 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 12 436 kJ / 2 972 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,92 g |
Tuky | 78,87 g |
Vláknina | 17,55 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 1,86 g |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 471,13 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je to takový bratránek medovníku s povidly, který jsem trochu upravila a je to dobrůtka.
Inspirace z Dortománie
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 12. 2022 16:02
21. 12. 2022 11:08
19. 11. 2022 15:08
27. 5. 2019 17:58
22. 3. 2016 09:24
30. 12. 2015 22:10
30. 12. 2015 21:43
30. 12. 2015 21:24
14. 4. 2013 14:40
31. 3. 2013 18:00
22. 3. 2012 14:13
no tak jsi to ovejcila, no bóďo to dostalo aspon lesku a ty mandle se na to pehne priliply
jaa vim ze je to dobre bochte, voni jako cert. . . eee umyty cert
jo tak ty jsi toho habíbu jeste vytunila brusinkama? Se nedivim,ze si pak zblajznes pul sve prace
a jeste ho hejcka cukérkem,k cemu sprosta mouka, ze? no hlavne ze smakovalo. . .asi ho taky upiknu, uz dluho nebyl
p.s. Ale fesaka jsi vyrobila, i s tem leskem
22. 3. 2012 13:44
habibéé, fatimo krásná.. upíknuto i s vejcetem ale neva nic, voňalo to sakramentsky dobře, a chutná to eště lepšejší..hmmm
můj otaz, ohledněvá potírky.. to nebylo nic proti tomu, co následovalo jenom takový pekařský ignorant, jako já, si může splést moučkový cukr s hladkou moukou.. a bylo mi to podezřelé, když jsem cukérkem podsypávala vál..
no nic, fúkala jsem jak fujara, abych se toho sladkého svinstva zbavila
do vňútra jsem ještě přidala brusinky a vrchem zase mandličky lupínkové.. to ti je dobrota.. půlku 1. nohavice jsem ztrestala, páč jsem se mušíla uklidnit po duševní újmě.. uff... bod jsem dala, tu máš foto a díky veliké, převeliké, hermionko moje milá
22. 3. 2012 12:50
p.s. Cítím, že u reveníčků je již napínuto, voňá to až semká
22. 3. 2012 10:09
22. 3. 2012 10:02
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Citrusový džem
Přidáno před 26 minutami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 2 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Právě bylo uvařeno:
Bramborový guláš II.
Stokynka uvařil před 13 minutami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
LucieMatouskova uvařila před 1 hodinou
Koláče po babičce
pechulike uvařila před 2 hodinami
Italská čočková polévka
kraloja uvařila před 4 hodinami
Kuře opékané nad ohněm
Infarkt uvařila před 5 hodinami
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 5 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 13 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 15 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 16 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 16 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: jak rozpůlit kokosový ořech medovník s povidly dortománie galerie moučníky celozrnný závin s povidly dort habesan moučník habešan perníková roláda s povidly habersan pernikovy zavin habesan habesan buchta chlebíček habešan perník habešan šátečky z celozrnné mouky s oříškovou náplní perníkový závin s povidly něco s povidly habesan moucnik perníkový závin s povidly a ořechy recepty z dortománie dortománie 21 díl
Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, vejce, med, rum, soda jedlá, koření do perníku, povidla švestková, rum, skořice mletá, ořechy lískové
Habešan
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rYW6
38 názorů