Řecké krevety saganaki
Díky tomuto receptu si můžete vychutnat specialitu řeckých taveren v klidu vašeho domova. Krevety v husté rajčatové omáčce s řeckým sýrem feta vám jistě zachutnají. Připravte si je jako předkrm nebo lehký, letní oběd.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 5 157 kJ / 1 233 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 130,44 g |
Tuky | 50,08 g |
Vláknina | 12,04 g |
Cholesterol | 835 mg |
Sodík | 5,11 g |
Sůl | 12,90 g |
Sacharidy | 61,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Já používám na zalití vodu z povařených krevet. Kdo nemá rád fetu, může ji vynechat, ale v tavernách se podává s fetou.
Krevety můžeme použít čerstvé, u mražených ale odpadne to čistění.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 7. 2011 07:47
27. 7. 2011 08:23
27. 7. 2011 08:14
Dražica: krevety jsou čerstvé chlazené, tudíž mrtvé. To co vím je to, že se ještě za živa(stejně jako ryby) dávají k ledu, aby zůstaly čerstvé. neumím si představit zmítající se krevetu v ruce
27. 7. 2011 07:34
A myslím,že se nemusíš obávat,že se ti snad tato příhoda co píšeš nestane
27. 7. 2011 07:26
26. 2. 2011 21:01
26. 2. 2011 18:35
http://clupmi.blog.cz
23. 1. 2011 20:23
23. 1. 2011 18:41
23. 1. 2011 16:46
23. 1. 2011 16:16
23. 1. 2011 16:13
Tady mam moznost si je dat, a proto ti posilam bod ponevadz vim jak jsou vyborne a rovnou ukladam recept a udelam si doma
23. 1. 2011 15:49
Super fotopostup (hlavně to střívko, co musí pryč)
23. 1. 2011 15:45
23. 1. 2011 14:44
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 10 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 13 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 16 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 19 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Medové máslo
marekbertha uvařil před 6 minutami
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 48 minutami
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 55 minutami
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 1 hodinou
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 1 hodinou
Šlehačkový beránek
RADULKA13 uvařila před 1 hodinou
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 6 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 10 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 10 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Milovníci mořských plodů si přijdou na své. Naše video vám poradí, jak snadno a rychle oloupat oblíbené krevety
Od podzimu do jara se v obchodech objevuje ředkev. Je to výborná i zdravá zelenina, ale ne každý ji zná a používá
Náš život s celiakií: Jak jsem pro Áňu pekla makového beránka bez lepku a chutnal nakonec celé rodině
Další recepty
Tématické fráze: krevety recepty mražené krevety čištění krevet recepty na malé krevety krevety recept mražené krevety recept krevety čerstvé krevety recept na malé krevety malé krevety varime krevety recept krevety krevety mrazené recept na mražené krevety krevety čistění mražené krevety recepty malé krevety recept čerstvé krevety recept recepty krevety jednoduchý recept na krevety
Suroviny: krevety, protlak rajčatový, cibule, česnek, hořčice, kečup sladký, sůl, pepř mletý, chilli paprika čerstvá, sýr feta, olej olivový, voda, petrželka
Řecké krevety saganaki
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G9k0
16 názorů