Ptáčky z ptáčka se smetanovou omáčkou
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 4 516 kJ / 1 079 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,00 g |
Tuky | 92,73 g |
Vláknina | 7,07 g |
Cholesterol | 535 mg |
Sodík | 187 mg |
Sůl | 0,46 g |
Sacharidy | 38,85 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Použila jsem stehenní řízky, které jsou šťavnatější, ale docela špatně se balily, rozpadaly se. Vzhledově lepší, ale sušší, by závitky byly z prsních.
Snažila jsem se najít stejné nebo podobné, udivilo mě, že tu nejsou / nebo jsem je nenašla /.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 11. 2022 09:49
recept se mi líbí, název je výstižný . Dělávám podobné závitky vykostím stehna , nechám kůži a ona to zabalení drží a dodá i chuť. Foto je krásné
7. 9. 2022 07:36
rob222: děkuju za vyzkoušení a krásnou fotku
5. 9. 2022 14:30
Eliza: Jo,Interhotel
9. 3. 2016 16:38
Je to klasika, akorát já mám trochu jinou posloupnost v jednotlivých úkonech.
Vy píšete, cituji: "V kastrole rozehřejeme olej s máslem, zpěníme jemně pokrájenou cibuli a opečeme závitky.", konec citátu.
Aby byla omáčka i maso chutnější, velmi doporučuji tyto úkony provádět v pořadí:
1) rozehřejeme olej s máslem
2) opečeme závitky, nevadí, jsou-li "přípeky", dodají výbornou chuť i barvu
3) vyjmeme opečené závitky vedle na talíř
4) zpěníme jemně pokrájenou cibuli (výpeky se krásně rozpustí)
5) vložíme zpět závitky
Tento postup důsledně dodržuji u všech příprav masa i na pečení, všechna šťáva se sražením bílkovin v masu krásně uzavře a to je pak šťavnatější a chutnější
4)
Vy píšete, cituji: "V kastrole rozehřejeme olej s máslem, zpěníme jemně pokrájenou cibuli a opečeme závitky.", konec citátu.
Aby byla omáčka i maso chutnější, velmi doporučuji tyto úkony provádět v pořadí:
1) rozehřejeme olej s máslem
2) opečeme závitky, nevadí, jsou-li "přípeky", dodají výbornou chuť i barvu
3) vyjmeme opečené závitky vedle na talíř
4) zpěníme jemně pokrájenou cibuli (výpeky se krásně rozpustí)
5) vložíme zpět závitky
Tento postup důsledně dodržuji u všech příprav masa i na pečení, všechna šťáva se sražením bílkovin v masu krásně uzavře a to je pak šťavnatější a chutnější
4)
14. 4. 2013 21:15
Vyzkoušeno a bylo to výýýýýborné, akorát jsem je dělala z hovězího masa
21. 3. 2011 11:29
Hell.: tipla bych si, že by to mohla být rýže Jasmínová
28. 1. 2011 12:32
Moc dobré
7. 1. 2011 14:27
Nádherné Ukládám
7. 1. 2011 14:15
děkuji za milé komentáře a body
7. 1. 2011 11:00
to je krása, mám uloženo a vyzkouším
7. 1. 2011 10:32
Hell - je to rýže
7. 1. 2011 10:20
Prosím prosím, to bílé na té fotce, jako příloha, je co? Jako rýže mi to nepřijde...takže nudličky? Nebo ještě něco jiného?
7. 1. 2011 02:38
Parádička a ta chutná fotka.
6. 1. 2011 20:25
Opravdu super nápad, určitě vyzkouším a je mi jasné, že to bude mňamka.
Dělávám stejně, ale z hovězího, ty stehenní řízky - to by mě fakt nenapadlo
+ další bodík
Dělávám stejně, ale z hovězího, ty stehenní řízky - to by mě fakt nenapadlo
+ další bodík
6. 1. 2011 20:18
jsem zvědavá, kdy všechno stihnu vyzkoušet.ukládám, ukládám...+
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kefírová rychlovka
Přidáno před 1 hodinou
Věnečky výborné
Přidáno před 3 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 6 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 6 hodinami
Melounový salát s olivami a rukolou
Přidáno před 7 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kebab pro vegetariány
TondaJ uvařila před 39 minutami
Houbová omáčka dle Jitky
MarcelaPa uvařil před 47 minutami
Slaninová kolínka snadno a rychle
Valis uvařila před 47 minutami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 47 minutami
Mini větrníčky s jahodami
Grinchch2010 uvařila před 1 hodinou
Kuřecí nudličky s ananasem
Grinchch2010 uvařila před 1 hodinou
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
Mahtaito uvařila před 3 hodinami
Domácí nudle
jalamo uvařil před 4 hodinami
Tatranské kotlety
zuzanax uvařila před 5 hodinami
Broskvové řezy s pudinkem
RAMiel uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Připravit hladký a nadýchaný pudinkový krém s námi zvládnou i začátečníci. Stačí dodržet několik důležitých zásad
Pudinkové cukroví: Podobá se lineckému, ale má výraznější chuť i vůni
Řezník Martin radí, jak v obchodě poznat dobrý špekáček: Kvalitu prozradí nenápadné drobné detaily i barva uzeniny
Další recepty
Tématické fráze: vepřové závitky se smetanovou omáčkou spanelsky ptacek se smetanovou omackou kuřecí závitky se smetanovou omáčkou španělský ptáček se smetanou přírodní řízek s citronovou omáčkou vepřový závitek se smetanovou omačkou kureci stehenni ptačky jména pro ptácky ptáčci s omáčkou ptáčky recept smetanové omáčky recepty hovězí závitky se smetanovou omáčkou kureci ptacek ptacky z kotlety přírodní řízek se smetanovou omáčkou závitky se smetanovou omackou vepřové na paprice se smetanovou omáčkou ptáček s omáčkou kuřecí stehenní řízky se smetanovou omáčkou španělský ptáček ve smetanové omáčce
Suroviny: kuřecí stehenní řízky, cibule, vejce, nožička vepřová, okurka čerstvá, hořčice, smetana ke šlehání, paprika sušená sladká, paprika sušená uzená, vývar drůbeží, mouka hladká, sůl, pepř, šťáva citronová, máslo, olej, kapie
Ptáčky z ptáčka se smetanovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rY54
27 názorů