Červenice obecná s bazalkovo-česnekovým máslem
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Energie | 512 kJ / 122 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,65 g |
Tuky | 8,58 g |
Vláknina | 6,83 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 1,62 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 6,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tato ryba u nás není příliš známá, koupila jsem ji na doporučení majitelky nedaleké nově otevřené rybárny. Maso je velmi jemné, pevné a opravdu výborné. Cena je cca 280Kč/1kg.
Pro zajímavost přidávám i foto této krasavice, na talíři vypadala podstatně přátelštěji :) Tato ryba patří stejně jako např. jeseteři k dlouhověkým druhům, dožívá se až 150 let a díky tomu je jejich lov přísně regulován (samice dospívají až po 33.roku života). Žijí až v hloubkách až 1 400m. Je tedy možné, že jsem na talíři měla kousek starší než jsem já sama, možná i starší než je moje mamča :D
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 1. 2015 13:19
je mi jasné, že vám chuť nezkazím. Snad láska k vaším dětem přebije chuť na tu rybku. Jedná se o silně ohrožený druh, lovem skoro vyhubený. Tato až 100 let žijící ryba, evolučně nepočítala s tím, že její populace může být decimována pomocí těžké techniky........hloupá ryba. Vaše děti už ji ani neuvidí.
17. 7. 2013 21:19
16. 7. 2013 11:26
13. 1. 2011 16:42
11. 1. 2011 22:42
11. 1. 2011 18:34
11. 1. 2011 18:26
11. 1. 2011 18:18
11. 1. 2011 18:17
11. 1. 2011 18:15
11. 1. 2011 18:13
11. 1. 2011 18:13
11. 1. 2011 18:12
Spagetko, jistě to stojí za to
11. 1. 2011 18:11
11. 1. 2011 18:07
Ivi - hurááá - v rybárně ji sice momentálně neměli, ale prodavač ví o zdroji, tak jestli neke....pošle mi SMS-ku
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 4 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 17 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Právě bylo uvařeno:
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
katkalepkova24 uvařila před 43 minutami
Tvarohová bábovka
Petra2021 uvařila před 1 hodinou
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
8181bartova uvařila před 1 hodinou
Pikantni houbový guláš
imzlin@seznam.cz uvařila před 1 hodinou
Tvarohový koláč s jablky a skořicovou vůní
laubice uvařila před 3 hodinami
Dršťková polévka
pazderka83 uvařil před 4 hodinami
Pappardelle s krůtím masem a zeleninou
Ter88ka uvařila před 5 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
Sarinaa uvařila před 5 hodinami
Brokolicové placičky
HanLen uvařil před 8 hodinami
Sachr dort z jablek
marie.ledlova@email.cz uvařil před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jak uvařit česnečku? Tato polévka je snadná a rychlá, navíc šetří žaludek i peněženku
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Další recepty
Tématické fráze: gdoule gdoule foto gdoule recepty sépie recept gdoule pěstovaní limanda drsná sépie recepty zubatec recept ryba červenice orange roughy recepty mořský das gdoule recept limanda drsná recept mořský ďas recepty mořský ďas recept zubatec ryba recept sepie ryba zubatec gdoule obrázky limanda drsná recepty
Suroviny: červinice obecná, máslo, sůl, česnek sušený, bazalka čerstvá, olej olivový, rajče cherry
Červenice obecná s bazalkovo-česnekovým máslem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mEnr
33 názorů