Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí tokáň na víně - oblíbené jídlo Václava Havla

Jídlo původem z Maďarska, které je podobné guláši či perkeltu, to je hovězí tokáň. Maso připravené na víně se téměř rozplývá na jazyku díky pomalejší tepelné úpravě. Oblíbené jídlo Václava Havla si můžete vychutnat třeba s rýží či tarhoňou.

Hodnocení receptu je 5,0 (41×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 155 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 140 min

155 min (15 min příprava + 140 min tepelná úprava)

13. 2. 2011 15:27

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Ryzlink rýnský je moc kyselý - nedoporučuji.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tara23

27. 5. 2023 12:09

moc dobrý oběd, jsem ráda, že jsem vyzkoušela. všichni chválili <3

martiline martiline

3. 5. 2023 21:57

Tokáň jsem vařila poprvé a určitě ne naposledy, protože nám to moc chutnalo ... Jako přílohu jsem zvolila domácí špecle: 400 g hrubé mouky, 4 vejce, 140 ml mléka, špetka soli - zamíchat dobře vařečkou a nechat odstát 15 - 20 minut. Pak do vroucí osolené vody přes síto na halušky prolisujeme špecle ... vaříme asi 3 minuty :-) ... přidávám foto a děkuji za recept.

nicoletee77 nicoletee77

13. 12. 2022 18:00

Díky za recept :yes::-*mnamka

fatima

26. 9. 2021 11:38

Je to výborné,dělala jsem také s červeným vínem a přidala i tymián,ten mi k hovězímu jde,děkuji za recept :-K

Jindriskas Jindriskas

14. 5. 2021 14:00

Uvařeno, snědeno. :yes: moc dobré:yes:

ne.ver

25. 1. 2019 15:18

Hotovo, snedeno, bylo to dobre. Diky za inspiracku.:yes:

Chantelle

26. 6. 2018 15:58

Dala jsem cervene portske a je to ohromne dobry. Nedavno jsem delala podobny recept, jen tam nebyl protlak, navic vyvar a mrkev a peklo se prikryte a vcelku v troube. Tohle je ale lepsi. Diky:yes:

Jirka

1. 10. 2016 20:47

Mně se to moc nepovedlo 8-(

kamilio

13. 5. 2016 17:03

Do burgundy se dává především mrkev a žampiony. Někdo dává další zeleninu, ale většinou je do všechno moc a moc jedlé.:-)

hazel hazel

3. 9. 2015 23:55

casino:Rado se stalo!!!! Dobrych rad neni nikdy dost(ha ha ha)

casino casino

3. 9. 2015 21:12

:-D
hazel:
Díky za radu!
Já používám bílé a už chápu, proč za mnou sousedka nejde a nejde...:-D

hazel hazel

3. 9. 2015 20:00

Ted jsem dovarila tento vynikajici recepis z hoveziho masa. Ja jsem pouzila cervene vino a zkutecne je to velice dobre. Mam otevrene okno a soused prisel za mnou co to varim ,ze to tak krasne voni az k nim na zahradku. Dekuji za zverejneni tohoto recepisu, urcite to nedelam naposledy.

Petr Náhlý

13. 3. 2014 19:33

Dajda:
Opravuji, hledal jsem v madarské nejuznávanější kuchařce a máte pravdu.
Maminka vždy říkala, že do hovězího třeba dát červené.
Vidím, že ne vždycky...

Dajda Dajda

12. 3. 2014 12:36

Petr Náhlý: Burgundský guláš Václava Havla se opravdu dělá s červeným, je to skvělé jídlo, ale tokáň by měl být s bílým, jak píše autorka, raději sladším.

Petr Náhlý

12. 3. 2014 12:05

Nevěřím, že to bylo s bílým vínem. Do tmavého masa se vždy dává červené (nap. Boeuf bourguignon atd.)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hovězí tokáň hovězí tokáň recept tokáň hovězí nudličky na víně pokrmy z hovězího masa hovězí tokáň, těstoviny hovězí na víně recept hovězí tokán hovězí guláš na víne hovadzi tokan hovezi na bilem víně tokáň recept hovězí maso na bílém víně pokrmy z hovězího hovezi tokan testoviny jídla z hovězího masa tokáň hovězí hovězí tokáň na červeném víně jídlo z hovězího recept na hovězí tokáň

Suroviny: přední hovězí, olej, cibule, česnek, protlak rajčatový, sůl, pepř mletý, víno bílé

TopRecepty.cz

Hovězí tokáň na víně - oblíbené jídlo Václava Havla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D0BK