Závitek „Naháč z Vysočiny“
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 763 kJ / 900 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 149,63 g |
Tuky | 32,04 g |
Vláknina | 1,41 g |
Cholesterol | 488 mg |
Sodík | 376 mg |
Sůl | 0,75 g |
Sacharidy | 2,45 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: příloha MF Dnes – Krajové speciality.
Příprava receptu je jednoduchá s minimem koření, ale hodně šťavnatá a jemné sváteční chuti.
V originálu se naháčci plní tak, že dáte válečky mletého masa proti sobě na vzdálenější okraje a stočíme oba směrem k sobě.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 9. 2020 10:14
Tak tohle vypadá mooooc lákavě, jistě vyzkouším, až koupím kýtu, moc děkuju za tip na oběd
29. 11. 2019 00:13
Karofka: Pise Jahoda /30.1. 2011/ : Mimosa - šlehačka jde celá do sekané (spojí tu sekanou) a dělá to celé potom šťavnaté, něco zůstane v sekané, něco se vypeče. Těžko se to vysvětluje - ale dobře bašt
29. 11. 2019 00:05
Mimosa.Také jsem hledala co se smetanou, děkuji za objasnění. Recept se mi líbí, Jahoda by mohla do něj doplnit vysvětlení o smetaně.
31. 1. 2011 20:02
Kouzelné
31. 1. 2011 08:29
Jahůdko, naháč je fešák a určitě by se mi líbil, i kdyby se oblékl+
31. 1. 2011 08:08
Nádhera!
30. 1. 2011 22:55
Elizo, vím, že focení je Tvůj koníček. Je to poznat nejen z tohoto komentáře, ale samozřejmě hlavně z Tvých fotek.
Tak v mém případě - obyčejný foťák (bez návodu na focení) a pokud není za oknem to správné světlo, tak fotky nic moc. Večer mám jedno místo asi 30x30cm a vyjde, nevyjde
A ta okurka - okamžitý nápad toho, co je po ruce.
Díky, ale hlavně zdraví, že jo
Tak v mém případě - obyčejný foťák (bez návodu na focení) a pokud není za oknem to správné světlo, tak fotky nic moc. Večer mám jedno místo asi 30x30cm a vyjde, nevyjde
A ta okurka - okamžitý nápad toho, co je po ruce.
Díky, ale hlavně zdraví, že jo
30. 1. 2011 22:48
Myslím to úplně vážně - Jahody fotografie jsou nádherně zasvícené, vytvářejí dojem plastičnosti. Neříkám, že nejsem spokojená s tím, co přidávám já - to bych to nepřidávala. Ale různost osvětlení dělá hodně...Jahůdka asi fotí při denním světle a nejspíš bude mít kvalitní foťák. Já mám aparát hodně dobrý a pokud jsem stihla zaznamenat, tak nejlepší zde. Ale jen tak cvakám a neumím s ním, věřte nevěřte... Sázím na kompozici a fotím jen při zářivce v kuchyni, ale Jahoda to má vyladěné všemi směry. Tak to prostě je...
30. 1. 2011 22:35
musím reagovat na komentík Eli..ty si na něco stěžuj..zrovna tytvoje fotky jsou excelentní
30. 1. 2011 22:31
Jahůdko, opět krásný recept a úplně nejvíc jsem nadšená z prezentace kyselé okurky...to ladné fotogenické prohnutí se strukturou pupínkové kůry v popředí, k tomu nádherná "kyselo-okurkově" zelená... A zrnka rýže odrážející se na podkladě...Vymazlené fotky, o těch můžeme jen snít...
No a jídlo, to je bezpochyby výtečné...
No a jídlo, to je bezpochyby výtečné...
30. 1. 2011 20:18
30. 1. 2011 20:11
parááádauloženo,realizováno bude o víkendu,pak písnu
30. 1. 2011 20:10
to je krása od pohledu....hned bych ochutnala
30. 1. 2011 19:00
Náádhera
30. 1. 2011 18:57
to je krása, recept i fotky
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 22 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 22 hodinami
Banana split
Přidáno před 22 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Právě bylo uvařeno:
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Moanka uvařila před 1 hodinou
Polévka krémová z květákových listů
Edibara uvařila před 6 hodinami
Krémová žampionová polévka
Edibara uvařil před 6 hodinami
Kuře na rýži
uhor13 uvařila před 6 hodinami
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Tonja uvařila před 9 hodinami
Ořechový moučník
Lenca44 uvařila před 9 hodinami
Výborné kynuté těsto
KarelDvorsky uvařila před 12 hodinami
Babiččiny lívance
Listicka129 uvařila před 12 hodinami
Luxusní brownies
eliska.melichova22 uvařila před 13 hodinami
Kýta na černém pivu
NellaGW uvařila před 14 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: okurky naháče dort naháč recept okurky naháči recept na dort naháč vepřový naháč z vysočiny recept na okurky naháče dort naháč okurky naháčky vepřový naháč jídlo naháč nahac jidlo krajové speciality vysočina naháče z okurek naháče okurky zavitky z vysočiny zavitek okurky nahači recept recepty z vysočiny recept dort nahac příloha mf dnes – krajové speciality.
Suroviny: kýta vepřová, maso vepřové mleté, šlehačka, kmín drcený, paprika sušená sladká, sůl, pepř, vývar zeleninový, sádlo
Závitek „Naháč z Vysočiny“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/89Z5
24 názorů