Velikonoční italská colomba
Tradiční velikonoční moučník původem z Itálie připravíte snadno podle našeho receptu. Je voňavý a plný kandovaného ovoce. Těsto připomíná naše kynuté moučníky, ale na Sicílii pečeného beránka neuvidíte, zato colombu (holubici) určitě!
Suroviny pro 2 kusy
2 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 21 507 kJ / 5 140 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 130,68 g |
Tuky | 226,84 g |
Vláknina | 31,00 g |
Cholesterol | 1,86 g |
Sodík | 918 mg |
Sůl | 2,11 g |
Sacharidy | 628,49 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj- Blesk magazín.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 4. 2011 10:25
Jana Remkova:Tak jsme ji ochutnali,je to to dobrota,super Fotku posílám,ale není tak krásná jako tvoje
17. 4. 2011 09:24
Jani opět povedený recept a úžasné fotky Ukládám
16. 4. 2011 21:58
varilamyskakasicku: nic na tom není, Ivo. Když jsem se zabydlela v Orlové, neuměla jsem nic. Bylo mi 20 a o životě ani vaření moc nevěděla. Śla jsem koupit knedlík, v té době zabalený v papíře a půl se ho oloupalo s tím papírem, ale neměli ho. Co s tím? Jedna sousedka-(Slovenka) mne viděla bezradně stát u regálu a ptala se co je. Tak říkám, no, nemají knedlík nikde.. a ona na to.."tak si ho urob, Janka" Ŕekla mi, co si mám koupit a šla ke mně, aby mi ukázala jak na to. Ukázala jednou, jednou jsem to pak přehnala s droždím, ale od té doby s kynutým nemám problém a teď, když je pekárna už vůbec ne
16. 4. 2011 20:39
Krasne Jani, ja obdivuji vsechny, kdo umi tyto veci z drozdí, moc pekne, a parada, potrebovala bych ja alé ucitele, abych se to naucila, umela to tak pekne jen ma pani tchyne, ja se neodvazim, zkusim si to nekdy "nanecisto" az budu sama, a tak proto vazne pekne a davam bodika
16. 4. 2011 19:27
Jikotka: uf babo jedna, tys mi dala!! Vždycky ses ozvala, já odpověděla, ale to už jsi tam zas nebyla ty, tak jsem si říkala, Bože, jak to ta Jiřka zvládne.. a ona to Jiřka zvládla!!! A myslím, že fajn, ne? Bravo!! Já včera lítala po obchodech a scháněla tuhle formu, marně, to je Jiřko přesně ona!! Do té to vleze všechno a taky jsem nesehnala tu pomerančovou kůru. Díky moooc!!!
16. 4. 2011 19:17
:- Dcolombu právě vytaženou z trouby,ne fotku ,teď se chechtám sama sobě...
16. 4. 2011 19:13
Tak jsem to spáchala,dávám fotku právě vytaženou z trouby,zítra až nakrojíme vyfotím...dala jsem těsto do jedné formy a z jedné strany mi vyteklo do trouby jak to bylo vykynuté
16. 4. 2011 19:13
hned bych se zakousla
16. 4. 2011 18:21
Vypada moc krasne a urcite ho letos na Velikonoce vyzkousim a posilam bodik
16. 4. 2011 17:51
lemarti:
16. 4. 2011 17:41
Pozor pozorJana opět bodujemoc hezká variace na změnu+
16. 4. 2011 16:51
Wau bomba krasa urcite vyzkousim
16. 4. 2011 16:41
Tak tenhle "¨mazanec po italsku" vypadá dost dobřejen zakousnoutUkládám,posílám bodík
16. 4. 2011 16:34
spagetka: OK dík
16. 4. 2011 16:32
Jana Remkova: Já určitě dám třičtvtě špaldovky, zbytek hladké. ¨
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Naložené ředkvičky
Přidáno před 10 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Právě bylo uvařeno:
Focaccia (z lednice)
st3la uvařila před 8 hodinami
Domácí langoše
Marcela0123 uvařila před 8 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 11 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 12 hodinami
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 15 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 15 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 16 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 18 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 18 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře
Vařil pro krále i prezidenty, teď má food truck: Je tam víc svobody a není to takový žrout času, říká Radek Příhonský
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: italská buchta moučník colomba italská vánočka velikonoční buchta italský mazanec velikonoční moucnik velikonoční buchty italske buchty colomba moučník velikonoční moučníky colomba kynuty moucnik velikonoční recepty recept na italskou buchtu italska kolomba buchta colomba italská buchta recept mazanec colomba vánočka colomba velikonocni kynuta buchta. italie italska holubice
Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, droždí, máslo, mléko, vejce, žloutek, kůra pomerančová kandovaná, mandle, sůl
Velikonoční italská colomba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1YZR
50 názorů