Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ostravská vařonka

Hodnocení receptu je 4,3 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

8. 7. 2008 23:50

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 976 kJ / 711 kcal
Bílkoviny0,42 g
Tuky0,24 g
Vláknina1,38 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy53,66 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas

10. 4. 2011 23:31

hannka: Líbí se mi pojmenování - verze pro nemístní:-D Jablunkov je už od Ostravy dále, ale proč by tam nemohli vařit tu ostravskou;-) Pila jsem ji už i s tím lihem a mastnými oky nahoře, ale ten tuk mi vadil a byl pro mě nezvyklý. Ono vařonek je více druhů a různého složení a těžko říct, která je ta pravá s určitým názvem.To by musel být recept patentovaný;-) A díky za odkaz,dám ho i tady, aby šel rozkliknout.;-)http://www.gotic.cz/zaznam/558/ Jinak Jablunkovsko je nádherný kraj a do Mostů jezdím poměrně často.

hannka

10. 4. 2011 08:48

U tety v Jablunkově se vařila vždy z lihu. a myslím, že nejen u tety:) ten rum bude už nějaká verze pro nemístní, ať přežijou víc než jednoho loka:-D
ale neříkám, s tím rumem to nemusí být vůbec špatné..

www.gotic.cz/zaznam/558/ - tady je i ta původní

Merylas Merylas

9. 4. 2011 00:01

xy: Nevím, od kdy se tak dělá, ale já jsem tady tuhle vařonku vždy dělala a budu dělat jedině z tuzemáku. Klidně si udělej z lihu, bude to už mít jinou chuť a doporučuji přidat více vody, nebo toho líhu dát méně. Je povícero receptů na tohle pití, já dělám takto a ještě jeden recept je v podobných ;-)

xy

8. 4. 2011 14:41

Od kdy se dělá vařonka z rumu :-// Vždy se dělala a dělat bude jedině z lihu ( spirytus rektifikowany ).:-!

JanaDorazinova JanaDorazinova

26. 11. 2009 23:33

Luci, raději bych to ani neříkala;-) Toho se moc nesmí, nebo auvej na druhý den:-)), úděsný bolehlav:-D:-! Severomoraváci jsou zvyklí, znáš to, "pil jsem s moravákama od pondělí do pátku a v pátek jsem litoval, že jsem v úterý neumřel?":-)):-D:-)) Ale je to moc dobré pitíčko:-p;-)

Lusinda79

26. 11. 2009 22:22

Tohle implantovat do Brna...kolik kusů je bezpečná dávka?:-O

JanaDorazinova JanaDorazinova

26. 11. 2009 21:35

Óóó vařonka, jo? Tu bych si dala!!! Merylas, díky, je to zabiják, ale náš!!:-D:-)):yes::yes::yes::yes::yes:

Merylas Merylas

26. 11. 2009 20:14

Thomassinno, vánoční trhy na Masarykově náměstí se už blíží:-D

thomassinno thomassinno

24. 11. 2009 21:15

Joooooo, vařonka, to je šmakoooozní:-8 Třeba vánoční trhy si bez ní nedokážu představit:-* Bodík letí:yes:

kedlubna kedlubna

11. 8. 2008 09:21

no ples bez teplé vařonky si ani nedovedu představit :-D

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: vařonka vařonka recept jak se děla vařonka varonka z rumu recept na vařonku vařunka vanoční vařonka recept vařonka ostravská vařonka vařonka z lihu ostravske rezy jak se vaří vařonka svařené víno s rumem příprava vařonky ostravské recepty vařunka recept vařonka s lihem vařunka z lihu vařonky vánoční varunka recept

Suroviny: rum, voda, cukr krystal, pomeranče, citron, skořice celá, koření hřebíček, citron, pomeranče

TopRecepty.cz

Ostravská vařonka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q3G