Kopřivová polévka
Zapražená mléčná polévka, která nás vrátí do života. Kopřiva je oblíbenou bylinkou pro jarní očistné kůry. Těžko bychom ji ale mohli běžně pojídat jako jiné bylinky. Proto se zpracovává do různých pomazánek, polévek a nádivek.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 4 850 kJ / 1 159 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 95,74 g |
Tuky | 52,30 g |
Vláknina | 0,60 g |
Cholesterol | 183 mg |
Sodík | 1,88 g |
Sůl | 4,20 g |
Sacharidy | 76,06 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 4. 2020 12:25
Hell.: Souhlasím. Špenát z mladých kopřiv je ze všech špenátů nejlepší. Spařené kopřivy nebo i špenát z nich se dají zamrazit a použít kdykoliv během roku. Kromě špenátu jako hlavního jídla z kopřiv vaříme i krémovou polévku, nadíváme jimi závin, pečeme lasagne se "špenátem", dáváme na slané koláče quiche atd. Všude, kde se dá použít klasický špenát, se dají použít kopřivy.
15. 7. 2012 17:27
savlinka:vyskúšaj...
15. 7. 2012 17:03
hmmm to může být dobrůtka....ráda bych uchutnala
19. 4. 2011 16:02
Bibinka: že je kríza, o tom ani nehovorím...
19. 4. 2011 13:30
Magdalenko, výborně, země nám dává tolik doíbrot a je třeba je využívat a já bych tam dala ještě nějakou sedmikrásku Dávám ti 6.bod
19. 4. 2011 12:32
Ivanko, leta letoucí dělám z kopřiv špenát...výsledek je mnohem jemnější než špenát ze špenátu
19. 4. 2011 12:11
Ivanka, ja trhám iba samotné listy - bez byle. A pretože najprv to povarím, tú prvú divú chuť to stratí. Ja som však celkovo na chuť žihľavy zvyknutá, zvyknem si variť čaj, na to si žihľavu nasuším.
19. 4. 2011 11:51
Strašne by ma zaujímalo ako tá žihľava môže chutiťIdem sa po nejakej pozrieť do záhrady a vyskúšamTreba využiť,kým je jar a dá sa dostať k čerstvým mladým bylinkám
19. 4. 2011 10:39
19. 4. 2011 10:25
a to je příprava na zelený čtvrtekmám medvěda,zase nemám kopřivy neb ode mne od domova jsou všude jaksi na dost velkou vzdálenost nepoužitelné v kuchynitak nevím.Viděla jsem je i na trhu prodávat,ale to snad néétuto bylinu bych měla mít z přírody a né z trhu,že.ale receptík je prima ukládám+1
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 10 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 11 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 13 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 19 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tofu se smetanou
Stepazdepa uvařil před 7 hodinami
Bábovka z podmáslí
daninako uvařila před 7 hodinami
Rychlý koláč z kyselého mléka.
Adlla uvařila před 7 hodinami
Čočka nakyselo s vejcem
Kattyy uvařila před 7 hodinami
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 8 hodinami
Chléb z ovesných vloček
Monysek.w uvařila před 8 hodinami
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 10 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 10 hodinami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Milujeme retro! Kuchyně našich babiček a maminek zdobily remoska, cibulák i hliníkové příbory, stále je používáme
Jaké bylinky a natě použít do jarní polévky? Užitečné rostliny najdeme na zahradě i ve volné přírodě
Čínské retro řízečky: Z málo masa vyčarujeme hodně řízků a ještě do nich můžeme využít zbytky
Další recepty
Tématické fráze: recept na kopřivovou polévku jarní kopřivová polévka recepty z kopřivy polévka koprivova polivka kopřivova omačka kopřiva polevka kopřivová kopřivová krémová polévka kopťivová polévka recept kopřivá polévka recept recept na kopřivovou polévku kopřivovápolévka kopřivova recept kopřivová polévkla kopřivovou polévku koprivova plevka recepty na polévku kopřivovou recep na kopřivovou polevku amazon kopřivivá polévka recept
Suroviny: kopřivy, máslo, mouka hladká, mléko, sýr tavený, sůl, pepř mletý, květ muškátový, česnek mědvědí
Kopřivová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rE36
10 názorů