Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí plátky na černém pivu

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

25. 3. 2011 18:52

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 774 kJ / 424 kcal
Bílkoviny7,96 g
Tuky0,87 g
Vláknina21,38 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 120 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy65,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

V ingrediencích je (nové koření, bobkový list). Já ho nedávám, ale pokud by někdo chtěl, určitě lze připravit i s ním, na "divoko". :) Pokud se rozhodnete použít na dodělání omáčky ruční mixér, doporučuji dát hrnec do dřezu a mírně ho naklonit, aby byla hlava mixéru pod hladinou. Je vyzkoušené, že když to neuděláte, je omáčka, no jak bych to řekl, všude :)))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Ivana79 Ivana79

20. 5. 2012 12:15

Tiež som sa bála toho piva,ale omáčka vôbec nebola horká,dala som aj lyžičku cukru a kvapku octu a je to výborné:-*:yes:Pridala som smotanu:-)+6

1974andrea 1974andrea

17. 8. 2011 09:49

isindy:Že se vám holky pletu do diskuze;-). Už jsem dělala taky několik receptů s černým pivem a musím říct, že hodně záleží na výběru piva. Některé je víc hořké, ale zrovna Krušovice, které jsi použila ty, se mi osvědčili, že pokrm hořký nebyl. Obecně černé pivo je sladší než světlé

isindy isindy

17. 8. 2011 09:19

Eliza: já jsem řešila dilema, jestli vložit samostatně nebo "jen" sem, už měla recept i napsaný :-8, napadl mě ten samý argument, ale pak jsem to smazala, nechtělo se mi dráždit rýpaly a vyvolávat diskuze o tom, že recept vlastně už je a mohla jsem napsat jen komentáře ;-) obě vaříme pro radost, ne pro počet receptů či bodů, ale znáš to... :-)

Ona ta výsledná chuť byla opravdu výborná, mrkev určitě udělala své, i ten cukr a bujon...fakt doporučuji:yes:. Dcera hovězí nejí, ale včera v noci měla rypáček v kastrolu a dlabala jak nezavřená :-8:-D

Eliza Eliza

17. 8. 2011 09:05

Ivanko, to vypadá bezvadně, rozhodně to podle kolegy zkusím.:-p Myslím, že kdyby se ti chtělo, mohla bys to napsat jako samostatný recept, tady to zapadne. To velké množství mrkve je totiž skvělý nápad, její sladkost asi srazí hořkost piva a proto ta báječná chuť...:-p

isindy isindy

17. 8. 2011 01:25

Velmi podobný recept jsem dostala od kolegy a jeho zasněný výraz při popisování výsledku mě přiměl k realizaci :-8:-p

Malé úpravy zde vloženému oproti receptu:
Použila jsem hovězí kližku nakrájenou na kostky (jako na guláš), vynechala jsem česnek a petržel, po orestování mrkve (8ks) a cibule (1ks) jsem přidala kostky masa, zprudka nechala maso zatáhnout, zaprášila moukou (2 lžíce) a zalila černým pivem (2x0,5l Krušovice), přidala masox (kostku), bobkový list (5ks), tymián (1 lžička), cukr (1 lžička), sůl, krátce povařila a poté pekla přikryté v troubě 2hod. na 160°C (a odešla jsem k holiči, takže žádné hlídání a míchání :-8:-D). Do hotového "guláše" jsem přidala na zahuštění hrst strouhánky, krátce provařila a bylo hotovo.

Výsledek: vynikající, žádná hořkost, jen lehká chuť a vůně piva, tymiánu a mrkve doplněná křehkými a šťavnatými kousky masa...už chápu kolegův zasněný výraz :-8:-D:yes:

přidávám bod :yes: a posílám foto :-K

MrLui

13. 4. 2011 00:24

No já dávám na porci pro 4 lidi obvykle 1,5 piva, tzn nějakých 750 ml :) Omáčka z piva je vždy trochu hořká, ale že by byla tolik, aby to nebylo skoro až k jídlu, s tím jsem se nesetkal. Přidávám masox, posledně jsem dal ten tekutý, a je lepší než kostkový. Opravdu nevím, možná to chce ještě párkrát zkusit a doladit.

Nebo je to taky otázka chuti, co mě nepřipadá hořké, může připadat hořké jinému :)

Eliza Eliza

12. 4. 2011 15:01

Evi, já jsem si zvykla omáčky s černým pivem doslazovat, případně přidat trochu kečupu nebo protlaku a hlavně pivo míchat se silným hovězím vývarem. Pak se mi zdá, že se ta hořkost srazí.
Také mi jinak pivní omáčka připadá hrozně hořká a nechutná nám.

eva hubova eva hubova

12. 4. 2011 14:17

Dnešní oběd nedopadl dobře;-(omáčka byla hořká,pravděpodobně tím pivem-nezachránila to ani smetana kterou jsem nakonec do zeleniny přidala...nakonec jsme maso snědli jen s bramborem...přidala jsem foto,když tak smažu.

BILKOVAI BILKOVAI

26. 3. 2011 00:13

Ách jo, hovězímu neodolám a mně se opět rozjely chuťové pohárky hrozným tempem. Teď v noci:-S.....2:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

25. 3. 2011 23:00

MrLui: Já vím, ale maso z trouby je fakt super. Od jisté doby tak dělám řízky a taky kuřecí obalená stehna, nedá se to srovnat se smažením na sporáku.:-p

MrLui

25. 3. 2011 22:02

Jana Remkova: chce si dat ale opravdu na cas, nechat to v ty troube klidne i dyl, hovezi kdyz je na silnejsi platky, jde proste dlouho :)

JanaDorazinova JanaDorazinova

25. 3. 2011 21:42

Já už jsem hovězí plátky kdysi dávno v troubě dělala a fakt je to jiné, než na sporáku. vyzkouším a vrátím se s hodnocením;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hovězí na černém pivu jak srazit hořkost omáčky hovězí maso recepty hořkost omáčky hořkost v omáčce čím srazit hořkost hořkost cibule jak srazit horkost hořkost guláše hořká omáčka hovězí zadní recept jak srazit hořkost v jídle jak srazit pepř čím srazit hořkost guláše hovězí zadní recepty jak srazit horkost jidla jak srazit hořkost v omáčce hovězí na černém pivě jak srazit horkost gulase hovězí plátky v troubě

Suroviny: hovězí zadní, mrkev, petržel, česnek, cibule, pepř, sůl, koření nové koření, bobkový list, pivo černé

TopRecepty.cz

Hovězí plátky na černém pivu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qVm7