Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí kýta na česneku

Jehněčí maso je maso pro gurmány. Je jemné a má svou specifickou vůni. Skvěle se k němu hodí rozmarýn, nebo také jalovec a nové koření. Pečení si zabere čas, ale odměnou nám bude rozpadající se maso. Dobrou chuť.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 210 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 180 min + hodina odležení masa

210 min (30 min příprava + 180 min tepelná úprava, + hodina odležení masa)

20. 6. 2011 10:26

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie1 268 kJ / 303 kcal
Bílkoviny7,05 g
Tuky11,31 g
Vláknina16,69 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12,02 g
Sůl30,00 g
Sacharidy40,37 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Přílohu můžeme zvolit podle chuti. Např.bílé zelí a houskový knedlík, červené zelí a bramborový knedlík nebo bramborovou kaši.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Michal 75

2. 4. 2021 12:54

:yes:

casino casino

12. 4. 2020 11:27

Burns:
S první větou souhlasím :yes:
Každoročně dělám klasiku:
Místo oleje (rozpékám - dusím pouze podlité vodou, maso je mastné dost a tuk posléze pustí) až nakonec doladím máslem
Místo koření - rozmarýn:yes::yes:
***
U nás na Velikonoce část smažím (s brkaší), část peču (s rýží):yes::yes::yes:
Dnes už je k o z l e (česky kůzle) upečené...
No, samozřejmě bez cibule, že ;-)

Burns

12. 4. 2020 07:46

Rozhodně bych nedával Masox ani cibuli.Skopové a divočina jsou masa nasládlá a cibule jim nepřidá,jinak výborné:-)

Bohous

1. 3. 2014 10:39

Prosim Vas, proc tam davate masox? Proc prznit vyjimecnou chut jehneciho chemii?:-(

Slávek

2. 11. 2012 13:54

Je to supr,jen bych dodal že při pečení jsem ještě přidal větvičku rozmarýnu a opravdu to nemá chybu, A pro Anči Kocíkovou jehňátka kupuji vždy celé vůbec není problém od soukromníka v srpnu nebo v září 3-4 měsíční zabité a načtvrcené a hlavně levné ne jako v obchodě a perfektní je i svíčková zrovna kýtu peču a podlévám červeným vínem ;-):-!

Petra

22. 4. 2012 13:39

Tedy ten recept vynikající!!;-)Moc velká ňamka:-):yes:www.toprecepty.czhttp://www.toprecepty.cz/recept/21551-jehneci-kyta...

Jindra Puntschuh

23. 1. 2012 11:33

Kýta (3,4 kg¨) se povedla fantasticky:-p a po jiných, vyzkoušených receptech budu používat jen tento.+:yes::yes::yes:

bresta

17. 11. 2011 18:55

:yes::yes:Budu dělat v neděli.Přijde vnučka s manželem a dětmi a ještě nikdy jehněčí nejedli.Jsem zvědavá,já ho takhle miluji.

rebeka rebeka

20. 6. 2011 16:28

krásné masenko:-p:-p:yes::yes: ale jehněčí asi taky,jak Ann,neseženu:-//

1974andrea 1974andrea

20. 6. 2011 13:20

Letos na velikonoce jsem se taky konečně odhodlala udělat jehněčí,dělala jsem ho s hromadou česneku,rozmarýnu a tymiánu,podlila vínem a bylo taky vynikající:-p. Dávám bodíka:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 6. 2011 12:46

:-p:-p

Bibinka Bibinka

20. 6. 2011 11:43

Míšo, moc velká dobrota a pokud mám, peču stejně, ale už dlouho jsem neměla a je to táááák dobrý, že máš 4.bod:yes:

spagetka spagetka

20. 6. 2011 10:46

Mně se od letošních velikonoc po téměř 20 letech daří nutit muže papat skopové a hlavně jehněčí, hurááá - já ho miluju, on byl zastaralého mínění - chudinky jehňátka -ale telátka mu nevadily:-O;-). Takže takhle nějäk to znám, určitě udělám br.kaši, my knedlíky moc nemusíme :-p:-p

misza misza

20. 6. 2011 10:36

Aničko, Vašku děkuji:-) Aničko, kýtu jsem dostala a pořád jsem přemýšlela, jak ji upravit. Nakonec jsem zvolila tuto jednoduchou variantu a bylo to dobré. Jen bych příště zvolila jako přílohu bramborovou kaši;-)

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

20. 6. 2011 10:34

Veliká dobrota. +bodík 2

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jehněčí kýta jehneci na cesneku jehněčí kýta recept jehněčí kýta nejlepší recept pečené jehněčí na česneku jehněčí maso recepty kýta jehněčí kýta recepty jehněčí pečeně na česneku recept na jehněčí kýtu jehněčí maso na česneku jehněčí pečeně recept recepty jehneci kyta jehněčí pečeně recepty z jehněčí kýty recept jehněčí kýta pečené jehněčí maso na česneku skopová kýta na česneku jak upravit jehněčí maso recepty na jehněčí kýtu jehněči pečeně recepty

Suroviny: kýta jehněčí, česnek, sůl, cibule, olej olivový, mouka hladká, libeček, koření nové koření, jalovec, vývar masový

TopRecepty.cz

Jehněčí kýta na česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l8M5