Tilapie nilská pod hořčičnou čepicí
Suroviny
Porce: 2-3
Nutriční hodnoty
Energie | 5 032 kJ / 1 203 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,15 g |
Tuky | 72,35 g |
Vláknina | 6,20 g |
Cholesterol | 143 mg |
Sodík | 1,06 g |
Sůl | 2,65 g |
Sacharidy | 109,65 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Něco o samotné rybě:
TILAPIE NILSKÁ
Okounovec nilský se vyskytuje, ještě s několika dalšími druhy ryb početného rodu Oreochromis, v teplejších, níže položených oblastech Afriky. Chov této ryby je znám již od starověku. Dva druhy tilapií – tilapie mosambická (Oreochromis mossambicus) a tilapie nilská (Oreochromis niloticus), byly jako konzumní ryby vysazeny ve víc jak 80 zemích světa a jejich světová produkce jde řádově do statisíců tun ročně.
Ryby patří mezi tlamovce, tzn. odchovává svá ranná stadia v tlamě jikerňačky. Ve své domovině dorůstá hmotnosti až několika kilogramů. Ve farmových chovech je běžná hmotnost mezi 0,5-1kg. Ryba je chovaná vzhledem ke svému chutnému masu s vysokým podílem tuku.
Tento recept není přímo k přípravě Tilapie. Opsala jsem si jej dnes ráno v Albertu ze sáčku filetů..:-)) ohnutá nad mrazákem s rybami.:-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 7. 2022 15:50
8. 8. 2013 19:28
8. 8. 2013 18:15
Výhoda, kterou nevyužije většina lidí - naše kočky přes tu "čepici" tolik necítily rybu, takže jsme se najedli v klidu
14. 10. 2012 14:54
14. 10. 2012 12:27
17. 6. 2011 12:53
17. 6. 2011 12:29
20. 5. 2011 13:28
20. 5. 2011 13:18
19. 5. 2011 13:13
19. 5. 2011 13:09
19. 5. 2011 13:08
19. 5. 2011 12:59
19. 5. 2011 12:42
19. 5. 2011 11:06
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kefírová rychlovka
Přidáno před 9 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 12 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 14 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Melounový salát s olivami a rukolou
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný hrnečkový perník
Sabos uvařila před 3 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
Valis uvařil před 6 hodinami
Kefírová bábovka
1anoli1 uvařila před 7 hodinami
Vepřový guláš
zutro uvařila před 7 hodinami
Pšenično-žitné dalamánky s prefermentem
Tonja uvařila před 8 hodinami
Francouzské brambory zapečené se sýrem Brie
Elivet uvařila před 8 hodinami
Kebab pro vegetariány
TondaJ uvařila před 9 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
MarcelaPa uvařil před 9 hodinami
Slaninová kolínka snadno a rychle
Valis uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Osvědčené tipy, jak ušetřit čas při vaření luštěnin: Zjednodušme si přípravu těchto zdravých potravin a konzumujme je častěji
Ze špekáčků, které zbyly z čarodějnic, vytvoříte skvělá jídla: Stačí použít pivo, zeleninu, alobal nebo ocet
Další recepty
Tématické fráze: tilapie pilatie recept na tilapie filet tilapie na másle tilapie recepty filet z tilapie recepty tilapie recept tilapie foto tilapie cena tilatie ryba pilatie chov tilápie tilápie ryba recepty filety z tilápie recept tilapie chov filet z tilapie recept recepty z tilapie tylápie nilská pilatie ryba ryba tilapie
Suroviny: tilapie, šťáva citronová, mouka hladká, máslo, mléko, hořčice, ořech muškátový, nať petrželová, sůl, pepř, máslo
Tilapie nilská pod hořčičnou čepicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nYMp
41 názorů