Gjuvec na pátek od Airan
Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Energie | 5 662 kJ / 1 353 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,05 g |
Tuky | 24,38 g |
Vláknina | 61,94 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 126 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 220,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Namiesto papariky, paradajok a pyré môžeme použiť lečo.
Ak použijeme sterilizované fazuľky, zmeníme poradie pridávanej zeleniny tak, že fazuľky dáme až ako posledné.
Recept je od mojej priateľky Airan, z www.recepty.cz, ktorá je pôvodom Bulharka a ako Bulharka má neskutočne vynikajúce zeleninové ( ale nielen zeleninové ) recepty. Tento nám veľmi chutí, preto ho robievam pomerne často.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 8. 2018 19:41
23. 8. 2018 19:37
Pani tejaja, myslím, že som to pochopil tak, ako to je v názve:
...na pátek...
Preto sa môj dotaz týkal práve toho dňa v názve.
To nemá nič spoločné s obľubou zeleniny, ktorú mimochodom konzumujeme pravdepodobne vo väčšej miere, než je bežné v stredoeurópskych domácnostiach.
Napriek dohadom ďakujem, že ste sa snažila dať vysvetlenie, aj keď to jejednoznačne jasné v recepte, ktorý uviedol (-la) p. Casino.
23. 8. 2018 19:28
Ďakujem.
Predpokladal som nejaký náboženský dôvod (poznám ho od mojich rodičov a starých rodičov).
Keď neskôr bol tento zvyk zrušený, v rodine pokračoval, aj keď ateizmus vtedajšieho režimu
robil všetko, aby sa tieto zvyky porušovali (mäsové jedlá napr. na Veľiký piatok v školských jedálňach atď.).
23. 8. 2018 16:02
23. 8. 2018 14:35
Koukám, že komentáře, natož skoro 6 roků staré, nečtete a od autorky se v rcp evidentně adresného odkazu na zdroj taky nedočkáte
No, račte tedy hodit očko semhle: https://www.recepty.cz/recept/babiccin-gjuvec-na-p... a nemýlím-li se. tak posledním odstavcem byste mohl býti uspokojen, že
23. 8. 2018 13:48
23. 8. 2018 12:36
Recept sme včera, presne podľa návodu, pripravili.
Vynikajúci?
Zdá sa mi to trochu nadsadené.
A že v Bulharsku ho pripravovali v piatok, buď to bolo z dôvodov náboženských, alebo?
Takisto ho mohli pripravovať na 1. mája alebo na Vianoce.
Určite tam nejaký dôvod je (bol), ale Vy ho nepoznáte.
Nevadí, včera bola streda a nič sa nestalo, aj keď je na piatok.
23. 8. 2018 12:30
V tom komentári nie je nič, čo som sa pýtal (predpokladám, že slušnou formou).
22. 8. 2018 17:45
casino: Neviem, či ste si všimli, že vždy zdroj uvádzam. Pri 7 rokov starom recepte ho neuvádzam, pretože recept som dostala pri osobnom stretnutí, nepísala som ho z webu. Mám uviesť snáď adresu Airan? Asi nie, však?
22. 8. 2018 12:35
Jsem zastánce uvádění zdroje rcp (pokud je zdroj dohledatelný)
Je v něčem problém, proč zdroj (funkční odkaz) neuvést přímo u rcp?
No a odpovědi by se snáze dopídil i Gazpacho: že
22. 8. 2018 12:04
22. 8. 2018 10:51
"Prečo Gjuveć na piatok?"
Súvisí toto jedlo s nejakou náboženskou tradíciou alebo zákazom jesť v piatok mäso?
Iné recepty s názvom "Gjuveć" zvyknú mäso obsahovať a tento je bez mäsa a preto ma zaujal. Konečne zaujímavá kombinácia a nikde sa neobjavuje slovo vegetariánske alebo vegánske jedlo, čo sa v poslednej dobe stalo viac ako módou, za každú cenu označiť jedlá etiketou veg- a pritom mnohé sú násilné kombinácie s pochybným kulinárskym výsledkom.
Ďakujem.
6. 11. 2012 16:55
Ak si viete pomôcť sama, tak sa nepýtajte.
5. 11. 2012 14:12
http://www.recepty.cz/recept/babiccin-gjuvec-na-pa...
Takže tak ako je tu napísané.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 11 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 21 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 21 hodinami
Banana split
Přidáno před 21 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Právě bylo uvařeno:
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Moanka uvařila před 8 minutami
Polévka krémová z květákových listů
Edibara uvařila před 5 hodinami
Krémová žampionová polévka
Edibara uvařil před 5 hodinami
Kuře na rýži
uhor13 uvařila před 5 hodinami
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Tonja uvařila před 8 hodinami
Ořechový moučník
Lenca44 uvařila před 8 hodinami
Výborné kynuté těsto
KarelDvorsky uvařila před 11 hodinami
Babiččiny lívance
Listicka129 uvařila před 11 hodinami
Luxusní brownies
eliska.melichova22 uvařila před 12 hodinami
Kýta na černém pivu
NellaGW uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit gnocchi. Bramborové italské nočky jsou jemné, chutné a rychle uvařené. Poradíme nejlepší recepty
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: gjuvec recepty.cz www dobruchut sk recepty na pátek bulharka z cukety bulharka v plechu airan bulharská fazula originál bulharka kjuveč recept zeleninová směs airan bulharsko jedlo zapekaný baklažán recepty recept na airan recepty na piatok recept na pátek podzimní gjuvec jsem bulharka
Suroviny: brambory, lilek, cuketa, rajče, fazolky zelené, cibule, paprika čerstvá bílá, olej, sůl, bazalka čerstvá, pyré rajčatové
Gjuvec na pátek od Airan
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m2l3
30 názorů