Rychlé věnečky či větrníčky z odpalovaného těsta
Znáte odpalované těsto? Je poměrně snadno připravené a příjemně tvárné. Můžeme z něj na plech nastříkat a upéct věnečky, větrníky, nebo naopak malé bobečky - profiterolky. Upečené tvary hned prokrojíme a po vychladnutí plníme nadýchaným krémem nebo pevnou šlehačkou.
Suroviny pro 2 plechy
2 plechy
80 ks
Nutriční hodnoty
Energie | 6 601 kJ / 1 578 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,35 g |
Tuky | 105,44 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 1,27 g |
Sodík | 803 mg |
Sůl | 1,84 g |
Sacharidy | 105,72 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Na oslavu 60. narozenin jsem dělala 60 ks, naskládala na tác do pyramidy, celé "svázala" karamelovou nití jako pavučinou... Vznikl efektní a chutný dárek pro mlsného oslavence.
Ještě doplnění - pokud byste dělali také karamelovou nit, skladujte v chladnu, ale ne v lednici, jinak vám vlhkost uvnitř nit rozpustí a ona zmizí...tedy skápne na věnečky...chuti to vůbec neublíží, ale efekt bude pryč ;)
Hledala jsem odpalované věnečky, ale našla jsem jen jiný poměr surovin a použitou hladkou mouku, tak přidávám i tuto variantu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 9. 2021 14:08
Vynikající, pekla jsem na oslavu a moc chutnaly. Těsto super rychlé, tento recept všem doporučuji. Pekla jsem z dvojité dávky a bylo jich spousta
12. 4. 2021 19:33
Dobrý den, přidávám fotečku. Větrníky jsou skvělé.
21. 10. 2018 17:33
Delala jsem poprve a povedli se me. Myslim ,ze jsem je mela nechat o trochu dele v troube, proto ze Vy je mate vice doruzova. Mam jen otazku ,mohu jiz uslehanou slehacku s michat se studenym vanilkovym pudinkem? Dekuji za odpoved.
6. 7. 2017 19:04
Vynikající těsto, jiné už dělat nebudu
1. 3. 2013 21:18
vyzkoušeno,nádhera a byly výborný. a to jsem je dělala poprvé Dávám bodík
28. 2. 2013 23:31
Dělala jsem již 2x - poprvé na zkoušku z poloviční dávky a podruhé jsem dělala ze 4 dávek na oslavu. Všem moc chutnali. Výborný recept!
12. 10. 2012 21:18
utírám sliny, je to nádhera, letí bodík ukládám a vyzkouším, dík za receptík
22. 12. 2011 15:49
5. 9. 2011 23:59
evík: není zač
5. 9. 2011 21:44
Děkuji za radu
5. 9. 2011 00:52
evík: já jsem dala na pánev 3 rovné lžíce cukru krystal a k tomu asi 1/2 lžíce vody...a míchat...jakmile vznikne zlatý karamel, ihned odstavit, aby nezhořkl...nechat truchu tuhnout, aby se začal táhnout při zamíchání...a pak už jen tahat a tahat nitě ze lžičky a motat kolem nějaký karamel zbyl, tak jsem znovu trochu na teple rozehřála, už jen na mírném plameni, aby zase povolil, přimíchala máslo a byla poleva na zmrzlinu
4. 9. 2011 13:01
Skutečně velice nápadité zdobení, jen nevím Isindo jaký poměr na tu karamelovou nit. Nikdy jsem jí nedělala a chtěla bych jí vyzkoušet. Můžeš mi prosím poradit??
17. 8. 2011 23:35
Super +
17. 8. 2011 09:25
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 9 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 14 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 14 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 18 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 18 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Můj těstovinový salát s kuřecím masem
Jan Nemec uvařila před 6 hodinami
Rebarborový koláč
mikulas-mares uvařila před 6 hodinami
Kovbojské fazole
lenkavozihnojova uvařila před 6 hodinami
Palačinky na slano
Hanka99 uvařila před 7 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
lenkavozihnojova uvařila před 7 hodinami
Výborné lasagne
misak2 uvařila před 9 hodinami
Chléb babičky Elišky
magdalenka uvařila před 10 hodinami
Avokádo brownie
Hejhulka007 uvařila před 11 hodinami
Domácí chléb ze žitné a hladké pšeničné mouky
PetraSt uvařila před 11 hodinami
Rychlé bramborové knedlíky
mibrix uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit odpalované těsto? Není to nic složitého, stačí dodržet několik zásad
Žloutkové věnečky z odpalovaného těsta stříkáme na připravené plechy ve dvou vrstvách. Video napoví, jak na to
Francouzské éclairs si vás získají lahodným krémem. Na přípravu jsou dokonce snazší než české věnečky!
Další recepty
Tématické fráze: větrniky z odpalovaneho těsta domácí větrníky odpalované těsto odpalované těsto na větrníky větrníky z odpalovaného těsta video věnečky nebo větrníky recept recept na větrníky z odpalovaného těsta větrníky odpalovaného těsta větrníky z odpalovaného odpalované těsto větrníky větrníky odpalované těsto recepty z odpalované těsto rychlé větrníky odpalované těsto na plech věnečky z odpalovaného těsta těsto na větrníky domácí větrníčky větrníky z odpalovaného těsta na plech recept na odpalované těsto větrníky větrníčky věnečky a větrníky
Suroviny: voda, sůl, máslo, mouka hrubá, vejce, tuk
Rychlé věnečky či větrníčky z odpalovaného těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k63E
30 názorů