Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uhlířina

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

24. 8. 2011 16:16

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie797 kJ / 190 kcal
Bílkoviny4,98 g
Tuky0,37 g
Vláknina8,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 18 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy38,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Ty fotky nejsou me nekdo mi je tam pridal ...!!!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika Kornova

23. 9. 2011 14:55

eva hubova: Bohuzel mi to nejde,tak to budu zkouset :-)

eva hubova eva hubova

23. 9. 2011 14:50

A nešla by ta fotečka trošinku zvětšit:-?ty okurky úplně ty kolínka zakryly:-)

Veronika Kornova

23. 9. 2011 14:36

Vubec se mi nelibi ze mi tam (tejaja) pridala fotografie k memu receptu. Ty fotky jsou hrozne a hlavne to nema nic spolecne s mojim receptem. Timto bych chtela poprosit Tejaju aby je smazala,dam si tam sve vlastni fotografie. Predem dekuji. ( treba jste to myslela dobre ale vubec to neodpovida memu receptu) S pozdravem Kornova :-/

Evík

25. 8. 2011 13:08

Veronika Kornova: Já znám tento recept také v téhle podobě i pod stejným názvem, jen dávám víc cibulky a smažím ji na slanince. Skvělééé;-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

25. 8. 2011 10:26

:-p+4:yes:

Veronika Kornova

24. 8. 2011 20:38

Zdravim vas :-) Ja to znam prave takhle, ale vy urcite vite o cem mluvite. Clovek se uci cely zivot, takze jsem zase o neco chytrejsi :-8 Dekuji Bibinko za uvitanou:-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

24. 8. 2011 20:13

U nás také grenadýr;-), jen ty brambory nemačkám a k opečené cibulce přidávám trošku červené papriky a nakonec dám zapéct do trouby. Když nemám brambory, použiju třeba halušky a těstoviny. S okurkem super bašta.;-) Ode mne 3 bod;-)

Věrka.

24. 8. 2011 18:07

Já znám uhlířinu taky jako Porada brambory a moučné noky posypané osmaženou cibulkou. Je vidět, co kraj to jiný název.

MrazovaJa MrazovaJa

24. 8. 2011 17:31

spagetka:Přesně! Ještě nám k tomu dávali oukrop :-)

Porada

24. 8. 2011 17:21

U mojí babičky byla uhlířina(někdy jí říkala také přesbidlo) vždy z brambor a moučných noků, posypaná na slanině osmaženou cibulkou.
Fleky s brambory byl grenadýrmarš. Nikdy na dětství nezapomenu.

Bibinka Bibinka

24. 8. 2011 16:50

Veroniko, vítám tě v Topkové rodině jako náš další člen a přeji ti, aby se ti u nás líbilo a všechno jsi tu našla, co potřebuješ;-)
Souhlasím se Špagetkou, u nás byla uhlířina taky z knedlíků a dělávala to i moje babička. Ale jak se říká, jinej kraj, jinej mrav, máš to za 2.boda:yes:

Klariska Klariska

24. 8. 2011 16:45

Znám pod názvem grenadýr. Někdy se přidává ještě uzenina a/nebo zelí.

spagetka spagetka

24. 8. 2011 16:41

U nás se uhlířině říká jídlu z vařených brambor a houskových knedlíků - promíchalo se to, opeklo, přidalo vejce - šlo prostě o zpracování zbytků, ale to je jen poznámka k názvu:-p,
myslím, že jde takto využít i těstoviny a cokoli, co zbude ;-):-p:-p:yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: uhlířina se zelim recept uhlířina kluci v akci jídlo uhlířina uhlířina se zelím - recept jak se dela uhlirina uhlířina s noky halušky se zelím a uzeným kluci v akci noky do uhliřiny jak se vaří uhlířina uhlířovina uhlířina jídlo uhlířina s cibulkou noky na uhlířinu ulířina uhlířina noky uhířina uhlřina uhlířina se zelím recepty-uhlířina uhlířina s těstovinami

Suroviny: brambory, těstoviny, cibule, olej, pepř, sůl

TopRecepty.cz

Uhlířina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1VJR