Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

České housky-rohlíky

Voňavé křupavé pečivo patří k nejoblíbenějším receptům. I když je těsto velmi podobné tomu rohlíkovému, tak u housek je potřeba zvládnout i jejich zapletení. Chce to trochu cviku, ale po pár kouscích vám to půjde samo.

Hodnocení receptu je 5,0 (48×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 10 min včetně doby kynutí

130 min (120 min příprava + 10 min tepelná úprava, včetně doby kynutí)

23. 7. 2011 15:07

Suroviny pro 10 kusů

10 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 484 kJ / 2 028 kcal
Bílkoviny60,13 g
Tuky30,18 g
Vláknina16,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,01 g
Sůl10,00 g
Sacharidy370,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept jsem našla na serveru www.dama.cz, autorem je Světluška78. Takže to není můj recept, ale je dokonalý a já ho připravuji dost často. Někdy rohlíky, někdy housky.... jak se chce. Ale jde to krásně a stojí za to, to vyzkoušet.

Nemám pekárnu, takže dělám bez pekárny a jde to taky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

elopin

10. 12. 2022 22:16

Super, díky za recept. Pekárnu mám a použil jsem čerstvé droždí. Nadrolil jsem ho do důlku na vrchu mouky a zasypal lžičkou cukru. Vše se povedlo.

PetraSt

29. 8. 2022 12:47

Děkuji, recept doporučuji. Nejideálnější jsou, když se potřou rozšlehaným vajíčkem před tím, než jdou do trouby :-)

Murcela

6. 1. 2020 15:38

Housky skvělé!!:yes: Pečeme často. Nejlepší jsou čerstvé, ostatně jako každé jiné pečivo, ale druhý den rozpečené v troubě taky neurazí :-D

Lumiel Lumiel

17. 6. 2017 21:02

<3 dopeceno, ujezeno s maslickem mnaaaaam jednoduche a vyborne. Ja udelala ze špaldove mouky :-D

Viv

13. 1. 2017 20:08

Houstičky výborné, měly úspěch i v Prostřenu. :yes::yes::yes:

jischin

13. 10. 2015 20:35

Dnes jsem pekla svoje první rohlíky a pletýnky a vybrala jsem si tyhle. Jsou výborné - luxusní. :-K Dávám bodík :yes: Děkuji:-))

Kyty

10. 10. 2015 21:19

Super, jednoduchý, krásně nakynulo a s těstem se výborně pracuje, dávám 1 s hvězdičkou:-K:-K:-K:-8:-8:-8:-8;-);-):yes::yes::yes::yes::-:-D:-))

BlbaPopelka

23. 3. 2015 01:00

Super jednoduchy postup, obejdu se bez pekarny a housky jsou perfektni! Uz v obchode nekupuji. Udeluji zaslouzeny bod:yes:

jana escher

11. 1. 2015 15:47

rohlicky jsou vynikajici!!Ja davam misto obycejne vody,vodu mineralni...jsou krehoucke mnam......:-K:yes::yes::yes::yes:;-)

pvel

25. 6. 2014 14:32

pro Dnz to je jedno jestli zamícháš těsto hned ze všech survin tak tě to bude kynout hodně dlouho a kdož na (pekař=omládek cukrář =kvásek)
já doporučuji omládek :-)

mardosa

31. 5. 2014 18:13

Dnz:všechno naházím do pekárnya je to...... :-D

Dnz

31. 5. 2014 17:50

Dela se kvasek Nebo se smicha vse dohromady

HONZA :-)

29. 1. 2014 19:32

já jsem měl jednou rohlíky a byly 2. den a byli jako po vychladnutí to záleží na receptůře čím víc tuku tím větší trvanlivost a zase aby to bylo dobré nesmí se to prehnat

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

28. 1. 2014 21:51

HONZA :-):Housky se pečou každý den čerstvé /teda pokud mě pamět neklame/vždy se pekly ! Druhý den už čerstvé jednoduše nejsou. Jediná pomoc je uložit ihned do mrazáku,ráno vybrat nechat rozmrazit /netrvá to dlouho 15 -20 minut/ a šoupnout do trouby 150 stupňu na pár minut ohřát. Budou jako čerstvé. :-p

Jitkas

28. 1. 2014 21:29

HONZA: Tak to je rada jako "blbec", s odpustenim. Nejsi Ty nahodou velky expert? Nemas to vyzkousene?

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí rohlíky a housky recept na housky recept na rohlíky a housky recept housky domácí rohlíky a housky bez droždí recept na housky a rohlíky domácí rohlíky bez droždí domácí housky z polohrubé mouky housky z polohrube mouky váha rohlíku housky recept vaha housky recept na rohliky jednoduchý recept na rohlíky google pečeme české rohlíky jednoduché domácí housky jednoduché housky rohlik vaha domácí housky a rohliky rohlíky z polohrubé mouky

Suroviny: voda, olej, sůl, mouka výběrová, droždí čerstvé, cukr

TopRecepty.cz

České housky-rohlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R8JY