Rybí páj pod peřinou z bramborové kaše
Suroviny
Porce: jedna zapékací miska nebo plný pekáček/remoska/
Nutriční hodnoty
Energie | 9 035 kJ / 2 159 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 145,96 g |
Tuky | 112,11 g |
Vláknina | 24,00 g |
Cholesterol | 510 mg |
Sodík | 2,67 g |
Sůl | 6,44 g |
Sacharidy | 129,63 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je to trochu zase jiná změna od klasicky připravené ryby, je to velmi křehoučké jídlo, takže ucelenější fotka moc nejde udělat, až druhý den, ale to nic nemění na výborné chuti všech uvedených ingrediencí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 11. 2011 21:38
tak to bude dobrota+6
1. 11. 2011 21:31
Ivčo, ten název jsi měla, myslím, nechat. Recept je pěkný, Sheperd´s pie jsem dělala, takže tohle by mi rozhodně taky chutnalo. Nevidím důvod, proč tenhle pokrm hanit.
1. 11. 2011 21:25
alena: tady nejde o název,jde o perfektní,bezchybný recept,jeho složení,postup, nafocení,zapečení,nemá to mezeru,myšička umí vždycky něco jinak,než zde dokola je,je to šik baba
1. 11. 2011 21:15
Myšičko,páj jsi měla psán ale dobře a je to výtečná dobrota,dělávám to z pangasia,z jelitek,lidé si zde něco nového neumí ani připravit ani představit:
1. 11. 2011 21:03
No nevím jaký úspěch tohle sklidí, ale já bych to rozhodně "páj" nenazvala.
1. 11. 2011 20:23
1. 11. 2011 20:18
Pěkný recepttaky jsem myslela, že na slano koláč s rybou. Tak se doposud u nás užívalo.Vida, zase novinka
1. 11. 2011 20:13
Takže, já bych vlastně vůbec nevěděla, co to je páj, jak už se tady zmiňuji a tak jsem taky zavolala synovi. No a protože je to taky kuchař, podíval se zde na ty komentáře. Nechce se vyjadřovat, ale link od rebeky prý napoví. V podstatě máte pravdu obě. A bylo by fajn už se k tomu nevyjadřovat. Páj-nepáj, pro mne zase jiná úprava ryby.
1. 11. 2011 20:09
varilamyskakasicku: však je to tam..v tom linku: Páje jsou slané nebo sladké koláče, podávají se teplé nebo studené, v anglicky mluvících zemích....
ať tak či onak, věřím ti, že to bude dobrota
ať tak či onak, věřím ti, že to bude dobrota
1. 11. 2011 20:01
rebeka: Píši tam Nadi, že páje se dělají jak kašové, tak masové, a je to, co zde mám, zde nejznámější,klikla jsem si na "Páj" a je to tam, syn to dělá velmi často už 17 let vaří a vařil tato jídla, hodně se jedí i v Bulharsku a jinde,je to podle odborníka, je to tak,či tak, dobře, jde o prima pokrm, a je tak zvaný, moc dobré, zkuste a uvidíte, šetřím si srdíčko
1. 11. 2011 19:57
maris: Toto píše šéfkuchař jedné nejmenované velké restuarace: "Zapékaná jídla -tzv. "páje" máme u nás téměř denně a jdou na dračku, lidé je mají moc rádi, at již z bramborové kaše, nebo z masové směsi - pozn. Z.B restaurace.... asi to to pleteš s něčím, každopadně se koukni někde na net,
1. 11. 2011 19:54
Ještě, že vůbec nemám takové znalosti, co je a není páj. Ten recept bude moc dobrý. Ryby mohou mít spoutu podob a tahle podoba se mi líbí. Je to zase něco jiného.
1. 11. 2011 19:48
varilamyskakasicku: já nechci zpochybňovat odborníky a šéfkuchaře, to v žádném případě,, jen pro mě páj je koláč - základ těsto, toto je pro mě zapečená ryba. Já vím, že je např pastýřský koláč / shepherdˇs pie /, anglická specialita - mleté maso zapečené s br. kaší. Já to neberu jako kritiku, ale jen kontatuji.
1. 11. 2011 19:42
maris: je to bráno i jako bramborový páj z kaše, dá se ze všeho možného, ted mi psal syn, sms, takže je to tak.
1. 11. 2011 19:40
maris: ne, ne,ne, toto je opravdu "Rybí páj"- je to rcp, který je meníčkem na velkém hotelu u syna, syn je šéfkuchařem a byl tam také i včera na večeři tento páj, píšu to a dělám to podle syna a šéfa velkého hotelu, jinak bych to tam nepsala ten název Maris, tak to je psáno i děláno podle opravdových odborníků a toho se držím vždy;-
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Citrusový džem
Přidáno před 1 hodinou
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 3 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Právě bylo uvařeno:
Domácí bramborové gnocchi
Renaj uvařila před 16 minutami
Kadlikův "koziňon" z květů bezu
Alicia8 uvařil před 38 minutami
Bramborový guláš II.
Stokynka uvařil před 53 minutami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
LucieMatouskova uvařila před 1 hodinou
Koláče po babičce
pechulike uvařila před 3 hodinami
Italská čočková polévka
kraloja uvařila před 5 hodinami
Kuře opékané nad ohněm
Infarkt uvařila před 6 hodinami
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 6 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 13 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Vařil pro krále i prezidenty, teď má food truck: Je tam víc svobody a není to takový žrout času, říká Radek Příhonský
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: rybí páj teť vaří šéf teť vaří šéf recepty masový páj jehněčí páj ryba zapečená v bramborové kaši recept bramborový páj s masem zapečená ryba v bramborové kaši rybí filé zapečené v bramborové kaši koláč z bramborové kaše bramborovy paj rybí pie aljašská treska recept kolac s rybou a kasi páj rybi slaný koláč bramborová kaše bramborová kaše podle šéfkuchaře teť vaří šéf jablkovy kolac masový páj koláč recept rybí páj recept
Suroviny: brambory, pórek, sýr uzený, žampióny, rajče, máslo, mléko, treska aljašská, slanina anglická, olej olivový, omáčka sojová, sůl, pepř mletý, citron, libeček
Rybí páj pod peřinou z bramborové kaše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q5LL
62 názorů