Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dobré pečené krkovičkové plátky

Šťavnatá a křehká vepřová krkovice s vůní česneku a pórku je výborný a nenáročný recept na nedělní oběd. Ať již s bramborem nebo s knedlíky zachutná a nasytí rodinu. Jistě se bude ve vašem jídelníčku často opakovat.

Hodnocení receptu je 4,7 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 75 min

95 min (20 min příprava + 75 min tepelná úprava)

13. 11. 2011 19:15

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Další improvizace. Podávala jsem s bramborovým knedlíkem, ale mohl by být i houskový nebo brambory i rýže. Kombinace byla velmi dobrá a krásně zahuštěná tou cibulí a pórkem. Použila jsem k pečení i ty kosti, které jsem rozdělila a byla silnější šťáva.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

janaw

25. 2. 2023 22:02

mika59: Děkuji za reakci, ale dřív jsem tu nebyla. Já jsem to špatně napsala, neměla jsem ty rady ráda před 30 lety, když jsem začínala, a tady je doba pečení a recept mám vyzkoušený.:-8 Pro začátečníky je myslím rozdíl péct na 180 nebo 220 stupňů a 3/4 hodiny nebo 1,5 hodiny bez toho, aby seděl na židli u trouby.:-O Proti tomuto receptu nic nemám.;-)

mika59 mika59

19. 3. 2022 22:21

janaw: Jenže radit někomu péct na 180 st, v dnešní době není jen tak, co píšete. Já za svůj život mám už několikátou troubu a každá peče jinak. Takže, když vy nemáte ráda.... peču dozlatova... prostě platí. Každý má tu svou zkušenost se svou troubou. Já v té své peču takřka vše na 200 st.

janaw

19. 3. 2022 20:18

Pekla jsem ji včera, bez kosti, tymiánu a rozmarýnu, ty mám ráda jen já. :-8 Nepekla jsem krkovici poprvé, ale poklikám před tím na netu a vždy mi vyhovují informace o času - potom prostě kouknu od PC nebo TV na hodiny a jdu udělat další krok. Vždy jsem nenáviděla recepty typu "pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova". :-( Pekla jsem to na 180° C. :-8 K tomu kysané zelí a vařené brambory, manžel měl knedlík.

Bibinka Bibinka

28. 12. 2014 17:09

Jitka J.:děkuji, jsem ráda, že chutnlo;-)

Jitka J.

28. 12. 2014 14:33

výborné :yes:

PatkovaKaterina PatkovaKaterina

12. 10. 2012 18:11

:-p:-p:yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

14. 11. 2011 22:23

Moc krásně připravená lahodná bašta:-p+9:-K:yes:

rebeka rebeka

14. 11. 2011 18:25

fix haleluja:-O:-O:-O to vypadá papatelně:-p:-p:yes::yes::yes:

eva hubova eva hubova

14. 11. 2011 00:36

:-p:-p:yes:+4

BILKOVAI BILKOVAI

13. 11. 2011 19:58

Mňamka, toto jídlo mám moc ráda. S tím rozmarýnem a pórkem vyzkouším. Tymián by u nás neprošel;-)...+1

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

13. 11. 2011 19:21

Moc ráda takto také peču masíčko a dělám i se špenátem a bramborovým knedlíkem, no a ten :-O pórek v tom, no tedy to je krása:-K -:-K dala bych si a tak dávám bodíčka Janinko:-K;-):-):yes:

Lucka

13. 11. 2011 19:21

Kosti používám na šťávu k pečeni také.Moc hezké jídlo Bibinko.

spagetka spagetka

13. 11. 2011 19:20

Dělalas se špenátkem že jo, dělám podobně a chutná ;-):-p:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: krkovice v troubě recepty krkovice bez kosti pečený krkovice veprova pecene bez kosti platky recept plátky krkovice v troubě vepřová pečeně bez kosti plátky recepty pecene platky krkovice plátky v troubě veprova pecene s kosti platky pečený krkovička platky krkovice jak dlouho se peče krkovice pečena krkovice krkovice plátky recepty vepřová pečeně bez kosti plátky pecena krkovice se spenatem krkovice recepty bez kosti plátky pečená krkovice v troubě pecene krkovice v troubě pečené krkovice

Suroviny: krkovice s kostí, cibule, česnek, pórek, kmín celý, rozmarýn, tymián, mouka, vývar masový, sůl

TopRecepty.cz

Dobré pečené krkovičkové plátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GQx0