Vajíčko nahniličko, natvrdo či naměkko
Podrobný návod na vaření vajec na měkko, na hniličku či natvrdo. Pro začátečníky pěkně popsané, jak dosáhnout úspěchu s důvtipným pomocníkem. Vařená vejce jsou součástí mnoha pokrmů, hlavně studené kuchyně, takže návod určitě pomůže.
Suroviny pro 1
1
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 5. 2016 11:58
Hned jsem si objednala,konec hlídání hodin
8. 5. 2016 08:16
medmic:Také si myslím, že je to návod naprosto zbytečný. Možná ještě tak pro americkou hospodyňku, co suší mokrou kočku v mikrovlnce.
16. 12. 2014 17:16
Bez Beep Eggu to jde taky a snadno http://www.kucharka-recepty.com/vejce-na-hnilicko-... střední čtyři, velká čtyři a půl (malá tři a půl ale ta nemá smysl takhle vařit, ta jsou tak na rozklepávání do nějakého pečení nebo vaření Rozdíl mezi nastavením beepegu nebo kouknutím na hodinky fakt nevidím žádný
2. 1. 2013 09:51
Vajicko na hnilicku nema svuj presny cas. Logicky to vyplyva z presne vahy. U me 3,5min vajicka do 70g strednim varem. Toto by melo fungovat
12. 6. 2012 22:30
Milunko, plynové hořáky
12. 6. 2012 22:22
BILKOVAI: děkujeme... a ještě prosím, měla jsem možnost vyzkoušet na elektrickém a plynovém sporáku nebo také na klasických plotnových kamnech, řeknu vám, je to rozdíl a ještě jsem nepřišla na to, na kterém tom sporáku/kamnech, kolik minut vařit, proto se ptám, jaký máte vařič?
14. 1. 2012 21:07
Vera, já vařím vajíčko na hniličku tak, že jakmile začne vařit voda, tak vložím vejce a vařím přesně 4 minuty. Potom ho vytáhnu a zchladím pod studenou tekoucí vodou.
14. 1. 2012 20:56
Tak sakra kolik minut se maji vajicka na hnilicku varit!?! Delam je jednou za uhersky rok a zadne dalsi zbytecnosti do kuchyne kvuli tomu rozhodne kupovat nebudu! Tohle neni recept!
21. 9. 2011 08:41
Vajíčko je mazanější. Aktivuje se pípnutím, jakmile teplota vody dosáhne 45 stupňu a začne odpočítávat čas vaření až v momentu varu vody. Výchozí teploty se tedy srovnají. V lednici je to opravdu hlavně kvůli baterii, jak říká "špagetka", a taky je hezky po ruce s ostatními vajíčky.
21. 9. 2011 06:11
Duležitý je rozdíl teplot.Vajíčko z lednice má 5-6 stupňu a mašinka z kuchyně 20 stupňu.Když je dáte vařit spolu rozdíl teplota delta t je 14 až 15 stupňu,co se projeví nepřesným měřením a vajíčko muže být špatně uvařeno. Výrobce to zřejmě zatajil a svalil to na baterii,což je samozřejmě nesmysl. Duležitá je stejná výchozí teplota a čas vaření tím pádem mašinka změří přesně! Těch 15 stupňu rozdílu je asi 50 vteřin ,
záleží ovšem na velikosti vajíčka,při opravdu velkých je klidně možné ,že i minutka a dvacet vteřin.
záleží ovšem na velikosti vajíčka,při opravdu velkých je klidně možné ,že i minutka a dvacet vteřin.
20. 9. 2011 17:59
cekrops:ale to je asi rozdíl, baterku v autě používáš denně, ale já mluvím o bateriích, které si nakoupíš do zásoby a všechny najednou je nepoužiješ, v nečinnosti naopak vydržej v chladu - taky nedám baterku s fungujícím mobilem do ledničky - i když jednou se mi to stalo i s nákupem
20. 9. 2011 17:33
spagetka: já jen vím, že např. baterie v autě vydrží dýl nabitá např při 20st než při 4st . To je všeobecně známo. A z tohoto faktu vycházím...Ale možná se pletu.
20. 9. 2011 17:19
Nechci být rýpavá, ale tohle není recept, ale reklama
20. 9. 2011 17:08
A je to recept ? Nemalo by to byť medzi kuchynskými pomocníkmi v diskusii ?
20. 9. 2011 16:31
AntoninZ: ano, to je pravda a přidáním octa jdou také lépe loupat. Zkoušela jsem to, ale jasně že u takových jednodenních, čerstvě uloupených od slepice to nefunguje
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 14 minutami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 2 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 4 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno před 15 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 17 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Mrkvový salát s vejci
Petra Dvor. uvařila před 5 minutami
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
Adela_Senti uvařil před 15 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
mejtys uvařila před 20 minutami
Rýžový nákyp
betkav uvařil před 35 minutami
Křehký mřížkový koláč
faluska uvařila před 56 minutami
Vydatná vločková polévka s česnekem
Valis uvařila před 1 hodinou
Slepice na paprice
Japin uvařila před 1 hodinou
Tarhoňa se zelím a uzeným masem
Ana_Kreb uvařila před 1 hodinou
Domácí chleba z trouby
alka.f uvařila před 1 hodinou
Karbanátek se sýrem
Parkmanova uvařil před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Jak správně skladovat vejce? Do mrazáku patří jedině rozšlehaná
VIDEO: Eliška otestovala, kde mají v Praze nejlepší větrník. Našla skvost, podprůměrné suroviny i jedno překvapení
Dubnové mrazy poškodily letošní úrodu. Švestek, meruněk i třešní bude méně a ovoce podraží, říká odborník
Další recepty
Tématické fráze: jak dlouho vařit vajíčka jak dlouho se vaři vajička na měkko jak dlouho se vaří vajíčka na tvrdo vařeni vajíček vejce na měkko doba vaření jak dlouho se vaří vajíčka vařená vajíčka doba vaření vajíček jak se vaří vajíčka na tvrdo jak dlouho se vari vajicko na tvrdo vaření vajíček na tvrdo jak dlouho se vari vajicko na mekko jak vařit vajíčka jak uvařit vajíčka jak dlouho vařit vajíčko jak uvařit vajíčko jak dlouho se vari vajicko varene vajicko vejce na tvrdo doba vaření doba vareni vajicek na tvrdo
Suroviny: vejce, sůl, voda, chléb
Vajíčko nahniličko, natvrdo či naměkko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZmO2
23 názorů