Španělský ptáček
Španělský ptáček patří mezi jídla, která u nás milujeme, ale o jejich původu jsme toho moc neslyšeli. Křehké hovězí, šťavnatá náplň s uzeninou a vajíčkem, silná šťáva z cibulového základu, to je jen část z předností této lahodné omáčky.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 5 986 kJ / 1 431 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 129,01 g |
Tuky | 79,43 g |
Vláknina | 6,30 g |
Cholesterol | 548 mg |
Sodík | 524 mg |
Sůl | 1,16 g |
Sacharidy | 48,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Receptů na španělské ptáčky je více, ale tento je základní, hospodský.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 1. 2012 17:38
Normy mám doma také a občas listuji...
Ale pochybuji, že to v hospodě mají tak krásné jako Eliz.
Ale pochybuji, že to v hospodě mají tak krásné jako Eliz.
6. 1. 2012 17:12
Krásná fotka,výborný oběd!Okurku dovnitř taky nedávám,nemá to doma nikdo rád,čtu,že je nás asi hodně,co ji nejí.+17
6. 1. 2012 17:11
Aniž bych tušila, že je zde tento recept dnes jsem si koupila hovězí zadní, že v neděli udělám ptáčky a jak to tady vidím budou Hospodské španělské ptáčky s kynutým knedlíkem nebo s rýží, i když já je vlasně dělám zrovna tak jak je uvedeno, ale tentokrát je předložím jako hospodské a ty budou určitě lepší než je dělám, už to slyším. Dcera také okurku vystrkuje, ale ta okurka má v omáčce i masu své místo - dodá chuť.
6. 1. 2012 14:26
nádhera.... tohle pamatuju, jak ještě dělala máma, z velikých roštěnek, každý měl jednoho ftáka na talíři..
6. 1. 2012 13:27
nádhera
6. 1. 2012 10:56
Elizo - no prostě paráda - toto je opravdový španělský ptáček i můj syn měl problémy s okurkou, tak jsem mu ji tam prostě nedávala a do tohoto závitku jsem si zapíchla párátko, abych potom někoho jiného o tu okurku neokradla a pokud mi zbyde některá z plnících ingrediencí (salám,vejce, okurka, tak je přihodím do omáčky)
6. 1. 2012 10:23
To jsou ale krásní ptáčci....jen jen uletět...do pusinky.Miluji českou klasiku ...škoda, že je hovězí tak strašně drahé,ale i přesto si jej občas dopřejeme.Španěláčci patří k naší sváteční klasice.Dělám podobně jen nedávám okurku ,to naši kluci nemusí.Zkusím ten nápad se sardelovou pastou.Ukládám a posílám boďku.
6. 1. 2012 09:57
Eli,přesně, jak mají španěláci být.Osvědčená klasika.Koukám na tu čtvrtku žloutku,to bylo maxivejce?Někde ty receptury mám také.
Maris - bingo,dělám stejně.Ta sardelka to podtrhne,vyzkoušejte.
Maris - bingo,dělám stejně.Ta sardelka to podtrhne,vyzkoušejte.
6. 1. 2012 09:31
Vaše fotky a jídla jsou osvědčenou zárukou kvality, nádhery a inspirace. Snad si toho vaši strávníci považují. Ale v tomto případě nevidím rozdíl s již uveřejněným receptem Španělský ptáček - toprecepty.cz. Jen, že jedno děláno v troubě a druhé na plotýnce. Kdybyste to nevypíchla, že takovýto recept tu není, ani by mi to nepřišlo za zmínění hodné, takhle ano. Ale je to jedno, vícečetných receptů jsou tu beztak mraky.
6. 1. 2012 09:18
Krása nesmírná! Miluju ptáčky!
6. 1. 2012 09:17
Stará dobrá klasika našich babiček, maminek a hospod. Dělám stejně, jen s tím rozdílem, že měkké maso vyndám a omáčku provařuji už bez něho. Maso do ni vrátím až když je provařená nebo ji na závitky přecedím.
Někdy potřu plátky nejen hořčicí, ale i troškou sardelové pasty - tak 1/2 malé lžičky na velký plátek. Není tam cítít, jen krásně podtrhne chuť hovězího. Tak to dělala moje babička
Někdy potřu plátky nejen hořčicí, ale i troškou sardelové pasty - tak 1/2 malé lžičky na velký plátek. Není tam cítít, jen krásně podtrhne chuť hovězího. Tak to dělala moje babička
6. 1. 2012 09:00
Já právě kvůli té tepelně upravené okurce nemám ráda španělské ptáčky Ale to je můj problém, moje rodina zase ano a já dávám bodík za českou klasiku
6. 1. 2012 08:50
Eliza: ale chudero co tě to postihlo hned ze startu nového roku tak to krom kulinářských skvostů přeju zejména pevné zdraví i nervy, občas je jich třeba
6. 1. 2012 00:42
díky za komentáře, jste milí.
Rebčo, tu rýži jsem zamýšlela, avšak nestihla. Vařila jsem ještě pro dceru toto - http://www.toprecepty.cz/recept/8899-neco-na-zub/
A navíc mám na sobě celý den takovéto Holterovic mučidlo na měření TK, které každou půlhodinu usiluje o rozmačkání a odumření mé levé ruky... Snad to nebude znít příliš hypochondricky, ale ještě k tomu se už týden potýkám s ischiasem, vraženým do levé nohy, takže jsem se na tu rýži prostě vyprdla a podávala koupený knedlík...
Rebčo, tu rýži jsem zamýšlela, avšak nestihla. Vařila jsem ještě pro dceru toto - http://www.toprecepty.cz/recept/8899-neco-na-zub/
A navíc mám na sobě celý den takovéto Holterovic mučidlo na měření TK, které každou půlhodinu usiluje o rozmačkání a odumření mé levé ruky... Snad to nebude znít příliš hypochondricky, ale ještě k tomu se už týden potýkám s ischiasem, vraženým do levé nohy, takže jsem se na tu rýži prostě vyprdla a podávala koupený knedlík...
6. 1. 2012 00:28
Tak to je ten správný ptáček,který mě maminka naučila
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 9 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Právě bylo uvařeno:
Zelné placky
Michalkosar uvařila před 24 minutami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Komtesina uvařila před 1 hodinou
Bezová marmeláda
kubinova.lucka uvařila před 1 hodinou
Cheesecake od Evy
Tynaja uvařila před 1 hodinou
Olejová bábovka
Tynaja uvařila před 1 hodinou
Houbová omáčka dle Jitky
takseptam uvařil před 1 hodinou
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
HejMira uvařila před 2 hodinami
Houbová omáčka od Daniely
HejMira uvařila před 2 hodinami
Chutné vafle
Lucie1989 uvařila před 2 hodinami
Avokádová pomazánka
Marcela0123 uvařila před 2 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: španělský ptáček španělský ptáček recept normy teplých jídel španělské ptáčky recept nejlepší španělský ptáček recepty španelsky ptaček španělské ptáčky recept na španělský ptaček španělské ptáčci kniha normy teplých jídel normy teplé kuchyně nejlepší španělské ptáčky recept španělský ptáček normy pro teplou kuchyni normy pokrmů španělský ptáčky recept španělské ptáčky receptury teplych jidel ptačky recept receptůry teplé kuchyně
Suroviny: hovězí zadní, slanina, salám, okurky sterilované, vejce, hořčice, cibule, sádlo, mouka hladká, voda, sůl, pepř mletý
Španělský ptáček
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9L0D
67 názorů