Španělský ptáček
Španělský ptáček patří mezi jídla, která u nás milujeme, ale o jejich původu jsme toho moc neslyšeli. Křehké hovězí, šťavnatá náplň s uzeninou a vajíčkem, silná šťáva z cibulového základu, to je jen část z předností této lahodné omáčky.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 5 986 kJ / 1 431 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 129,01 g |
Tuky | 79,43 g |
Vláknina | 6,30 g |
Cholesterol | 548 mg |
Sodík | 524 mg |
Sůl | 1,16 g |
Sacharidy | 48,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Receptů na španělské ptáčky je více, ale tento je základní, hospodský.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 11. 2014 18:36
Alena: opět odkazuji na Reeptury teplých pokrmů - i tam najdete klasickou znojemskou omáčku, která se dělávala v hospodách a restauracích - dobrá ale za "hubičku"
1. 11. 2014 16:57
Je to starý klasický recept, podle nějž se učili děti vařit na učňovské škole. A stále nejlepší, stejně jako všechny ty recepty, které v tzv. Normách", čili Recepturách teplých jídel najdete. Stará dobrá klasika, která naučí vařit i naprostého laika.Doporučuji místo těch všech rádoby nejlepších kuchařských knih
16. 6. 2014 21:08
Jana Remkova:děkuji
12. 6. 2014 19:37
12. 6. 2014 16:57
nebyl by i receptík na znojemskou omáčku?takhle dobrou?
9. 2. 2014 15:05
Realizováno, moc dobrý klasický recept. Já jen musela udělat více šťávy. doporučuji.
6. 2. 2014 19:27
spagetka:
6. 2. 2014 18:41
Jana Remkova: Nejdřív jsem nechápala, proč jsi to napsala, po přečtení - ježkovy oči, co jsem to napsala? , hm myslím na zítřejší oběd s bramborem, jasně že jsem chtěla písnout RÝŽI
6. 2. 2014 18:37
spagetka: Tak to už zas raději tu rýži
6. 2. 2014 18:33
Jana Remkova: no u nás se taky ptačisko papá s knedlíkem , ale je fakt, že dojde knedlík, zbude ptáček, udělaj se brambory
6. 2. 2014 18:30
Myslela jsem, že nikdo mimo nás nejí španělského ptáčka s knedlíkem a ejhle, našla jsem. Pokud Elizo nevadí, přidávám foto. Byl to takový obří pták , takže je na kolečka
7. 12. 2013 19:44
Opravdu výborný recept a můžu jen doporučit
25. 10. 2013 10:52
Krásná dobrá stará klasikahned bych si dala,ale nemám hovězíkoupím a udělámto je už hodně dlouho co jsem ptáčky nedělala,napravím a podle tohoto receptíku uvařím
27. 6. 2013 18:28
Strašně moc děkuju za recept.Ptáčky jsem už dělala ale nikdy se mi nepovedli tak na výbornou jako právě tytoSuper mňamka
16. 6. 2013 11:02
Vrhul sem se na to, uvidíme co se mě podle návodu podaří vytvořit
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 3 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 7 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 10 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Právě bylo uvařeno:
Bezová limonáda
MagdalenaMarie uvařil před 36 minutami
Pečené vepřové koleno
Hadryk uvařil před 2 hodinami
Balkánská pomazánka s pórkem
jjirka uvařil před 2 hodinami
Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou
adamos uvařila před 3 hodinami
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
denitek uvařila před 4 hodinami
Kuře à la husa
Gregusa uvařila před 6 hodinami
Poctivá květáková polévka
TondaJ uvařila před 6 hodinami
Smažené tvarohové koblížky
Wikki uvařil před 7 hodinami
Listové mřížky s pudinkem a ovocem
Olminka uvařila před 8 hodinami
Rybí filé v těstíčku
Maykl83 uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vyrobili jsme domácí hořčici jen ze čtyř ingrediencí. Vyjde na 9 Kč, v chladu vydrží i několik měsíců a chuťově je perfektní
Vepřové španělské závitky: Ve šťavnatém mase se ukrývá lehce pikatní náplň a chutě se vzájemně propojí k nebeské dokonalosti
Chyby při úpravě španělských ptáčků: Jak připravit výborný český pokrm
Další recepty
Tématické fráze: španělský ptáček španělský ptáček recept normy teplých jídel španělské ptáčky recept nejlepší španělský ptáček recepty španelsky ptaček španělské ptáčky recept na španělský ptaček španělské ptáčci kniha normy teplých jídel normy teplé kuchyně nejlepší španělské ptáčky recept španělský ptáček normy pro teplou kuchyni normy pokrmů španělský ptáčky recept španělské ptáčky receptury teplych jidel ptačky recept receptůry teplé kuchyně
Suroviny: hovězí zadní, slanina, salám, okurky sterilované, vejce, hořčice, cibule, sádlo, mouka hladká, voda, sůl, pepř mletý
Španělský ptáček
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9L0D
67 názorů