Máslový krém na vánoční cukroví
Co by to bylo za cukroví, pokud by mu chyběl výborný krém? Vyzkoušejte máslovou klasiku, kterou můžete libovolně dochutit oříšky, kakaem či kávou. Můžete pak plnit košíčky, ořechy, trubičky, ale také slepovat různá kolečka.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 9 429 kJ / 2 254 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,43 g |
Tuky | 212,56 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 897 mg |
Sodík | 104 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 74,70 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 12. 2013 15:22
Děkuji za recept od Bahulky určitě letos vyzkouším.
Celá leta jsem dělala krém co dělala moje maminka:
Kolik másla,tolik cukru moučka,jeden žloutek a třít,když to bylo utřené tak pro nastavení se přidával puding udělaný z vody bez cukru(vychladlý) Tento krém je velice jemný a dobrý,ale letos zkusím tento snad to zvádnu
Celá leta jsem dělala krém co dělala moje maminka:
Kolik másla,tolik cukru moučka,jeden žloutek a třít,když to bylo utřené tak pro nastavení se přidával puding udělaný z vody bez cukru(vychladlý) Tento krém je velice jemný a dobrý,ale letos zkusím tento snad to zvádnu
1. 2. 2013 20:54
Nevěřila jsem tomu, ale když jsem to vajíčko a cukr míchala dlouho ve vodní lázni, pak dala bokem než jsem si rozmíchala pak máslo, tak to tak ztvrdlo, že z toho byla prima drobenka. Tak jsem si dala repete a větší majzl a už to šlo
22. 12. 2012 11:08
Do máslového krému dávám zásadně vařený žloutek. Krém je kompaktní, hustý a je bez rizika salmonely. Vyšlehám máslo s cukrem do pěny, přidám vnitřek vanilkového lusku,vařený žloutek a nakonec po kapkách rum. Je krásně sametový a v lednici velice rychle ztuhne. Do krému je také možno přidat-kávu,mleté oříšky, strouhanou čokoládu, vařený kokos atd.
16. 12. 2012 14:08
Klára:jestli jsi dala jedno vejce a ubrala cukr na cca 4-5 lžic tak v tom nevidím problém...máslo by mělo ztuhnout. Pokud přece jen je to stále řídké, tak budeš muset přidat ještě změklé máslo a znovu vyšlehat. Předpokládám, že neplechu ti tam dělá bílek. Já do krému používám jen žloutek.
16. 12. 2012 13:24
Dělala jsem to z obyčejného másla. Nepoužila jsem celé, protože mám jen pár kousků, které chci naplnit. Dala jsem tam asi 2/3 másla. Ale nejspíš jsem ho úplně rozpustila, protože jsem to vmíchala do těch zahřátých vajec.
16. 12. 2012 12:48
Klára:Dělala jsi to z obyčejného másla? S jedním vejcem to nemůže být řídké. Nerozpustila jsi i to máslo? Napiš přesně jak jsi to dělala...
16. 12. 2012 12:32
zkusila jsem ho, jsem amatér a zdálo se mi to jednoduchý, ale mám ho hrozně řídký. Od včerejška je v lednici (dokonce i v mražáku), ale nechce ztuhnout. Moje blbost, přidávala jsem máslo k vejcím s cukrem a ono to pěnilo a tálo. Jde s tím ještě něco dělat, nebo to mám vyhodit?
14. 12. 2012 14:02
Dana: 125 ml mléka
1 vrchovatá lžíce hladké nebo polohrubé mouky
125 g másla
140 g moučkového cukru
1 balíček vanilkového cukru
Mléko rozmíchejte s moukou a na mírném plameni přiveďte k varu. Povařte asi 2 minuty na hustou kaši, odstavte a nechte za občasného míchání vychladnout.
Mezitím utřete máslo s oběma cukry. Pak do ní po lžičkách vmíchejte vychladlou kaši a utřete na hladký krém.
1 vrchovatá lžíce hladké nebo polohrubé mouky
125 g másla
140 g moučkového cukru
1 balíček vanilkového cukru
Mléko rozmíchejte s moukou a na mírném plameni přiveďte k varu. Povařte asi 2 minuty na hustou kaši, odstavte a nechte za občasného míchání vychladnout.
Mezitím utřete máslo s oběma cukry. Pak do ní po lžičkách vmíchejte vychladlou kaši a utřete na hladký krém.
14. 12. 2012 13:39
Neměly byste, prosím, nějaký krém bez vaje? Nemám kontrolovaný slepičí chov a o salmonelu z nevařeného vejce nestojím........
Díky.
Díky.
10. 12. 2012 16:40
Dělám podobný
Máslo vyšlháme do pěny.
V parní lázni šleháme 15 dkg. cukru, 3 celá vejce, vanilkový cukr. Mícháme dokud neschládne. Pomalu vmíchám do ušlehaného másla. Vydrží dokud se cukrový nesní ( klidně 2 měsíce )
Máslo vyšlháme do pěny.
V parní lázni šleháme 15 dkg. cukru, 3 celá vejce, vanilkový cukr. Mícháme dokud neschládne. Pomalu vmíchám do ušlehaného másla. Vydrží dokud se cukrový nesní ( klidně 2 měsíce )
26. 11. 2012 20:06
Jak dlouho krém vydrží? Tedy do jaké doby se musí sníst? Děkuji
11. 7. 2012 15:22
Ahoj můžu se zeptat, jestli se tento krém dá dát i na korpus pod marcipán?? :) děkuji za odpověď
18. 12. 2011 21:34
Zkusila jsem a je opravdu vybikající Dky za nápad
18. 12. 2011 16:13
Máslový krém dělám stejným způsobem. V zimě dávám na dvě másla 3 vejce a v létě zase kousek stoprocentního tuku, aby máslo lépe drželo +
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 44 minutami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 13 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 15 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 17 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 18 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kachní játra na zázvoru
kokronilla uvařila před 23 minutami
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 11 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 11 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 11 hodinami
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 11 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 11 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
maresdag uvařila před 12 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
Javor uvařila před 13 hodinami
Pečené vepřové koleno
Jirik S uvařil před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak plnit cukrářský sáček, aby nebyla náplň všude okolo? Videonávod vám poradí
Jak na zdobení vánočního cukroví? Přinášíme velký přehled a inspiraci, jak cukroví dotvořit a povýšit ho na umělecký výtvor
Jak slepovat a čím plnit linecké cukroví? Nejoblíbenější je rybízová marmeláda, ale vhodné jsou i krémy s různými příchutěmi
Další recepty
Tématické fráze: krémy do vánočního cukrovi krémy do cukroví krém do cukroví máslový krém krém na cukroví krém do vánočního cukroví krém na vánoční cukroví krémy na cukroví základní máslový krém jak dlouho vydrží máslový krém nejlepší krémy do vánočního cukroví trvanlivý krém do vánočního cukroví vařený máslový krém kakaový krém do cukroví vařený krém do cukroví krémové vánoční cukroví krémové cukroví recepty na krémy do cukroví vanilkový krém do cukroví vánoční krémy
Suroviny: máslo, cukr krupice, vejce, kakao, ořechy, rum, káva zrnková, mandlové aroma
Máslový krém na vánoční cukroví
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/21lj
44 názorů