Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Griliášové kostky ( cukrářská výroba)

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

1. 2. 2012 22:11

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

1-2 kg

Nutriční hodnoty

Energie15 849 kJ / 3 788 kcal
Bílkoviny32,00 g
Tuky280,00 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 300 mg
Sůl0,75 g
Sacharidy279,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

24. 12. 2015 09:02

Eva:sladené kondenzované mlieko ide do tohoto receptu. Až keď je cukor skaramelizovaný (a hnedý), zníži sa zdroj tepla a pridáva Salko, miešame, aby vznikla kompaktná hmota - sporák je stále zapnutý. Konzervu Salka zohrejem v teplej vode, maslo-margarín nechám v malej rajnici roztopiť a tak pridávam postupne do hmoty. Neprská to tak.

fb.lib fb.lib

24. 12. 2015 08:06

Eva: Salko je slazené,já jsem salko neslazené neviděl, on kdyby se nezkaramelizoval cukr tak by nevznikl griliáš, kdo ví jak by se ty kostky pak jmenovaly hezké vánoce :-))

Eva

19. 12. 2015 13:52

magdalenka:Dobrý den, můžete mi někdo poradit? kondenzované mléko slazené či neslazené?dle mých úvah tipuji,že neslazené pokud se má cukr karamelizovat.
Děkuji za odpověď

magdalenka magdalenka

18. 12. 2015 13:38

casino: na Slovensku je tento recept známy ako "grilážky".
Čo je vlastne griláž? Cukrová hmota z páleného cukru a mandlí alebo orechov.

casino casino

18. 12. 2015 12:34

"Griliášové kostky (cukrářská výroba)"
Griliášové? :-O
No, snad karamelové, že? ;-)

magdalenka magdalenka

18. 12. 2015 11:58

Toto je u nás tiež obľúbená vec...dnes som robila, dala som 100 g drvených vlašských orechov a 100 g strúhaného kokosu. Kto nepozná a ešte mu niečo chýba z cukroví - doporučujem!

eva hubova eva hubova

6. 12. 2012 21:01

:-p:-p místo Hery máslo:yes:

k.k.Michael

9. 6. 2012 23:09

Tak po fotbalu nakukuju a tohle je snad vtip ne:-?:-O Dle "cukrářské výroby" z množství surovin, který má sotva 1 kg dokáže udělat až 2 kg:-O No aspoň to tam píše, v počtu porcí 1-2kg.

JanaDorazinova JanaDorazinova

23. 3. 2012 21:02

evamachova.ter: Proč nedáš samostatný recept? Vypadá to zajímavě a tady se to stratí;-)

evamachova.ter evamachova.ter

23. 3. 2012 20:28

250g krupicového nebo krystalového cukru zalijeme 50ml -půl deci-vody- a rozvaříme na "kapku". V rozvařeném cukru namočíme špejli a namočenýkonec otočíme dolů,pokud nám spadne kapka je základ hotový, pokud tento rozvar teče přidáme trochu cukru a rozvaříme.Potom za stálého míchání přidáme Heru, necháme rozpustit a vmícháme mleté ořechy. Tato hmota má mít hustotu zcukernatělého medu. Natřeme na oplatky,složíme na sebe,zatížíme-dávám dvě kuchyňská prkénka a na vrch kastrol s vodou,necháme ztuhnout,polijeme čokoládou a nakrájíme na řezy-krájíme nahřátým nožem.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: griliašové oplatky griliasove kostky cukrarske vyrobky recepty cukrářské oplatky griliášové řezy griliášový oplatky griliasové cukroví recepty na cukrářské výrobky cukrářské výrobky recept griliaše griliašove ořechové kostky recept na griliáš ze salka cukrářské oplatky recept top recepty griliasove řezy griliáš mezi oplatky cukrovi z cukrarskych oplatku grilansove kostky griliášové oplatky recept griliášové vánoční oplatky griliášové oplatky cukroví recepty

Suroviny: oplatky cukrářské, cukr krupice, tuk hera, salko, ořechy mleté, čokoláda

TopRecepty.cz

Griliášové kostky ( cukrářská výroba)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2ORJ