Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovička pečená po staročesku

Staročeské recepty mají své kouzlo a patří mezi poklady české kuchyně. Dokonalá jídla ze základních surovin, například jako tato pečená krkovička s kořenovou zeleninou. Čím více péče jí věnujete, tím lahodnější chutí se vám odvděčí.

Hodnocení receptu je 5,0 (42×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 240 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 220 min bez doby marinování masa

240 min (20 min příprava + 220 min tepelná úprava, bez doby marinování masa)

4. 2. 2012 19:09

Suroviny pro 7 porcí

7 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept mojí kamarádky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tara23

26. 2. 2024 13:35

Dnes k obědu, jako přílohu jsem zvolila bramborový knedlík a všem moc chutnalo <3:-K.
Zeleninu jsem rozmixovala:-)

Marie Svarcova Marie Svarcova

14. 1. 2024 09:22

:-)<3:yes::yes: vcelku pečené maso je skvělé :-K

ivulinka ivulinka

12. 12. 2021 08:45

JosefZeravicky: Děkuji:-K:-K:-K

JosefZeravicky

11. 12. 2021 15:52

DOBRÝ DEN,
recept a návod je skoro podle toho jak jej dělám. Je to naše ,,spolehlivé jidlo na svátek i pro návštěvu, a vždy má ´úspěch.
TENTO RECPT JE VÝBORNÝ, ZEJMÉNA PRO TY CO HLEDAJÍ CO UVAŘIT.
Jen malou způsob, nedávám vodu, ale vždy teplý zeleninový vývar. Voda víc neutralizuje výpek, OCHLADÍ PROSTOR, ale zase je to věcí autora A I PODLE TROUBY-PLYNOVÁ, ELEKTRICKÁ.
U tohoto je krásné a jedinečné, že krkovice má vrchní vrstvu krásně opěčenou, a přitom celá pečeně uvnitř je šťavnatě propečená, a navíc kásné barvy.
Byl jsem nedávno v Ratíškov icích v jedné restauraci, kde jsem chtěl podobné, ale byl jsem zklamán. Maso bylo studené, krkovice po vrchu byla hoooodně tmavá a uvnitř naopak do červena. Naopak bramborové knedlíky byly excelentní a teplé.
Proto, když dělám tuto mňamisku, krkovičku krájím až na stole a podávám na vyhřáté talíře.
Příloha? , knedle všeho druhu a zelí nebo jen se šťávou.
Jsem rád, že takové recepty se tady uveřejňují , neb je to EŇO ŇUŇO MLASK
. ,,toš tak,,

hasic

15. 10. 2017 20:58

No to je žrádlo!!!:-p:yes:

ivulinka ivulinka

26. 9. 2017 06:46

Radek: děkuji za komentář:-K

Radek

25. 9. 2017 22:15

Super recept a ještě lépe chutná :yes::-)

Gordy74

3. 10. 2014 19:05

Tak mám naloženo, už se těším až to zítra ochutnám, dám vědět;-)

Koubkova Koubkova

30. 4. 2014 13:51

:-p:yes:

dexulka

1. 4. 2014 13:16

Mooooc velká dobrota :-p Omáčku mám sice poněkud hustší,ikdyž ne zásluhou mouky,ale zeleniny,ale máme to tak rádi :-8 Koření jsem si musela namíchat sama,ale snad jsem to trefila ;-)Díky za skvělý recept !!!

plotna plotna

7. 2. 2012 21:17

No tedy.Mňam.Ukládám a udělám.Už se nemůžu dočkat.:-K:yes:

MrazovaJa MrazovaJa

5. 2. 2012 08:39

Od večera mám naloženo a dnes k obědu upeču :-p Dám vědět, jak jsem dopadla :-))

suslajda suslajda

5. 2. 2012 06:36

:-Knení nad šťavnaté masíčko:-*:yes::yes:+14

pipre pipre

4. 2. 2012 21:27

No to musí být dobrota:yes:+13

maiva maiva

4. 2. 2012 21:25

Výstavní krkovička:-p+:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pečená krkovice krkovička po staročesku krkovice po starocesku pečená kančí krkovice pecena krkovicka krkovička staroceska krkovicka krkovice vepřové po staročesku krkovička recepty staročeská krkovice krkovice recepty krkovice pečená recept na pecenou krkovici pečená krkovička recept pečená krkovice recept veprova krkovice po starocesku krkovička pečená recepty z krkovice příloha k pečené krkovici

Suroviny: krkovice vepřová, sůl, pepř mletý, mrkev, petržel, celer, cibule, česnek, olej, koření staročeské, tymián sušený, mouka hladká

TopRecepty.cz

Krkovička pečená po staročesku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rXRw