Máslové hřebeny se skořicí
Suroviny
Porce: 10 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 13 043 kJ / 3 117 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,98 g |
Tuky | 112,00 g |
Vláknina | 16,26 g |
Cholesterol | 255 mg |
Sodík | 12 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 459,28 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Hřebeny jsou lehounké, nadýchané, ne moc sladké a krásně voňavé.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 2. 2012 17:40
Coleta: to mě těší. Těsto jsem tuhé neměla...buď jsi měla sušší mouku, nebo nestačily ty dvě lžíce oleje. Vážilas ho nebo odměřila?
11. 2. 2012 12:08
Vyzkoušeno, jsou moc dobré. Jen másla jsem dala trochu více. Jinak ten, kdo bude dělat těsto ručně a ne v pekárně, připravte si 2 lžíce vody na víc. Těsto bylo lze přesně daných surovin dost tuhé, bála jsem se, aby vykynulo. Ale zřejmě to byla chyba mouky, ne receptu.
Uděluji zasloužený bod.
Uděluji zasloužený bod.
10. 2. 2012 12:46
kudlova3: doufám, že budou chutnat
bystrouska: ani jsem nepoděkovala za fotkykrásné
bystrouska: ani jsem nepoděkovala za fotkykrásné
10. 2. 2012 12:39
tyhle jsem našla včera na primapekárně a chystám se na ně, už jsem dnes koupila skořicí a v týdnu hurá na ně
Máš je krásné dávám 100 bodů
Máš je krásné dávám 100 bodů
10. 2. 2012 10:31
Coleta: pastovaný být může, pokud vím, není nijak upravený (jen mechanicky). A 20 g oleje budou určitě 2 lžíce, možná i 2,5.
10. 2. 2012 10:28
Coleta: jak psala Marcelka...sladěnka pomáhá při kynutí a s medem se prý omládek chová velice podobně.
Třeba vyzkoušíš a jestli se ti bude těsto s omládkem líbit, sladěnku (nebo sladovit) si koupíš...
Třeba vyzkoušíš a jestli se ti bude těsto s omládkem líbit, sladěnku (nebo sladovit) si koupíš...
10. 2. 2012 10:27
Holky a může být pastovaný? Vím, že se ptám asi blbě, ale budu je dělat prvně a moc se mi líbí, tak aby se povedly 20g oleje je 1 polévková lžíce?
10. 2. 2012 10:23
Coleta:Sladěnku nahradíš medem
cathlen:příště se polepším
cathlen:příště se polepším
10. 2. 2012 10:22
Děkuji za odpověď a sladěnka je nutná, že? zlepšuje kypření. Lze ji případně něčím nahradit?
10. 2. 2012 10:22
Coleta:pekárnu nemusíš použít,já pekárnu mám a přesto jsem zadělávala v míse
10. 2. 2012 10:21
Coleta: určitě nemusíš. Uděláš v misce omládek podle postupu a po jeho vykynutí přidáš zbytek surovin a vypracješ těsto.
V pekárně je to pouze bezpracnější.
V pekárně je to pouze bezpracnější.
10. 2. 2012 10:19
marcelka395:díky díííky
10. 2. 2012 10:17
Chtěla jsem se zeptat, zda-li je nutné pro vykynutí těsta použít pekárnu? má to vliv na výslednou chuť či "nadýchanost" hřebenů? Chtěla bych je zkusit, ale pekárnu nevlastním. Děkuji za odpověď.
10. 2. 2012 10:13
Hřebeny jsou moc vynikajícítrošku jsem spletla motání,tak jsem udělala menší
poslala jsem nejprve fotku cathlen a ta mi odpověděla ať sem fotku přidám
poslala jsem nejprve fotku cathlen a ta mi odpověděla ať sem fotku přidám
9. 2. 2012 20:18
Hřebeny jsou moc dobré.Jen do náplně jsem přidala trochu nahrubo nasekaných ořechů. Uděluji zasloužený bod a dovolila jsem si přidat ne zrovna podařené fotky. Tedy fotky nejsou nejhořší, ale ty hřebeny na nich se nedají s originálem srovnávat.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Citrusový džem
Přidáno před 3 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 5 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Právě bylo uvařeno:
Křehké polštářky z listového těsta
Ivcatkoo uvařila před 10 minutami
Báječná jatýrka na slanině
jankohrasko uvařila před 47 minutami
Červená čočka s kuřecím masem a mrkví
lucisnice uvařila před 1 hodinou
Buchta z jogurtu
VACLAVKA123 uvařila před 1 hodinou
Čína wok s jasmínovou rýží
Alca. uvařila před 1 hodinou
Šunkofleky "klouzáky"
babca.mz uvařil před 2 hodinami
Pomazánka z balkánského sýru
jankohrasko uvařila před 2 hodinami
Rychlá cottage pomazánka
jankohrasko uvařila před 2 hodinami
Rychlý kuřecí pekáček
Jan Nemec uvařil před 2 hodinami
Domácí bramborové gnocchi
Renaj uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Máslové krémy jsou nejpoužívanějšími krémy vůbec: Zdobí se jimi dorty, zákusky, pečivo i vánoční cukroví
Pět znamení horoskopu, která vyšvihnou nejlepší guláš: Panny překvapí chalupářským se špekáčky, Štíři připraví ostrý mexický
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: kouzleni s těstem sladké hřebeny skořicové hřebeny hřebeny recepty domácí hřebeny kouzlení z těstem plundrovane testo z domaci pekarny recept na hřebeny pečivo hřeben hřeben s marmeládou pečení hřebenů domácí pečené hřebeny www kuzlení s těstem máslové zuby neco se skorici hrebeny s marmeladou peceni hrebeny recept na něco se skořicí recept na prky v teste můžou diabetici sladěnku
Suroviny: voda, sladěnka, droždí, mouka hladká, voda, olej, vejce, sůl, cukr, mouka hladká, olej, máslo, skořice
Máslové hřebeny se skořicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jl8l
75 názorů