Hamburská vepřová kýta
Plátek dušené vepřové kýty přelitý krémovou omáčkou, to je hamburská pečeně. Maso je šťavnaté, protýkané uzeninou a kyselou okurkou. Omáčka má jemnou pikantní chuť a hustší konzistenci. Hamburskou kýtu si můžete doma připravit jako sváteční rodinné jídlo, výborná je s knedlíkem.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 9 718 kJ / 2 323 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 232,68 g |
Tuky | 135,08 g |
Vláknina | 21,60 g |
Cholesterol | 510 mg |
Sodík | 3,21 g |
Sůl | 7,59 g |
Sacharidy | 34,42 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 3. 2021 18:28
7. 3. 2021 18:33
Přivodil jsem si gastroorgasmus.
Omáčka byla absolutně skvělá. Relativně nenáročné na přípravu a výsledek ohromující.
2. 11. 2020 12:39
2. 11. 2020 11:45
12. 7. 2020 20:15
12. 7. 2020 20:07
12. 7. 2020 11:14
8. 7. 2020 14:34
Přidávám víc zeleniny , protože to hned zmizne z hrnce
Dnes jsem to udělala na oběd a k tomu těstoviny to dcera miluje !
12. 6. 2020 07:07
Opravdu nechápu připomínky typu norma z roku toho a toho stanoví, že hamburská se musí připravovat z vepřové kýty, tak se nesmí připravovat z plecka! Proč? "Svíčkovou" taky většina z nás nedělá z hovězí svíčkové a dost pochybuju o tom, že ji tak dříve v restauracích připravovali. Ani dnes, ani dříve - nepamatuji si, že bych ji někde takhle připravenou jedla.
11. 6. 2020 22:17
PS: některé zdejší "inovace" klasických receptů jsou docela pozoruhodné
11. 6. 2020 17:13
11. 6. 2020 16:05
11. 6. 2020 15:59
11. 6. 2020 14:57
Pro zajímavost přidávám fotku z tehdejších celostátních norem - Hamburská má číslo 13108, kde se hořčice uvádí, ale víno ne.
Každý si ale recept uvaří tak, jak mu to a jeho strávníkům chutná. U těchto známých receptů se ale snažím držet co nejvíce originálu.
11. 6. 2020 12:00
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 3 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 4 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 17 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 18 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 21 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Orientální králík
pencovapetra uvařila před 57 minutami
Dort Pavlova
28Monika uvařila před 1 hodinou
Slané sýrové sušenky
okolobas uvařila před 3 hodinami
Kachní játra na zázvoru
kokronilla uvařila před 3 hodinami
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 14 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 14 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 15 hodinami
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 15 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 15 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: hamburská omáčka veprova kyta vepřová kýta recepty recepty z vepřové kýty hamburská pečeně hamburska omacka recept vepřová kýta recept recepty vepřová kýta recept na hamburskou kýtu recept veprova kyta hamburska veprova pecene omáčka z vepřové kýty kýta hamburska veprova omacka recept na hamburskou omáčku vepřová kýta omáčka kýta recepty recepty z kýty omacka z kyty recept z vepřove kýty
Suroviny: kýta vepřová, okurky sterilované, párky, mrkev, celer, petržel, cibule, koření nové koření, pepř celý, bobkový list, sůl, slanina, smetana na vaření, citron, mouka hladká, hořčice, cukr, olej, máslo
Hamburská vepřová kýta
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pY91
141 názorů