Listový závin se šunkou, sýrem a pórkem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 071 kJ / 734 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 85,00 g |
Tuky | 38,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 266 mg |
Sodík | 3,72 g |
Sůl | 9,00 g |
Sacharidy | 13,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Vím, že se dají přidat různé dobrůtky, ale kombinace těchto tří potravin je prostě úúžasná. Vyzkoušejte.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 3. 2012 11:52
+7
11. 3. 2012 21:59
zizala:Máš plnou pravdu,navíc někteří lidé potírají závin olejem což zpomaluje pečení,z těsta také se vysouší tuk a závin se spíš smaží jak peče.Vaden má závin správně potřen vajíčkem (podle fotky)i když v receptu to není uvedeno,což by mělo být.
11. 3. 2012 18:11
vaden: Všechna listová těsta by se měla péct na vysokou teplotu, 220-250°C. Při nižší teplotě z těsta rychle uniká tuk a těsto nelístkuje, je, jak píšeš, cítit octem a je průhledné a pod pečivem se utvoří loužička z tuku. To je důsledek pomalého pečení Při vyšší teplotě těsto krásně naskočí a ocet se horkem vypaří a cítit není.
11. 3. 2012 18:05
tak tedy nevím,jestli se to děje jenom mě nebo co.chlazené těsto co kupuji já,je dost cítit octem.je ale moc dobré,dobře se s ním pracuje,ale peču ho pomaleji,protože se pak stane,že je místy těsto průhledné(laicky řečeno)což je důkaz,že je ještě syrové a taky se stane,že štrůdlík jde i po upečení cítit stále tím octem.tak proto peču chlazené těsto pomaleji a déle,než mrazené.
11. 3. 2012 16:50
fb.lib: no právě... taky jsem čučála jak puk ale člověk se učí celý život možná, je to pravda, já to nezkoumala.. ale je fakt, že např. čerstvě udělané nudlové těsto se vaří dýl než sušené.. tak nevím
11. 3. 2012 16:46
rebeka:Já teť nevím jak to vaden myslela.Pro mě mražené a chlazené je jedno a to samé(myslím na pečení) a pak čerstvé dělané doma.To je upečené rychleji.Já mražený nerozválím,musí se rozmrazit a je chazený.Těchto obměn je nespočet dělají se i pizzové náplně.Zajímavější by bylo nový recept na těsto nebo zakompování do jídla jak nedávno ze špenátem jako příloha.Ale závin vypadá moc hezky
11. 3. 2012 14:55
11. 3. 2012 14:35
Závin často dělá dcera a je moc dobrý . Koukám, že máš stejné talíře jako já - celou sadu talířů mám už snad 40 let +3
11. 3. 2012 14:22
tak pro mě je novinkou to, že se chlazené listové těsto peče dýl, než mražené.. to jsem nevěděla
tyhle kombinace se dají donekonečna obměňovat a jsou dobré všechny tahle nebude vyjímkou
tyhle kombinace se dají donekonečna obměňovat a jsou dobré všechny tahle nebude vyjímkou
11. 3. 2012 14:18
já sem ho měla bez porku a s kečupem
11. 3. 2012 14:17
jednoduché a dobré
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí prsa plněná hráškem s pečenou dýní a kari omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Hrášková pomazánka s pomazánkovým máslem
Přidáno před 16 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
Přidáno před 17 hodinami
Fazolky nakyselo s přílohou v multifunkčním hrnci
Přidáno před 18 hodinami
Toastová pizza v troubě
Přidáno před 19 hodinami
Cheesecake od Evy
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kedlubnové smaženky
Fofa. uvařila před 13 minutami
Vepřová játra na minutku z horkovzdušné fritézy
plysovykozisek uvařila před 49 minutami
Srnčí guláš od hajného ze „Šlajfu“
Yvajs uvařil před 1 hodinou
Dvoubarevná bábovka
Grecmanova uvařila před 4 hodinami
Halali - zelenina na "svíčkovou" omáčku
Alaala uvařila před 7 hodinami
Zeleninová polévka s kapáním
Wikusche uvařila před 12 hodinami
Jednoduchý ředkvičkový salát se šunkou a jogurtem
Kava 2 uvařila před 12 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 17 hodinami
Loštický řízek
paprika1000 uvařila před 18 hodinami
Pravá bulharská pomazánka
Adlla uvařil před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Perník pro začátečníky: S čokoládou, jablky nebo s oříšky se vám povede dokonalý moučník
Babiččiny blbouny: Nadýchané sladké kynuté knedlíky s ovocnou náplní podle našeho receptu zvládete snadno
Jak nařezat špekáčky, aby se dokonale propekly a nespálily? K nejlepším metodám patří ježek nebo chobotnice
Další recepty
Tématické fráze: závin z listového těsta se šunkou a sýrem slaný závin s porkem závin se šunkou a sýrem listové těsto se šunkou a sýrem závin s porkem slaný závin së sunkou a syrem listové těsto s porkem listový závin se sýrem jak správně péct listové těsto závin z listového těsta s pórkem slany zavin z listoveho testa s porkem závin se sýrem slaný listový závin se šunkou závin se sýrem a šunkou závin z listového těsta se šunkou listové těsto - se šunkou a sýrem šunkový závin z listového těsta slany listovy zavin s porkem slaný listový závin se šunkou a sýrem závin se šunkou
Suroviny: šunka, sýr plátkový, pórek
Listový závin se šunkou, sýrem a pórkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/44Jn
11 názorů