Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kiwi pohár

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

15 min (15 min tepelná úprava)

11. 3. 2012 17:30

Suroviny pro 4

4

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vím, že to je moc jednoduché, každý to zná, ale kiwi pohár tu ještě není.

Přelití horkou vodou zabrání zhořknutí smetany, což se u ne zcela vyzrálých plodů v kombinaci s mléčnými výrobky občas stává.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

RubyRom RubyRom

25. 2. 2018 14:48

:yes:

cathleen cathleen (moderátorka)

12. 3. 2012 10:53

zizala: :-D něco velice podobného už jsem dělala dvakrát, vždy pouze podle fantazie:yes:.....no, zase jsem jednou vymyslela už vymyšlené:-))

Jana: Vy jste z Recepty.cz:-? Na ty opravdu vzpomínám VELICE nerada - "vypůjčili" jste si tam bez mého svolení už pár mých opravdu originálních (vymyšlených, odvážených a odzkoušených) receptů pro domácí pekárnu bez uvedení zdroje:no::no:

Patricie

12. 3. 2012 00:08

:-KBáječně vypadá pohárek:yes::yes:

Miquel Miquel

11. 3. 2012 22:01

zizala: Máš naprostou pravdu že kiwi a čerstvý ananas s mléčnými výrobky(smetana atd.) hořknou.Vím to z vlastní zkušenosti.

zizala zizala

11. 3. 2012 21:21

rebeka: Děkuju :-K

zizala zizala

11. 3. 2012 21:17

Vlastík: O želatině jsem nikdy neslyšela, ale netvrdím, že to není možné. Několikrát mi zhořkly kiwi řezy. Tak jsem se trochu pídila. Podle wikipedie obsahuje čerstvé kivi a ananas množství enzymů, které někdy špatně reagují s mléčnými výrobky a dezert hořkne. Vyšla jsem z toho, že kompotovaný ananas nezhořkne nikdy, zkusila jsem jednou přelít ten čerstvý vroucí vodou a pomohlo to. Nikomu své rady nevnucuju, pokud jsem si všimla, jen nabízím. Kdo chce, vezme, kdo ne, jde dál. To je celé ;-)

zizala zizala

11. 3. 2012 21:10

Petruška: Klidně dělejte recept podle originálu, nikdo Vás přece nenutí dělat takhle, jen jsem nabídla jinou alternativu ;-)

Vlastík

11. 3. 2012 20:43

Nezralé plody se jíst nemají!! Kiwi ve smetaně nehořkne, jedině s nekvalitní želatinou v krému.

rebeka rebeka

11. 3. 2012 20:25

Petruška: ale autorka v poznámce zmiňuje, proč přelívá kiwi vřelou vodou... nechápu, o co jde:-?:-?
vždyť vás nikdo nenutí dělat to...

Petruška

11. 3. 2012 20:15

Nejsem Alena, ale ona má pravdu, horká voda zničí vitamíny ihned. Je to úplný nesmysl přelívat, protože kiwi se dá rozkrájet nadrobno i tvrdé. Ten originál je mnohem lepší, to se nezlobte, to jste tedy spíše zabila:no: Takhle je to jen kaloricky bohaté a bez živin.

zizala zizala

11. 3. 2012 20:09

Alena: Přelila jsem je v plastovém cedníku, takže voda hned odtekla, důvod najdete v poznámce. Chemický rozbor jsem nedělala, ale myslím že ten, kdo jí ovoce a zeleniny dost, nemusí mít obavy z avitaminózy kvůli jednomu poháru ;-)

Alena

11. 3. 2012 19:54

A probůh proč přelévat vodou kiwi, vždyť přijde o veškeré vitamíny??? :no::no:

AniCiz

11. 3. 2012 19:31

srettka::-D:-D:-D

eva hubova eva hubova

11. 3. 2012 18:59

Dala bych si:-p:-p:yes:10

srettka

11. 3. 2012 18:37

Můj ty tondo koulenatej:-O bych to spíš pojmenovala kiwi kýbl..vypadá to jako velké rodinné balení:-p ale dobře to vypadá:-p sem s tím kýblem:-)):yes: strestám ho, jak topkozákon káže:-D

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: dezert s kiwi kiwi dezert kiwi recepty dezert z kiwi zdravé recepty z kiwi recepty zralé kiwi kivi pohár dezert z kivi plastové pohárky na dezerty plastový pohár na tiramisu proč ananas hořkne plastové pohárky na tiramisu proč je kiwi tvrdé pohár kivi proč kiwi v mléčném výrobku hořkne kiwi recept dezerty s kivi kiwi desert co delat s kiwi mascarpone s kivim

Suroviny: kiwi, smetana zakysaná, sušenky čokoládové, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Kiwi pohár

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o7P3