Čínská švestková omáčka
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 7 181 kJ / 1 716 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,10 g |
Tuky | 4,11 g |
Vláknina | 42,10 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 953 mg |
Sůl | 2,10 g |
Sacharidy | 388,70 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 4. 2017 18:36
Určitě tuto omáčku vyzkouším..Už ji mám uloženou .jak budou švestky..Jen malinko odbočím..Loni jsem si chtěl uvařit jahodovou chilli marmeladu.Ale po starém,,to znamena,že jsem nepoužíval žadne pektiny..Jahody jsem rozvařil a pomalinku vařil cca 4 a půl hodiny,až se vapařila voda.Marmelada hezky zhoustla a tak jsem přidal 2 lžičky Kajenského pepře..Po ochutnání jsem si řekl,že jsem to s chilli trošku přehnal,,protože se mi orosilo čelo.nakonec jsem přidal cukr a vařil asi dalši půlhodinu..Po ochutnání přišlo zklamání. Ta ostrost uplně zmizela..Marmeláda byla lahodná ve sklenici vydržela cca skoro 2 roky i bez pektogelu,,ale chut měla nepikantní..ma někdo s tímto jevem zkušenosti???
29. 8. 2012 08:16
Straslipka Martin: já ti věřím.. i proto, že to musí být taková dobrota, že to hned zmizí
29. 8. 2012 06:28
Plním to do sklenic horké,takže pak už nezavařuji.Víčka se zatáhnou a nic se tomu nestane
28. 8. 2012 15:01
rebeka: hm, zajímavé, sice to nechápu, ale jasně asi pro pocit bezepčnosti, hm... každopádně ale zkusím
28. 8. 2012 14:48
spagetka: jasně že jo.. a ještě jsem popletla čas a teplotu sterilizace http://www.rozhlas.cz/pardubice/ostatni/_zprava/sv...
28. 8. 2012 14:45
rebeka:rebí, ale já nikdy džemy, marmelády apod.co mi projde varem, už nesterilujua nikdy se mi nic nezkazilo. Písla jsem jen svůj názor podle sebe, třeba se autor tedy ozve. Osobně bych to už nezavářela, ale respektuju názor druhých
28. 8. 2012 14:41
spagetka: dovolím si malinko nesouhlasit.. pravdu máš jen částečně.. nedělám chytrou, jen mi tento recept nedávno poslala jedna hodná Topačka, a tam se píše: buď uchováme v chladnu k rychlé spotřebě, nebo při 80st. sterilizujeme 15 minut
28. 8. 2012 14:24
Jana:Odpovím za autora, zcela určitě ne, protože směs už prošla varem, jen musíš mít samozřejmě dokonale čisté sklenice a víčka
28. 8. 2012 14:11
Chtěla bych se zeptat...ty plné sklenice už nezavařujeme?
5. 6. 2012 06:46
yanull:Za pokus nic nedáš Takhle tam jsou kousky švestek a není z toho hmota podobná povidlům,nebo marmeládě
3. 6. 2012 14:36
Take se mi to líbí , ale jen mám dotaz, zda by se prvně neměly začít rozvařovat švestky, protože jablka jsou rozvařená během chvilky +6
3. 6. 2012 14:22
Toto je veľmi zaujímavé a výborné. Uložila som si, keď budú slivky, určite si nachystám na zimu
3. 6. 2012 14:16
Straslipka Martin: v tom případě je to dobrý nápad a na grilování jak píše Nofrona, perfektní a ty máš 4.bod
3. 6. 2012 14:03
Jasně,používám jako studenou omáčku k masům (třeba místo tatarky)
3. 6. 2012 14:03
No na grilovačku, naprosto super
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 5 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 11 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 14 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 17 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dietní pažitková omáčka s bramborovým základem
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Vepřová panenka s vínem a medvědím česnekem
Tynushka12 uvařila před 4 hodinami
Polštářkový koláč
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Janee uvařil před 5 hodinami
Škvarkovo-cibulový chléb
Dolucie uvařila před 5 hodinami
Slané tyčinky s Ementálem
olik16 uvařila před 7 hodinami
Tvarůžková směs na topinky
kulaslf uvařila před 7 hodinami
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 9 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 10 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: švestková omáčka k masu cinska omacka omáčka na čínu čínská omáčka recept švestková omáčka švestková grilovací omáčka grilovací švestková omáčka omacka k cine rozhlas pardubice recepty omačka na čínu recept švestková omáčka na grilovani švestková omáčka ke grilování čínské omáčky recept švestková omáčka k masu výborná švestková omáčka grilovaci omacka ze svestek švestková chilli marmeláda čínská omačka ze švestek omáčka ze švestek jako příloha recept švestková omáčka
Suroviny: švestky, jablko, voda, chilli paprika čerstvá, pepř drcený, omáčka sojová, cukr
Čínská švestková omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OLJG
18 názorů